ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ
«Εμπλοκή» με την εκεχειρία - Έκλεισαν ξανά τα Στενά του Ορμούζ-Το Ιράν δεν πάει στις συνομιλίες χωρίς εκεχειρία στον Λίβανο
Μπαράζ ισραηλινών βομβαρδισμών στη Βηρυτό

Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκεται η εκεχειρία στη Μέση Ανατολή, καθώς το Ιράν προειδοποιεί ανοιχτά για οριστική απόσυρση από τη συμφωνία αν δεν σταματήσουν άμεσα οι ισραηλινές επιχειρήσεις.
- Το Ιράν δεν θα μεταβεί στις συνομιλίες στο Πακιστάν αν δεν υπάρξει εκεχειρία και στον Λίβανο, μετέφερε η Τεχεράνη στους μεσολαβητές.
- Σταμάτησε η διέλευση δεξαμενόπλοιων από το Ορμούζ λόγω της «παραβίασης" της συμφωνίας εκεχειρίας από το Ισραήλ», αναφέρουν τα ιρανικά ΜΜΕ.
- Το Ιράν ικέτευε για συμφωνία, οι λεγόμενοι σύμμαχοι να παραδειγματιστούν από το Ισραήλ, είπε ο Πιτ Χέγκσεθ

Σύμφωνα με το πρακτορείο Tasnim, η ιρανική πλευρά ξεκαθαρίζει ότι η παύση του πολέμου σε όλα τα μέτωπα, συμπεριλαμβανομένου του Λιβάνου, ήταν ρητός όρος της δεκαπενθήμερης συμφωνίας με τις ΗΠΑ.
Η κατάσταση περιπλέκεται καθώς η ιρανική τηλεόραση μεταδίδει πως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας ήδη εντοπίζουν στόχους για αντίποινα, θεωρώντας ότι το Ισραήλ παραβιάζει τους όρους της εκεχειρίας χτυπώντας τη Χεζμπολάχ.
Από πλευράς του το Τελ Αβίβ επιμένει ότι η συμφωνία δεν καλύπτει τις επιχειρήσεις στον Λίβανο, δημιουργώντας ένα χάσμα ερμηνειών που απειλεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα, κάτι το οποίο φαίνεται να αποδέχεται και ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα φέρεται να δήλωσε σε αμερικανίδα δημοσιογράφο.
Ενώ και ο δημοσιογράφος του Axios Barak Ravid αναφέρει ότι σε συνομιλία του με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου Κάρολαιν Λέβιτ, επιβεβαιώθηκε ότι ο Λίβανος δεν είναι μέρος της συμφωνίας.
Φλέγεται η Βηρυτός και κλείνουν τα Στενά του Ορμούζ
Στο πεδίο των μαχών, η εικόνα είναι αποκαρδιωτική με τους διασώστες να παλεύουν μέσα στους καπνούς στη Βηρυτό μετά από νέο ισραηλικό αεροπορικό χτύπημα σε πολυκατοικία. Σε απάντηση των επιθέσεων, με ιρανική πρωτοβουλία η ροή των πετρελαιοφόρων από τα Στενά του Ορμούζ έχει διακοπεί, λίγες μόλις ώρες μετά την εκεχειρία.
Ο ρόλος Χέγκσεθ και οι διεθνείς αντιδράσεις
Την ίδια ώρα, το ενδιαφέρον στρέφεται στις κινήσεις της αμερικανικής διπλωματίας, με τον Πιτ Χέγκσεθ να βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων. Οι παρεμβάσεις του θεωρούνται κρίσιμες για τη διατήρηση των ισορροπιών, αν και οι δηλώσεις από το Ιράν και το Πακιστάν δείχνουν ότι η εμπιστοσύνη στη διαδικασία εξαντλείται γρήγορα. Η πίεση αυξάνεται καθώς η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα αν οι ΗΠΑ θα καταφέρουν να συγκρατήσουν την κλιμάκωση, τη στιγμή που η Τεχεράνη μοιάζει έτοιμη να επιστρέψει στην πλήρη σύγκρουση.
- ΔΙΕΘΝΗ | 10.05.2026 | 23:50
Tραμπ: Η πρόταση του Ιράν είναι εντελώς απαράδεκτη - ΒΟΛΟΣ | 10.05.2026 | 23:21
Στον Βόλο ο Μεϊμαράκης: «Θέλουμε περισσότερη εμβάθυνση στην Ευρώπη – Οφείλουμε να συζητάμε με τη νέα γενιά και να την ακούμε» - ΒΟΛΟΣ | 10.05.2026 | 23:17
Νέα Αγχίαλος: Πρεμιέρα της τουριστικής σεζόν με πτήση από το Ντίσελντορφ - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 10.05.2026 | 23:07
Metallica στο ΟΑΚΑ: Ποιοι επώνυμοι βρέθηκαν στη μεγάλη συναυλία - ΛΑΡΙΣΑ | 10.05.2026 | 23:01
Γ. Μανώλης: «Τιμούμε τη μητέρα, τη δύναμη που χτίζει το αύριο» - ΕΛΛΑΔΑ | 10.05.2026 | 22:52
Γεωργιάδης για αντιδράσεις στον επαναπατρισμό του Έλληνα από κρουαζιερόπλοιο: Ντρέπομαι για το πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο - ΤΡΙΚΑΛΑ | 10.05.2026 | 21:36
Μάγεψαν 90 θρυλικά αυτοκίνητα στην 1η Συνάντηση Ιστορικών Αυτοκινήτων των Τρικάλων - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 10.05.2026 | 20:30
Ηλεκτροκίνηση και Κίνα στριμώχνουν τα ευρωπαϊκά θηρία της αυτοκίνησης και αλλάζουν το χάρτη της παγκόσμιας αγοράς
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 10.05.2026 | 10:09
Οι «κυνηγοί χαλκού» «καίνε» τις φυτείες στον κάμπο-κλάπηκαν 100 μετασχηματιστές το τελευταίο διάστημα (video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 10.05.2026 | 09:11
ΑΚΚΕΛ: Θα περάσει η ελληνική αγροτική γη στα χέρια των Αραβικών Εμιράτων; - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 10.05.2026 | 18:03
Σκληρό σιτάρι 2026: Η ψευδαίσθηση του πολεμικού premium και η σιωπηρή παγίδα της Άγκυρας - ΛΑΡΙΣΑ | 10.05.2026 | 15:14
Γέμισε χαμόγελα το πάρκο Αλκαζάρ -Μαμάκος: «Τιμούμε την πιο φωτεινή παρουσία στις ζωές μας, τη μητέρα!» (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 10.05.2026 | 15:41
Έρχεται ήπια θερμή εισβολή με 32 βαθμούς την Τρίτη στη Λάρισα, σύμφωνα με την πρόγνωση Καλλιάνου - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 10.05.2026 | 12:47
Σε απόγνωση κτηνοτρόφοι σε Λάρισα, Μαγνησία που έχασαν τα κοπάδια από ευλογιά, περιμένουν αποζημιώσεις για ζωοτροφές - ΕΛΛΑΔΑ | 10.05.2026 | 11:12
Άγρια δολοφονία στη Θεσσαλονίκη: Τον πυροβόλησαν και πέταξαν το πτώμα του στον Λουδία - ΛΑΡΙΣΑ | 10.05.2026 | 13:36
Φωτογραφία με την σύζυγο του και την μητέρα του ανέβασε ο Δήμαρχος Θ. Μαμάκος (ΦΩΤΟ)











































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed