ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ
Ποια δίαιτα θα σας βοηθήσει να χάσετε διπλάσιο βάρος χωρίς να τρώτε λιγότερο
Μ μια δίαιτα που περιλαμβάνει ελάχιστα επεξεργασμένα τρόφιμα

Με μια δίαιτα που περιλαμβάνει ελάχιστα επεξεργασμένα τρόφιμα έχασαν διπλάσιο βάρος από εκείνους σε εξαιρετικά επεξεργασμένες δίαιτες, παρόλο που και οι δύο δίαιτες ήταν διατροφικά ισορροπημένες και οι συμμετέχοντες μπορούσαν να τρώνε ελεύθερα.
Μία μακροχρόνια μελέτη αποκάλυψε ότι το πόσο επεξεργασμένα είναι τα τρόφιμα και όχι μόνο τα θρεπτικά τους συστατικά και η θερμιδική τους αξία- παίζει σημαντικό ρόλο στην απώλεια βάρους.
Η μελέτη που διεξήχθη από το University College of London και το University College Hospital έδειξε ότι οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν ελάχιστα επεξεργασμένα τρόφιμα σε σχέση με εκείνους που κατανάλωναν εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα έχασαν το διπλάσιο βάρος από τους δεύτερους γεγονός που υποδηλώνει ότι η μείωση της επεξεργασίας θα μπορούσε να βοηθήσει στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους μακροπρόθεσμα.
H μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Nature Medicine, είναι η πρώτη μελέτη που συγκρίνει δίαιτες που συγκρίνει τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα με τα τα ελάχιστα επεξεργασμένα τρόφιμα και τις επιπτώσεις τους στο βάρος.
Τα ευρήματα της μελέτης, στην οποία συμμετείχαν 55 ενήλικες, δείχνουν ότι όταν τηρούνται οι συνιστώμενες διατροφικές οδηγίες, η επιλογή ελάχιστα επεξεργασμένων τροφίμων μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική για την απώλεια βάρους.
Ο Δρ Samuel Dicken, επικεφαλής της μελέτης από το UCL Centre for Obesity Research και το UCL Department of Behavioral Science &Health, δήλωσε: «Προηγούμενη έρευνα έχει συνδέσει τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα με αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία. Θα πρέπει να τονίσουμε όμως ότι δεν είναι όλα τα επεξεργασμένα τρόφιμα ανθυγιεινά με βάση τη διαιτητική τους αξία. Ο κύριος στόχος αυτής της δοκιμής ήταν να καλύψει κρίσιμα κενά στις γνώσεις μας σχετικά με το ρόλο της επεξεργασίας τροφίμων στο πλαίσιο της υπάρχουσας διατροφικής καθοδήγησης με στόχο την απώλεια βάρους».
Η εν λόγω έρευνα χορηγήθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Έρευνας Υγείας και Φροντίδας UCLH Biomedical Research Centre και το Rosetrees Trust.
Πηγή: healthtodaymag.gr
- ΔΙΕΘΝΗ | 28.05.2026 | 18:01
Axios: Οι ΗΠΑ και το Ιράν κατέληξαν σε συμφωνία - Απομένει η τελική έγκριση του Τραμπ - ΛΑΡΙΣΑ | 28.05.2026 | 15:21
Πανελλαδικές 2026: Όλα έτοιμα στα Εξεταστικά Κέντρα της Θεσσαλίας - 5.448 υποψήφιοι από τα Γενικά Λύκεια - ΒΟΛΟΣ | 28.05.2026 | 14:24
Τραγωδία στο Πήλιο: Νεκρό 9χρονο αγοράκι - Αντιμετώπιζε μακροχρόνια προβλήματα υγείας - ΔΙΕΘΝΗ | 28.05.2026 | 14:19
Καύσωνας στην Ευρώπη: Σπάνε ρεκόρ στη Βρετανία, 40άρια σε Γαλλία και Ισπανία, σε κόκκινο συναγερμό μεγάλες πόλεις στην Ιταλία - ΛΑΡΙΣΑ | 28.05.2026 | 13:52
Συναγερμός στην Πυροσβεστική Λάρισας για φωτιά σε στέγη στην Ηρώων Πολυτεχνείου (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 28.05.2026 | 13:33
Λάρισα: Κάλεσμα για την πανθεσσαλική κινητοποίηση των συνταξιούχων την Πέμπτη 4 Ιουνίου - ΒΟΛΟΣ | 28.05.2026 | 11:57
Γιάννης Μάγγος: Επιχειρήθηκε παγίδευση – Έγινε λαθροχειρία από συνήγορο υπεράσπισης - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 28.05.2026 | 11:52
Φαν. Στάθης: Χωρίς έργο Αχελώου δεν θα υπάρξει φράγμα Μουζακίου
- ΛΑΡΙΣΑ | 27.05.2026 | 11:19
Θλίψη στη Λάρισα: 58χρονη έφυγε από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 27.05.2026 | 08:23
Θρήνος στο Ελευθέριο για το θάνατο του 15χρονου Στέλιου Αράπη σε τροχαίο-σήμερα η κηδεία του - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 27.05.2026 | 09:16
Σύγκρουση δύο ΙΧ στα φανάρια του Καράμπαλη, στην είσοδο της Καρδίτσας (ΦΩΤΟ) - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 27.05.2026 | 14:33
Δεν πέρασε η αναδιάρθρωση, αποχωρεί η διοίκηση της ΑΕΛ - ΛΑΡΙΣΑ | 27.05.2026 | 08:29
Επτά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 27.05.2026 | 09:54
Κάτω από τον ήλιο με 30+ βαθμούς χωρίς ένα κιόσκι στη δίκη των Τεμπών δημοσιογράφοι και τεχνικοί (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 28.05.2026 | 10:55
Η συγκινητική ανάρτηση της Χρύσας Βουλγαράκη για τη φίλη της Σοφίας Πασχαλούδη που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών - ΕΛΛΑΔΑ | 27.05.2026 | 08:59
Καιρός: Στο «όριο» η Ελλάδα - Ο ρόλος του πολικού αεροχειμάρρου και τι έρχεται στη χώρα μας












































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed