ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΠΕΚΕΠΕ: «Φάλτσο» Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας με κακουργηματικές κλήσεις σε διωκόμενους για πλημμελήματα
Το «φάουλ» προκάλεσε αναστάτωση σε βουλευτές που ελέγχονται για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ

Σοβαρό διαδικαστικό ολίσθημα ανέκυψε στη δικογραφία που χειρίζεται η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ καθώς βουλευτές που βρίσκονται υπό διερεύνηση διαπίστωσαν ότι οι κλήσεις που έλαβαν περιείχαν κακουργηματικές κατηγορίες, ενώ στην πλειονότητά τους ελέγχονται για πλημμελήματα.
Οι κλήσεις, που αφορούν παροχή εξηγήσεων μέσω υπομνήματος με καταληκτική ημερομηνία την 22α Μαΐου, προκάλεσαν έντονη αντίδραση των εμπλεκομένων. Βουλευτές αλλά και οι νομικοί τους εκπρόσωποι ζήτησαν άμεσα διευκρινίσεις, επισημαίνοντας την αναντιστοιχία μεταξύ των αποδιδόμενων πράξεων και του βαθμού κατηγορίας που αναγράφεται στα έγγραφα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, μόνο δύο πολιτικά πρόσωπα, ο Κώστας Αχ. Καραμανλής και η Κατερίνα Παπακώστα, ελέγχονται για κακούργημα, καθώς το φερόμενο ποσό υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ. Αντίθετα, οι υπόλοιποι εννέα βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αντιμετωπίζουν πλημμεληματικές κατηγορίες, γεγονός που καθιστά το περιεχόμενο των κλήσεων προβληματικό.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται άμεσα αποστολή διορθωμένων εγγράφων («ορθή επανάληψη»), ώστε να αποτυπωθεί σωστά το νομικό πλαίσιο των κατηγοριών. Το περιστατικό, ωστόσο, έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις, με εμπλεκόμενους να κάνουν λόγο για προχειρότητα στον χειρισμό της υπόθεσης.
Νομικοί κύκλοι προειδοποιούν ότι τέτοιου είδους σφάλματα ενδέχεται να έχουν ευρύτερες συνέπειες, καθώς μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και σε ακυρότητα της διαδικασίας, με πιθανές καθυστερήσεις και κίνδυνο παραγραφής.
«Είναι γεγονός ότι υπάρχει εκ παραδρομής λάθος στη φερόμενη ζημιά, που προήλθε από τη γραμματεία των Ευρωπαίων Εντεταλμένων Εισαγγελέων. Θα ακολουθήσουν και νέες κλήσεις προς παροχή εξηγήσεων με διορθωμένο το λάθος. Όσον αφορά τους εντολείς μου, Κώστα Τσιάρα, Νότη Μηταράκη, Κατερίνα Παπακώστα, οι κλήσεις τους προς παροχή εξηγήσεων ήταν ορθές» δήλωσε στο Newsbomb.gr ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος.
newsbomb.gr
- ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 03.06.2026 | 15:07
Ο Ζήσης Ντελόπουλος κατέθεσε πρόταση εξαγοράς της ΠΑΕ ΑΕΛ - ΛΑΡΙΣΑ | 03.06.2026 | 14:35
Όλυμπος: Μεγάλη κινητοποίηση μετά από πτώση άνδρα που έκανε αλεξίπτωτο πλαγιάς στην Ελασσόνα - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 03.06.2026 | 14:29
Πέθανε στα 94 ο ηθοποιός Άγγελος Αντωνόπουλος -Στην Κάρυστο η κηδεία του - ΛΑΡΙΣΑ | 03.06.2026 | 14:11
Κουρέτας, Μαμάκος: Δύο σημαντικά έργα του ΣΒΑΑ Λάρισας εντάσσονται στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας (ΦΩΤΟ) - ΤΡΙΚΑΛΑ | 03.06.2026 | 14:00
Συνελήφθησαν 3 άτομα στα Τρίκαλα για κλοπές σε αρδευτικές βάννες αγροτών - ΛΑΡΙΣΑ | 03.06.2026 | 12:54
Δήμος Λαρισαίων και ΑΝΑΚΕΜ απομάκρυναν στερεά απόβλητα από τη Γιάννουλη (ΦΩΤΟ+video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 03.06.2026 | 12:44
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: έρχονται συλλήψεις και στη Θεσσαλία- Η… υπόγεια διαδρομή Κοζάνης–Αγρινίου - ΒΟΛΟΣ | 03.06.2026 | 12:09
Για “γραφειοκρατικό παραλογισμό” κάνει λόγο ο Ιατρικός Σύλλογος – Χωρίς δημόσια παιδοψυχιατρική κάλυψη η Μαγνησία
- ΛΑΡΙΣΑ | 02.06.2026 | 17:33
Πλήθος Λαρισαίων στο τελευταίο αντίο της Κατερίνας Ζιαζιά- Σουφλιά στο παρεκκλήσι του γηροκομείου (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 02.06.2026 | 08:55
Βόλος: Δύο τραυματίες σε τροχαίο έξω από το τούνελ της Γορίτσας - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 02.06.2026 | 12:52
Τακούδης: «Δεν φαίνεται να έρχεται κάποιος καύσωνας μέσα στον Ιούνιο» - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 03.06.2026 | 11:38
ΑΕΛ : Το «πλάνο» Κασίδη και όλο το παρασκήνιο των εξελίξεων γύρω από το ιδιοκτησιακό - ΛΑΡΙΣΑ | 02.06.2026 | 19:11
Έβγαλαν τρακτέρ μέσα στο καλοκαίρι στον κόμβο Πλατυκάμπου οι αγρότες για τις πληρωμές ΑΑΔΕ και το κόστος παραγωγής (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 02.06.2026 | 13:35
Συναγερμός στην Πυροσβεστική για φωτιά σε διαμέρισμα στο κέντρο της Λάρισας (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 02.06.2026 | 12:23
Οκτώ Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 03.06.2026 | 11:33
Τραγωδία στo δρόμο από Φάρσαλα για Βόλο – Νεκρός οδηγός μετά από εκτροπή αυτοκινήτου









































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed