ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Νέα κόντρα Κουρέτα -Μπέου με φόντο τη ματαίωση του LNG στον Παγασητικό
Οι αιχμηρές αναρτήσεις τους και οι εκατέρωθεν σπόντες

Νέο σήριαλ στην κόντρα του περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα και του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μέπου που ξαναφουντώνει μετά από μια περίοδο ύφεσης, αυτή τη φορά με αφορμή τη δήλωση του υφυπουργού Ενέργειας Νίκου Τσιάφου προχθές στην Αγριά στη συνέλευση του ΣΘΕΒΚΕ ότι απορρίφτηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη μονάδα LNG στον Παγασητικό.
Σε ανάρτησή του ο δήμαρχος Βόλου υποστήριξε ότι ο ίδιος είχε ενημερώσει τους πολίτες του Βόλου έγκαιρα ότι ματαιώνεται η επένδυση αφήνοντας έμμεσες αιχμές κατά του Δημ. Κουρέτα περί δήθεν ηρώων σε μια μάχη που δεν δόθηκε ποτε, για να έλθει η απάντηση του περιφερειάρχη με δική του ανάρτηση ότι ο ίδιος ο κ. Μπέος χαρακτήριζε τις κινητοποιήσεις των πολιτών του Βόλου και της Μαγνησίας στις οποίες και ο ίδιος συμμετείχε ως καμια΄διακοσαριά χαβαλέδες.
Η δήλωση Μπέου
“Είναι τουλάχιστον γραφικός ο διαγκωνισμός διάφορων «παραγόντων», που θεωρούν εαυτούς επαναστάτες και απόλυτους εκφραστές της βούλησης της τοπικής μας κοινωνίας, για να αναδειχθούν «ήρωες» μιας δήθεν μάχης, που δεν δόθηκε ποτέ.
Επτά μήνες πριν είχα δηλώσει ξεκάθαρα ότι η επένδυση για το LNG δεν πρόκειται να προχωρήσει στην περιοχή μας γιατί η κυβερνητική πρόθεση είναι να πραγματοποιηθεί σε άλλη περιοχή, με άλλο επενδυτικό σχήμα και συνεπώς οι πολίτες δεν πρέπει να ανησυχούν. Πληροφορία απολύτως έγκυρη, προερχόμενη από πολιτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους, με τους οποίους εγώ μπορώ να συνομιλώ.
Υβρεις, λοιδωρίες, συκοφαντίες, ήταν η αντίδραση όλων αυτών, που είχαν επενδύσει στην «τρομοκρατία» των πολιτών για ιδιοτελείς, μικροπολιτικούς λόγους.
Ωστόσο τα γεγονότα αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα για το ποιος δικαιώθηκε και ποιος είπε, για μια ακόμη φορά, την αλήθεια στους πολίτες. Αντί λοιπόν όλοι αυτοί οι λαϊκιστές και δημαγωγοί, που επιχειρούν να εξαπατήσουν πολιτικά την κοινωνία, να πανηγυρίζουν και να εκφράζουν την αυτοϊκανοποίησή τους για δήθεν νίκες και θριάμβους τους, ας σοβαρευτούν και ας συνειδητοποιήσουν ότι εν έτει 2026 δεν μπορούν να πολιτεύονται με όρους της δεκαετίας του 1960 – 70, μισού και πλέον αιώνα, δηλαδή, πριν.
Η πόλη μπροστά στις εξελίξεις που καλπάζουν πρέπει να δώσει πραγματικές μάχες που αφορούν το μέλλον των επόμενων γενεών και όχι σαν άλλος Δον Κιχώτης να μάχεται ανεμόμυλους.
Και για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Αν κάποιοι έχουν δικαίωμα να μιλούν για νίκη και ηθική ικανοποίηση είναι μόνο οι πολίτες, που υπό το κράτος μια πραγματικής ανησυχίας, αντέδρασαν. Οι πολιτικοί απατεώνες που επιχείρησαν να τους χειραγωγήσουν και να τους εκμεταλλευτούν ας σωπάσουν.
Η απάντηση Κουρέτα
Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, αναφέρει “Κάποια σχόλια για την πολύ σημαντική αρνητική εξέλιξη της περιβαλλοντικής μελέτης για την εγκατάσταση πλήρης πλατφόρμας LNG στον Παγασητικό . Την μέρα εκείνη που εγώ με τα μέλη της περιφερειακής αρχής ειμασταν μπροστά στην πορεία στο Βόλο , κάποιοι έλεγαν ότι είναι καμμία διακόσιοι χαβαλεδες. Ο κόσμος κατέβηκε μαζικά να διεκδικήσει το δικαίωμα στην νορμάλ ανάπτυξη στον Παγασητικό . Σύμφωνα με αναλυτές και την πυκνότητα της πορείας που ήταν σε ένα μέτωπο περίπου 400 μέτρα και πλάτος 20 μέτρα , είναι 8000 τμ. Με ένα άτομο ανά τμ ήταν χαλαρά 7000 άτομα .
Να χαιρετήσω λοιπόν όλους αυτούς τους πολίτες που μπήκαν όλοι μπροστά . Όλοι οι υπόλοιποι με την τσάμπα μαγκιά ελέγχονται από το chat gpt…….”.
- ΛΑΡΙΣΑ | 29.06.2026 | 15:38
Συνάντηση Κουρέτα - Σερέτη: Νέο κτίριο στο ΠΓΝΛ για την ημερήσια νοσηλεία ογκολογικών ασθενών - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 29.06.2026 | 13:48
«Παγώνουν» για δύο μήνες οι τιμές σε όλα τα βασικά είδη κατανάλωσης - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 29.06.2026 | 13:40
Μεγάλη πυρκαγιά έξω από το Σταυρό Καρδίτσας το απόγευμα της Κυριακής (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 29.06.2026 | 13:37
Καρδίτσα: Με το...αριστερό αρχισε η σεζόν για τους πεπονοπαραγωγούς - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 29.06.2026 | 13:35
Ξεκινά το έργο της κατασκευής «Πράσινου Σημείου» στο Δήμο Καρδίτσας - ΒΟΛΟΣ | 29.06.2026 | 13:31
Στον Βόλο στις 8 Ιουλίου ο Δημήτρης Κουτσούμπας - ΕΛΛΑΔΑ | 29.06.2026 | 13:13
Πανσέληνος Ιουνίου: Απόψε το ολόγιομο «Φεγγάρι της φράουλας» – Ποια η ιστορία πίσω από την ονομασία - ΕΛΛΑΔΑ | 29.06.2026 | 13:04
Σαντορίνη: Η κλιματική κρίση «στεγνώνει» το Ασύρτικο – Αμπέλια 90 ετών ξεραίνονται, η παραγωγή κατέρρευσε
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 28.06.2026 | 10:12
Όταν στη Λάρισα ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 46 βαθμούς Κελσίου- ποιό ήταν το θερμότερο καλοκαίρι - ΛΑΡΙΣΑ | 28.06.2026 | 23:16
Ουρές χιλιομέτρων λόγω τροχαίου στην παλιά Λάρισας- Θεσσαλονίκης στη Γυρτώνη-Τρεις τραυματίες - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 28.06.2026 | 14:28
H πρόβλεψη Τακούδη μέχρι 10 Ιουλίου: Κίνδυνος αστάθειας μετά τις 4 Ιουλίου - κανονικές θερμοκρασίες μέχρι 10 Ιουλίου - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 28.06.2026 | 20:12
Αναλυτικά οι πληρωμές, συνολικού ποσού 617,5 εκατ. ευρώ σε 529.494 μοναδικούς δικαιούχους (πίνακες) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 28.06.2026 | 09:38
Αγροτικές ενισχύσεις: Συνεχίζεται η προσπάθεια για πληρωμές μέσα στο ΣΚ έγιναν κάποιες πιστώσεις - ΛΑΡΙΣΑ | 28.06.2026 | 11:58
Στους 39 βαθμούς ανεβαίνει αυτή την εβδομάδα ο υδραργυρος στη Λάρισα- ο πρώτος μίνι καύσωνας - ΤΡΙΚΑΛΑ | 28.06.2026 | 09:53
Τραγικό τροχαίο στα Τρίκαλα με έναν νεαρό νεκρό κι έναν σοβαρά τραυματία - ΛΑΡΙΣΑ | 28.06.2026 | 09:57
Έξι Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή











































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed