ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Κεφαλονιά: Προφυλακιστέοι οι 3 νεαροί για τον θάνατο της Μυρτούς
Ο 23χρονος, ο 22χρονος Αλβανός και ο 26χρονος πρώην αρσιβαρίστας κρίθηκαν προφυλακιστέοι

Τον δρόμο προς την φυλακή πήραν το βράδυ της Παρασκευής οι τρείς νεαροί που κατηγορούνται για τον θάνατο της 19χρονης Μυρτούς στο Αργοστόλι το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα.
H Ανακρίτρια αφού άκουσε τις απολογίες των τριών, ενός 23χρονου, ενός 22χρονου και ενός 26χρονου, αποφάσισε τον εγκλεισμό τους στη φυλακή.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, οι τρεις συλληφθέντες κατηγορήθηκαν αρχικά, κατά περίπτωση, για έκθεση και για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Η αστυνομική έρευνα, όπως έχει ανακοινωθεί, βασίστηκε σε βιντεοληπτικό υλικό, μαρτυρικές καταθέσεις και άλλα ευρήματα, ενώ κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, ρουχισμός και προσωπικά αντικείμενα.
Στη συνέχεια, σύμφωνα με τη δικαστική πορεία της υπόθεσης η δίωξη αναβαθμίστηκε σε ανθρωποκτονία από πρόθεση τελούμενη δια παραλείψεως, με παραπομπή στα άρθρα 299 και 15 του Ποινικού Κώδικα.
Τι ανέφεραν στις απολογίες τους
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τη διαδικασία, και οι τρεις κατηγορούμενοι απάντησαν στις ερωτήσεις της ανακρίτριας, ενώ τελευταίος απολογήθηκε ο 22χρονος, μετά από αίτημα του συνηγόρου του για μικρή παράταση, καθώς –όπως αναφέρθηκε– ανέλαβε την υπεράσπισή του μόλις χθες.
Κατά τους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν ενώπιον της ανακρίτριας, ο 22χρονος υποστήριξε ότι βρισκόταν στο διπλανό δωμάτιο, άκουσε φωνές και πήγε όταν του ζήτησαν βοήθεια. Από την ίδια διαδικασία προκύπτει επίσης ότι οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να υποστήριξαν πως κατέβασαν τη Μυρτώ στο πεζοδρόμιο, θεωρώντας ότι έτσι το ΕΚΑΒ θα μπορούσε να την παραλάβει πιο γρήγορα.
Ιδιαίτερη σημασία έχει και η αναφορά που αποδίδεται στον 23χρονο, ο οποίος φέρεται να είπε ότι πήγε το κινητό τηλέφωνο της Μυρτούς στην καφετέρια όπου σύχναζαν, με τη σκέψη –όπως φέρεται να υποστήριξε– ότι θα μπορούσε να το παραλάβει όταν θα έβγαινε από το νοσοκομείο, επειδή δεν πίστευε ότι η υπόθεση θα έπαιρνε τόσο τραγική τροπή.
Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 26χρονος φέρεται να έχει παραδεχθεί ότι ήταν εκείνος που μετέφερε τα ναρκωτικά στο δωμάτιο Airbnb που είχε νοικιαστεί για τη Μυρτώ. Το συγκεκριμένο σημείο θεωρείται από τα πιο βαριά της σημερινής διαδικασίας, καθώς αγγίζει άμεσα τον πυρήνα της δικογραφίας.
newsbomb.gr
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 23.05.2026 | 12:37
Στον Βόλο χτυπά η καρδιά της οικογένειας – Σε εξέλιξη το Φεστιβάλ Παιδιού και Οικογένειας - ΒΟΛΟΣ | 23.05.2026 | 11:34
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Στο τραπέζι η μετάβαση των επιχειρήσεων των ψηφιακή εποχή - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 23.05.2026 | 11:19
Που θα βρεθεί το νερό για την «Κοιλάδα» data centers που ετοιμάζουν στη Λάρισα; - ΤΡΙΚΑΛΑ | 23.05.2026 | 11:12
Νεαρός Τρικαλινός παρέσυρε ανήλικο με τη μηχανή του και έγινε… καπνός - ΒΟΛΟΣ | 23.05.2026 | 11:07
Βόλος: Στη φυλακή ο 65χρονος… άστεγος εραστής – Παρά τον όρο να κόψει κάθε επικοινωνία, έστειλε μήνυμα στην πρώην του - ΛΑΡΙΣΑ | 23.05.2026 | 10:55
ΛΑΣΥ Θεσσαλίας: Η περιφερειακή αρχή Κουρέτα δεν σκοπεύει να φτιάξει νέα οδογέφυρα στην είσοδο του Τυρνάβου - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 23.05.2026 | 10:51
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας φιλοξένησε την 3η Διαπεριφερειακή Συνάντηση του ευρωπαϊκού έργου RuralProof - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 23.05.2026 | 10:46
«Κόκκινες κουκίδες» σε καλλιέργειες λόγω αστοχιών στο «monitoring» – Ανησυχία για Συνδεδεμένες και Οικολογικά Σχήματα
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.05.2026 | 22:42 | video
Ζημιές σε καλλιέργειες στη Θεσσαλία από το απογευματινό μπουρίνι (video) - ΒΟΛΟΣ | 22.05.2026 | 16:33
Βόλος: Γυναίκα παρασύρθηκε από νταλίκα – Στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.05.2026 | 12:17
Χτύπημα της ΑΑΔΕ στο κύκλωμα λαθρεμπορίου υγραερίου σε 14 πόλεις- Κατασχέθηκαν βυτιοφόρα και σε Καρδίτσα, Τρίκαλα - ΕΛΛΑΔΑ | 22.05.2026 | 11:50
Καιρός: «Τα χειρότερα έρχονται τις επόμενες ώρες» - Προειδοποίηση Μαρουσάκη για 6 περιοχές - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.05.2026 | 17:06
Κωστής Χατζηδάκης: Στο τραπέζι η μερική μεταφορά νερού από τον Αχελώο για τη σωτηρία της Θεσσαλίας - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.05.2026 | 09:01
Καιρός: Δύσκολο το επόμενο 48ώρο - Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν καταιγίδες - ΛΑΡΙΣΑ | 22.05.2026 | 21:30
Θλίψη στη Λάρισα: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 59 ετών ο Αθανάσιος Δίχρης. - ΛΑΡΙΣΑ | 22.05.2026 | 09:24
Εννιά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή













































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed