ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Λαμία: Στη φυλακή χωρίς ελαφρυντικά γονείς που κακοποιούσαν το νεογέννητο παιδί τους
Καταπέλτης ήταν ο εισαγγελέας στη δίκη

Στη φυλακή οδηγήθηκαν οι γονείς ενός νεογέννητου βρέφους, οι οποίοι καταδικάστηκαν για κακοποίηση του παιδιού τους, σε μια υπόθεση που συγκλόνισε την Λαμία. Ο εισαγγελέας ήταν καταπέλτης κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία των κατηγορουμένων.
Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λαμίας έκρινε ένοχο ένα πρώην ζευγάρι από το Καρπενήσι για τη σοβαρή κακοποίηση του νεογέννητου παιδιού τους. Σύμφωνα με τη δικογραφία, τα περιστατικά συνέβαιναν από τον Δεκέμβριο του 2022 έως τον Μάρτιο του 2023, όταν το μωρό απομακρύνθηκε από τους γονείς του με εντολή εισαγγελέα.
Το δικαστήριο επέβαλε βαριές ποινές κάθειρξης, χωρίς να αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό. Η 43χρονη μητέρα καταδικάστηκε σε 14 χρόνια κάθειρξη, ενώ ο 47χρονος πατέρας σε 12 χρόνια φυλάκιση.
Η έδρα αποφάσισε ότι η έφεσή τους δεν θα έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Έτσι, οι δύο καταδικασθέντες οδηγήθηκαν άμεσα στη φυλακή, χωρίς να παραμείνουν ελεύθεροι μέχρι τη δίκη σε δεύτερο βαθμό. Μέχρι σήμερα, κυκλοφορούσαν ελεύθεροι υπό περιοριστικούς όρους, σύμφωνα με το lamiareport.gr.
Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τη συμπεριφορά των γονιών
Ο εισαγγελέας της έδρας στάθηκε ιδιαίτερα αυστηρός, κάνοντας λόγο για επαναλαμβανόμενη κακοποιητική συμπεριφορά απέναντι στο βρέφος. Όπως τόνισε, το γεγονός ότι οι κατηγορούμενοι παραδέχτηκαν πως ήταν ανίκανοι ως γονείς δεν μειώνει την ευθύνη τους. Επισήμανε επίσης ότι δεν έδειξαν ούτε μεταμέλεια ούτε πραγματικό ενδιαφέρον για την κατάσταση του παιδιού.
Το βρέφος εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και φέρει μόνιμο σύστημα παροχέτευσης στον εγκέφαλο. Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι ο πατέρας είχε στο παρελθόν καταδικαστεί για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος άλλου παιδιού του, χάνοντας τότε και την επιμέλειά του.
Η αποκάλυψη της υπόθεσης
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το μωρό, που γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 2022, υπέστη επανειλημμένη κακοποίηση από τις πρώτες εβδομάδες της ζωής του. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν παιδίατρος διαπίστωσε ανησυχητική αύξηση στην περίμετρο του κεφαλιού του βρέφους και ειδοποίησε τις κοινωνικές υπηρεσίες.
Αρχικά, οι γονείς αρνήθηκαν τη μεταφορά του παιδιού σε δημόσιο νοσοκομείο. Ωστόσο, μετά από παρέμβαση κοινωνικών λειτουργών και αστυνομικών, το βρέφος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο παίδων στην Αθήνα. Εκεί, σύμφωνα με τη δικογραφία, η μητέρα φέρεται να συνέχισε να του προκαλεί τραυματισμούς, μέχρι που η Εισαγγελία διέταξε την άμεση απομάκρυνσή του από κοντά της.
tanea.gr
- ΛΑΡΙΣΑ | 22.05.2026 | 20:19
Διάλεξη επιφανών επιγραφολόγων για το ποιοι ήταν οι θεατές του αρχαίου θεάτρου Λάρισας - ΛΑΡΙΣΑ | 22.05.2026 | 20:17
Λάρισα: Εκδήλωση με θέμα «Νερό – Κλιματική Κρίση – Γεωπολιτική» - ΕΛΛΑΔΑ | 22.05.2026 | 20:13
Ποινικές διώξεις σε 7 μέλη της νέας συμμορίας της Κρήτης για τη διακίνηση ναρκωτικών - ΒΟΛΟΣ | 22.05.2026 | 19:52
Μαζική δηλητηρίαση ζώων στον Αλμυρό Μαγνησίας - ΔΙΕΘΝΗ | 22.05.2026 | 19:40
Διαρροές – εκπλήξεις: Χωρίς «γκρίζες ζώνες» και τον όρο «Γαλάζια Πατρίδα» το νομοθέτημα της Τουρκίας - ΔΙΕΘΝΗ | 22.05.2026 | 19:29
Καιρός: Το Ελ Νίνιο τρομάζει επιστήμονες- Το 2026 μπορεί να φέρει ένα από τα πιο καταστροφικά φαινόμενα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 22.05.2026 | 19:18
FAO: Προ των πυλών παγκόσμια κρίση ακρίβειας στα τρόφιμα – «Ο χρόνος τελειώνει» - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.05.2026 | 17:06
Κωστής Χατζηδάκης: Στο τραπέζι η μερική μεταφορά νερού από τον Αχελώο για τη σωτηρία της Θεσσαλίας
- ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 21.05.2026 | 14:11
Στο «κόκκινο» οι εξελίξεις στην ΑΕΛ Novibet: Οι νέοι ενδιαφερόμενοι και το «πράσινο φως» - ΛΑΡΙΣΑ | 21.05.2026 | 12:06
Ανάστατοι οι αγρότες της Λάρισας- το monitoring πετά εκτός επιδοτήσεων το 90% των οσπρίων (βίντεο) - ΛΑΡΙΣΑ | 21.05.2026 | 09:52
Θλίψη στην Ελασσόνα: Έφυγε από τη ζωή 51χρονος - ΛΑΡΙΣΑ | 21.05.2026 | 12:52
Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λάρισα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) - ΕΛΛΑΔΑ | 21.05.2026 | 13:41
Καιρός: Προειδοποίηση των Ιταλών μετεωρολόγων για την Ελλάδα - «Προσέξτε τις επόμενες ώρες» - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 21.05.2026 | 18:22
Σοκαριστική έρευνα: 529 άτομα ανά 100.000 κατοίκους στη Θεσσαλία με Πάρκινσον-αιτία νερό, υπέδαφος, φυτοφάρμακα (ΦΩΤΟ+video) - ΕΛΛΑΔΑ | 22.05.2026 | 11:50
Καιρός: «Τα χειρότερα έρχονται τις επόμενες ώρες» - Προειδοποίηση Μαρουσάκη για 6 περιοχές - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 21.05.2026 | 10:46
Καιρός: Χαλάζι, καταιγίδες και κεραυνοί - Πότε έρχεται νέο δύσκολο 48ώρο













































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed