ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Πέθανε η μητέρα της Αφροδίτης Νέστορα μετά την επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι της
Την τελευταία της πνοή άφησε η μητέρα της Αφροδίτης Νέστορά μετά την εμπρηστική επίθεση στου σπίτι τους στη Θεσσαλονίκη

- Η μητέρα της Αφροδίτης Νέστορα πέθανε από σοβαρά εγκαύματα μετά από εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι τους στη Θεσσαλονίκη. Η 70χρονη είχε διασωληνωθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου πριν υποκύψει στα τραύματά της. Τρεις ταυτόχρονες επιθέσεις με γκαζάκια στόχευσαν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, με τη σοβαρότερη να συμβαίνει στη Χαριλάου. Η Αφροδίτη Νέστορα υπέστη ελαφρά εγκαύματα και άλλοι ένοικοι της πολυκατοικίας αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα. Οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες με τη βοήθεια καμερών ασφαλείας και ευρημάτων για τον εντοπισμό των δραστών.
Η 70χρονη μητέρα της πολιτεύτριας Αφροδίτης Νέστορα, η οποία είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά την πιο σφοδρή από τις επιθέσεις, κατέληξε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, παρά τις προσπάθειες των γιατρών.
Η άτυχη γυναίκα είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα και είχε διασωληνωθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, δίνοντας μάχη για τη ζωή της. Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, υπέκυψε στα τραύματά της το μεσημέρι
Η επίσημη ανακοίνωση του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου για τον θάνατο της μητέρας της Αφροδίτης Νέστορα
«Σήμερα, 1-7-2026 και ώρα 5:53π.μ. η κα Νέστορα Βάγια, ετών 72, προσήλθε σε πολύ βαριά κατάσταση στο ΤΕΠ του ΓΝΘ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ, διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε άμεσα στη ΜΕΘ Ενηλίκων του Νοσοκομείου μας. Νοσηλεύτηκε με εκτεταμένα εγκαύματα [80% της σωματικής της επιφάνειας], πολυοργανική ανεπάρκεια σε βαρύτατη κατάσταση και κατέληξε στις 18:50μμ. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της και στους οικείους της».

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της Τετάρτης σημειώθηκαν τρεις ταυτόχρονες εμπρηστικές επιθέσεις με γκαζάκια στη Θεσσαλονίκη, με στόχο στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.
Στο στόχαστρο βρέθηκαν οι κατοικίες του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, Ζήση Ιωακείμοβιτς, του πρώην βουλευτή Σάββα Αναστασιάδη και της πολιτεύτριας Αφροδίτης Νέστορα. Σύμφωνα με τις αρχές, οι δράστες κινήθηκαν με μηχανάκια και χτύπησαν σχεδόν ταυτόχρονα.
Η πιο σοβαρή επίθεση σημειώθηκε στις 04:35 στη Χαριλάου, όπου από την έκρηξη γκαζακιού εκδηλώθηκε φωτιά που επεκτάθηκε σε δύο αυτοκίνητα και δύο δίκυκλα.
Η ίδια η πολιτεύτρια υπέστη ελαφρά εγκαύματα στα άκρα, ενώ ο πατέρας της και ακόμη δύο ένοικοι της πολυκατοικίας μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.
Οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, εξετάζοντας υλικό από κάμερες ασφαλείας και ευρήματα από τα σημεία των επιθέσεων.
Τρία γνώριμα πρόσωπα στο «μικροσκόπιο» των Αρχών
Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN, οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο δράσης οργανωμένης ομάδας που πραγματοποιεί «τυφλά» τρομοκρατικά χτυπήματα, ενώ εκτιμάται ότι πρόκειται για τρία νεαρά άτομα, τα οποία φέρονται να ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο και έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για επεισόδια στο ΑΠΘ.
- ΕΛΛΑΔΑ | 02.07.2026 | 00:59
Θάνατος Βάγιας Νέστορα: Τις έρευνες ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική – Στο «κάδρο» τρία άτομα για τις επιθέσεις - ΛΑΡΙΣΑ | 01.07.2026 | 23:35
Ενθουσίασε η πρεμιέρα του «Ματωμένου Γάμου» από το Θεσσαλικό Θέατρο (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 01.07.2026 | 23:20
Ασλανίδης: «Περιμέναμε δύο ώρες να έρθει να τοποθετηθεί η Κωνσταντοπούλου, αυτό είναι κοροϊδία» - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 01.07.2026 | 20:18
Η χαμένη προστιθέμενη αξία των αγροτικών μας προϊόντων και το… παράδειγμα της Τουρκίας - ΕΛΛΑΔΑ | 01.07.2026 | 20:08
Παίρνει διαστάσεις η φωτιά στη Λοκρίδα – 112 για εκκενώσεις περιοχών - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 01.07.2026 | 20:00
Μητσοτάκης για τον θάνατο της Βάγιας Νέστορα: «Καμία ανοχή στο αίμα και τον διχασμό των άκρων» - ΛΑΡΙΣΑ | 01.07.2026 | 19:56
Αλλαγές στο σχήμα διοίκησης του Δήμου Τυρνάβου-νέοι αντιδήμαρχοι - ΕΛΛΑΔΑ | 01.07.2026 | 19:51
Πέθανε η μητέρα της Αφροδίτης Νέστορα μετά την επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι της
- ΛΑΡΙΣΑ | 01.07.2026 | 10:18
Τρεις Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 01.07.2026 | 13:09
Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στον Δομοκό-αισθητός και σε Λάρισα, Καρδίτσα, Φάρσαλα, Σοφάδες - ΒΟΛΟΣ | 01.07.2026 | 13:34
Δίνει προκαταβολή 20 λεπτά στο σκληρό σιτάρι η Ένωση Βόλου - ΕΛΛΑΔΑ | 01.07.2026 | 09:26
Θεσσαλονίκη: Τρεις εμπρηστικές επιθέσεις σε σπίτια πολιτικών της ΝΔ – 5 τραυματίες, μία γυναίκα διασωληνωμένη - ΛΑΡΙΣΑ | 01.07.2026 | 11:16
Παράνομα φυτοφάρμακα σε αποθήκη αγρότη στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας - ΕΛΛΑΔΑ | 01.07.2026 | 14:11
Πέθανε ο Βασίλης Λεβέντης σε ηλικία 75 ετών - ΕΛΛΑΔΑ | 01.07.2026 | 11:18
Δραματικές στιγμές στη Λητή: Σε ντουλάπα βρέθηκε η απανθρακωμένη σορός του 12χρονου - ΒΟΛΟΣ | 01.07.2026 | 10:05
Βόλος: Κρατούμενος έπεσε στη θάλασσα τρεις φορές για να αποφύγει τη μεταφορά του στην Ψυχιατρική









































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed