ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Παραδόθηκε ο χώρος μνήμης Δημήτρη Κασλά στο Πουρί Πηλίου
Πρόκειται για τον διοικητή των δυνάμεων στο ύψωμα 731

Σε φάση ολοκλήρωσης και έτοιμος να ανοίξει τις πύλες του στο κοινό βρίσκεται ο Χώρος Μνήμης Δημήτρη Κασλά στο Πουρί Πηλίου, καθώς σήμερα, 20 Απριλίου 2026, πραγματοποιήθηκε η διοικητική παράδοση – παραλαβή του έργου από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων.
Τον χώρο επισκέφθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, συνοδευόμενη από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, ενόψει των επίσημων εγκαινίων που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 3 Μαΐου, από τις 9:00 το πρωί έως τη 1:00 το μεσημέρι.

Ο Δημήτρης Κασλάς αποτελεί μία σημαντική μορφή της νεότερης ελληνικής ιστορίας, καθώς έγινε ιδιαίτερα γνωστός μετά θάνατον για τη συμβολή του ως διοικητής του ΙΙ/5 Τάγματος Πεζικού στην επιτυχημένη απόκρουση της ιταλικής εαρινής επίθεσης στο ιστορικό Ύψωμα 731, μία από τις πιο καθοριστικές μάχες του Ελληνοϊταλικού Πολέμου.
Το έργο χρηματοδοτήθηκε μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2022, στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER, ενώ υλοποιήθηκε μέσω προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας Θεσσαλίας με την Εταιρεία Ανάπτυξης Πηλίου Α.Ε. Την κατασκευή ανέλαβε η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων.

Οι εργασίες αφορούσαν τη μετατροπή του συγκροτήματος του πρώην Δημοτικού Σχολείου Πουρίου σε έναν σύγχρονο χώρο ιστορικής μνήμης. Εκεί θα στεγαστεί η συλλογή του Δ.Γ. Κασλά, η οποία αναμένεται να συμβάλει ουσιαστικά στη μελέτη, διάσωση και ανάδειξη ιστορικών τεκμηρίων που συνδέονται με σημαντικές περιόδους της ελληνικής ιστορίας, όπως η Μικρασιατική Εκστρατεία, η Εθνική Αντίσταση και ο Ελληνοϊταλικός Πόλεμος.
Η δημιουργία του Χώρου Μνήμης αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό σημείο αναφοράς για την περιοχή του Ανατολικού Πηλίου, ενισχύοντας παράλληλα τον ιστορικό και πολιτιστικό χαρακτήρα του τόπου.
- ΛΑΡΙΣΑ | 22.05.2026 | 23:17
ΕΟΑΣΝΛ: «Οι μάσκες έπεσαν – Στο κενό το σχέδιο διάσπασης του αγροτικού κινήματος στη Λάρισα» - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 22.05.2026 | 23:14
«Ερυθρόλευκος» θρίαμβος απέναντι στην Φενέρ και πρόκριση στον τελικό του Final Four! - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.05.2026 | 22:47
Φ. Λαμπρινίδης – Περιφέρεια Θεσσαλίας: Μπλόκο στη χρήση χημικών και Γλυφοσάτης για τον καθαρισμό των οικοπέδων - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.05.2026 | 22:42 | video
Ζημιές σε καλλιέργειες στη Θεσσαλία από το απογευματινό μπουρίνι (video) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 22.05.2026 | 22:21
Στ. Χατζηγεωργίου, νευρολόγος: Ανησυχητική η αύξηση πάρκινσον στη Θεσσαλία-(video) - ΒΟΛΟΣ | 22.05.2026 | 21:39
Σοκ στα Kανάλια Μαγνησίας: Τον βρήκε νεκρό η αδελφή του στο κρεβάτι του - ΛΑΡΙΣΑ | 22.05.2026 | 21:30
Θλίψη στη Λάρισα: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 59 ετών ο Αθανάσιος Δίχρης. - ΛΑΡΙΣΑ | 22.05.2026 | 20:19
Διάλεξη επιφανών επιγραφολόγων για το ποιοι ήταν οι θεατές του αρχαίου θεάτρου Λάρισας
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.05.2026 | 22:42 | video
Ζημιές σε καλλιέργειες στη Θεσσαλία από το απογευματινό μπουρίνι (video) - ΒΟΛΟΣ | 22.05.2026 | 16:33
Βόλος: Γυναίκα παρασύρθηκε από νταλίκα – Στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση - ΕΛΛΑΔΑ | 22.05.2026 | 11:50
Καιρός: «Τα χειρότερα έρχονται τις επόμενες ώρες» - Προειδοποίηση Μαρουσάκη για 6 περιοχές - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.05.2026 | 12:17
Χτύπημα της ΑΑΔΕ στο κύκλωμα λαθρεμπορίου υγραερίου σε 14 πόλεις- Κατασχέθηκαν βυτιοφόρα και σε Καρδίτσα, Τρίκαλα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.05.2026 | 09:01
Καιρός: Δύσκολο το επόμενο 48ώρο - Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν καταιγίδες - ΛΑΡΙΣΑ | 22.05.2026 | 09:24
Εννιά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.05.2026 | 17:06
Κωστής Χατζηδάκης: Στο τραπέζι η μερική μεταφορά νερού από τον Αχελώο για τη σωτηρία της Θεσσαλίας - ΛΑΡΙΣΑ | 22.05.2026 | 09:18
Θλίψη στην Αγιά: Απεβίωσε ο Θεολόγος Πασιάς σε ηλικία 53 ετών













































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed