ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δέκα γαλάζιοι βουλευτές στη νέα λίστα της Κοβέσι για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ-και Θεσσαλοί ανάμεσά τους;
Φτάνει άμεσα στη Βουλή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

Δύο νυν και δύο πρώην υπουργοί μεταξύ των εμπλεκομένων
Νέος «πονοκέφαλος» για την κυβερνητική πλειοψηφία, καθώς, όπως αποκαλύπτει η Εστία της Κυριακής, το δεύτερο πόρισμα της Ευρωπαίας Εισαγγελέως για το σκάνδαλο των παράνομων επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ εμπλέκει τέσσερα ακόμη μέλη της κυβέρνησης, δύο νυν και δύο πρώην υπουργούς, καθώς και δέκα βουλευτές.

Η νέα αυτή δικογραφία, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να διαβιβαστεί στη Βουλή μέσα στις επόμενες ημέρες, προκαλώντας πολιτικό σεισμό.
Φτάνει άμεσα στη Βουλή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. Ελέγχονται για ηθική αυτουργία στις παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις
Ραγδαίες εξελίξεις πυροδοτεί στο πολιτικό σκηνικό η δεύτερη δικογραφία για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, η οποία -σύμφωνα με συγκλίνουσες δημοσιογραφικές πληροφορίες- βρίσκεται ήδη στο κεντρικό κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στο Λουξεμβούργο και ετοιμάζεται να πάρει τον δρόμο προς τη Βουλή.
Η άφιξη τη δικογραφίας προκαλεί ψυχρολουσία και αναβρασμό στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς τα στοιχεία που βρίσκονται στον φάκελο περιλαμβάνουν αρκετά πολιτικά πρόσωπα (τουλάχιστον 10 βουλευτές) που ελέγχονται για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στις παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις και μάλιστα με τεκμηριωμένα στοιχεία που «δένουν» την εμπλοκή τους στην υπόθεση.
Παρότι δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά τα ονόματα των εμπλεκόμενων προσώπων, οι πληροφορίες θέλουν η συντριπτική πλειονότητα αυτών να αφορά στελέχη του κυβερνητικού στρατοπέδου. Στο πρωθυπουργικό μέγαρο βλέπουν ότι παρά τη σανίδα σωτηρίας που έδωσαν στους Λευτέρη Αυγενάκη και Μάκη Βορίδη με την προκλητική στάση τους και παρά το εσπευσμένο τέλος στις εργασίες της εξεταστικής-παρωδίας, ξεπηδούν διαρκώς νέα στοιχεία για το πολύκροτο σκάνδαλο από το οποίο αδυνατούν να ξεφύγουν.
Αποδεικτικό υλικό
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το αποδεικτικό υλικό έχει συγκεντρωθεί από τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και αφορά συνομιλίες που -σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας- συνδέονται άμεσα με ποινικά αδικήματα και φέρεται ότι καταγράφουν παρεμβάσεις πολιτικών προσώπων για την έγκριση ή την προώθηση παράνομων επιδοτήσεων. Σε αντίθεση με τον πρώτο φάκελο, όπου υπήρχαν και συνομιλίες εκτός του αυστηρού ποινικού πλαισίου, η δεύτερη δικογραφία, όπως φαίνεται, θα περιλαμβάνει μόνο εκείνες τις επικοινωνίες που θεωρούνται κρίσιμες για τη στοιχειοθέτηση κατηγοριών.
Παράλληλα, οι ερευνητικές Αρχές φέρεται ότι έχουν συγκεντρώσει στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι συγκεκριμένες παρεμβάσεις βουλευτών για τη χορήγηση επιδοτήσεων δεν ήταν απλώς πολιτικές πιέσεις, αλλά συνδέονταν άμεσα με παράνομες διαδικασίες που τελικά υλοποιήθηκαν. Με άλλα λόγια, δεν πρόκειται μόνο για αιτήματα ή συστάσεις, αλλά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, για περιπτώσεις όπου όσα ζητήθηκαν πράγματι έγιναν.
Η δικογραφία αναμένεται να ολοκληρώσει σύντομα τη διαδικασία αξιολόγησης στο Λουξεμβούργο και, εφόσον εγκριθεί, θα διαβιβαστεί απευθείας στη Βουλή, πιθανότατα μέχρι το τέλος του μήνα. Τότε θα ανοίξει και επισήμως ένας νέος κύκλος πολιτικών και δικαστικών εξελίξεων γύρω από το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, με το ενδεχόμενο αιτημάτων άρσης ασυλίας βουλευτών να απειλεί να μετατρέψει την υπόθεση σε ακόμα έναν σοβαρό πονοκέφαλο για την κυβέρνηση.
dimokratia.gr
- ΕΛΛΑΔΑ | 08.05.2026 | 23:58
Ανατροπή με τον θάνατο 73χρονου στην Πιερία που αποδόθηκε σε ανακοπή – Είχε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και σπασμένα πλευρά - ΕΛΛΑΔΑ | 08.05.2026 | 23:51
Ρέθυμνο: Θρήνος για τον 56χρονο Σταύρο πατέρα δύο παιδιών που ”έσβησε” στον ΒΟΑΚ - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 08.05.2026 | 22:44
Το καντήλι που καίει ασταμάτητα εδώ και δεκαετίες – Ο θρύλος μοναστηριού στα Άγραφα που προκαλεί δέος - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 08.05.2026 | 22:12
Διευκρινίσεις ΑΑΔΕ για τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά – Μέχρι 28 Μαΐου οι ενστάσεις - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 08.05.2026 | 22:08
Εντός Μαΐου η de minimis στη μηδική επιβεβαιώνει ο Σχοινάς, νέα ενίσχυση για ευλογιά εντός του 2026 - ΔΙΕΘΝΗ | 08.05.2026 | 21:38
Τριήμερη κατάπαυση πυρός Ρωσίας - Ουκρανίας ανακοίνωσε ο Τραμπ - ΒΟΛΟΣ | 08.05.2026 | 21:11
Attack Βόλου: «Το φοιτητικό αντιπολεμικό κίνημα δεν τρομοκρατείται» - ΛΑΡΙΣΑ | 08.05.2026 | 21:01
Δήμος Λαρισαίων: Αλλαγές σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη συνοικία του Αγίου Θωμά
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 08.05.2026 | 19:45
Βόμβα Σούλτη: Πάει για μετά το 2028 η ολοκλήρωση του κυκλικού κόμβου Ηρώων Πολυτεχνείου με Φαρσάλων (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 08.05.2026 | 09:12
«Έφυγαν» από τη ζωή τέσσερις Λαρισαίοι - ΕΛΛΑΔΑ | 08.05.2026 | 14:11
Θρίλερ στη Λευκάδα: Εκρηκτικό φορτίο 300 κιλών είχε το θαλάσσιο drone - ΒΟΛΟΣ | 08.05.2026 | 09:47
Από το Άγιον Όρος στον Βόλο το ιερό λείψανο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 08.05.2026 | 12:13
Με προβλήματα η σπορά και το φύτρωμα του βαμβακιού στον κάμπο λόγω πολλών βροχών-αισιοδοξία για τις τιμές - ΕΛΛΑΔΑ | 08.05.2026 | 09:26
Θρίλερ στον Δομοκό με σορό σε φλεγόμενο ΙΧ - ΛΑΡΙΣΑ | 08.05.2026 | 20:15
Πλήθος πιστών στον εσπερινό στο εκκλησάκι του Αγίου Χριστοφόρου στο αμαξοστάσιο του ΚΤΕΛ Λάρισας (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 08.05.2026 | 09:29
Καιρός: Έρχεται νέα ψυχρή εισβολή από τα Βαλκάνια την Τετάρτη- Από τους 34 ξανά σε... φθινόπωρο











































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed