ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ
Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν χερσαία επέμβαση στο Ιράν, λέει το CBS - Το Ιράν εκτόξευσε πυραύλους κατά της βάσης Ντιέγκο Γαρσία
Οι τελευταίες εξελίξεις από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή

21.03.2026 | 09:10
Οι τελευταίες εξελίξεις από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή
Καθώς ο πόλεμος εισέρχεται στην τέταρτη εβδομάδα, η κυβέρνηση Τραμπ προχώρησε σε προσωρινή χαλάρωση των κυρώσεων επιτρέποντας στο Ιράν να διαθέσει σημαντικές ποσότητες πετρελαίου, επιχειρώντας να σταθεροποιήσει τις διεθνείς αγορές.
Την ίδια ώρα, οι στρατιωτικές κινήσεις συνεχίζονται σε πολλαπλά μέτωπα, με επιθέσεις, αναχαιτίσεις και προειδοποιήσεις να κλιμακώνουν την ένταση στην ευρύτερη περιοχή.
Τα βασικά σημεία:
- Προσωρινή άρση κυρώσεων: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έδωσε άδεια στο Ιράν να πουλήσει περίπου 140 εκατ. βαρέλια πετρελαίου που βρίσκονται ήδη σε δεξαμενόπλοια — ποσότητα που αντιστοιχεί σε περίπου 1,5 ημέρα παγκόσμιας ζήτησης.
- Στρατιωτικές κινήσεις:
- Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι εξετάζεται ενδεχόμενο «σταδιακής μείωσης» των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή, ωστόσο ιρανική πηγή υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει καμία αποκλιμάκωση. Παράλληλα, ενισχύονται οι αμερικανικές δυνάμεις με επιπλέον πεζοναύτες και ναυτικό προσωπικό.
Ωστόσο σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CBS περίπου 2.500 πεζοναύτες, μαζί με το αμφίβιο πλοίο Boxer και τα συνοδευτικά πολεμικά πλοία, θα αναπτυχθούν στην περιοχή, ενώ εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου υπογράμμισε ότι η αποστολή θα απαιτήσει τέσσερις έως έξι εβδομάδες για να ολοκληρωθεί.
- Στενά του Ορμούζ: Το Μπαχρέιν εμφανίζεται πρόθυμο να συμβάλει στην επαναλειτουργία των Στενών του Ορμούζ, ευθυγραμμιζόμενο με χώρες της ΕΕ, την Ιαπωνία και τον Καναδά.
Εξελίξεις στο πεδίο:
- Ινδικός Ωκεανός: Το Ιράν εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους μέσου βεληνεκούς κατά της βάσης Ντιέγκο Γκαρσία (κοινή βάση ΗΠΑ–Ηνωμένου Βασιλείου), χωρίς να υπάρξουν πλήγματα στον στόχο.
- Κόλπος: Η Τεχεράνη προειδοποίησε τα ΗΑΕ ότι θα πλήξει το λιμάνι Ρας αλ-Χαϊμά αν συνεχιστούν επιθέσεις σε ιρανικά νησιά. Κουβέιτ και Σαουδική Αραβία αναχαίτισαν πυραύλους και drones κατά τη διάρκεια της νύχτας.
- Ισραήλ – Λίβανος: Το Ισραήλ ανακοίνωσε νέες εκτοξεύσεις πυραύλων από το Ιράν προς το έδαφός του, ενώ προχώρησε και σε πλήγματα κατά στόχων της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό.
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 21.05.2026 | 21:52
«Ελπίδα για τη Δημοκρατία» το κόμμα της Καρυστιανού: Απαίτηση της κοινωνίας να μην επιτρέψει άλλο τον ευτελισμό της χώρας - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 21.05.2026 | 19:13
«Ελπίδα για τη Δημοκρατία, Μαρία Καρυστιανού, Ανεξάρτητο Κίνημα Πολιτών» το όνομα του κόμματος -Δείτε live - ΛΑΡΙΣΑ | 21.05.2026 | 19:02
Όλυμπος: Τραυματίστηκε πυροσβέστης κατά την επιχείρηση εντοπισμού ορειβάτη - ΒΟΛΟΣ | 21.05.2026 | 18:57
Στον Βόλο η υφυπουργός Τουρισμού Άννα Καραμανλή για ημερίδα της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 21.05.2026 | 18:40
Εκατοντάδες εργαζόμενοι στις δομές των δήμων της Θεσσαλίας μένουν άνεργοι με τη λήξη των προγραμμάτων ΕΣΠΑ - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 21.05.2026 | 18:22
Σοκαριστική έρευνα: 529 άτομα ανά 100.000 κατοίκους στη Θεσσλία με Πάρκινσον-αιτία νερό, υπέδαφος, φυτοφάρμακα (ΦΩΤΟ+video) - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 21.05.2026 | 17:58
ΟΠΕΚΕΠΕ: Προθεσμία για να απολογηθούν έλαβαν τα μη πολιτικά πρόσωπα - ΕΛΛΑΔΑ | 21.05.2026 | 15:47
Αναστολή καθηκόντων και ΕΔΕ για τον αναισθησιολόγο που ζήτησε φακελάκι από ασθενή
- ΕΛΛΑΔΑ | 20.05.2026 | 13:10
Θρίλερ εν κινήσει στη Ναύπακτο: Τεράστιο φίδι μπλόκαρε το τιμόνι αυτοκινήτου - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 20.05.2026 | 18:50
Αυτά είναι τα οικολογικά σχήματα που θα πληρωθούν το Μάιο - ΒΟΛΟΣ | 20.05.2026 | 10:04
Εννιά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 21.05.2026 | 14:11
Στο «κόκκινο» οι εξελίξεις στην ΑΕΛ Novibet: Οι νέοι ενδιαφερόμενοι και το «πράσινο φως» - ΕΛΛΑΔΑ | 21.05.2026 | 13:41
Καιρός: Προειδοποίηση των Ιταλών μετεωρολόγων για την Ελλάδα - «Προσέξτε τις επόμενες ώρες» - ΛΑΡΙΣΑ | 20.05.2026 | 18:10
Τραυματίας μετά από σύγκρουση ΙΧ με μηχανάκι στα Τάμπάκικα στη Λάρισα (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 21.05.2026 | 12:52
Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λάρισα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 21.05.2026 | 09:52
Θλίψη στην Ελασσόνα: Έφυγε από τη ζωή 51χρονος













































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed