ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Χρ. Δήμας: Οι εργασίες στο δρόμο Μουζάκι - Λ. Πλαστήρα θα ξεκινήσουν με την ολοκλήρωση των μελετών (ΦΩΤΟ)
Πραγματοποίησε το μεσημέρι αυτοψία στα έργα αποκατάστασης του δρόμου Κόμπελου- Φαναρίου

Το επόμενο χρονικό διάστημα με την ολοκλήρωση των μελετών αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης στον οδικό άξονα που συνδέει το Μουζάκι με τη Λίμνη Πλαστήρα. Αυτό ανακοίνωσε από τον Δήμο Μουζακίου ο Υπουργός Υποδομών Χρίστος Δήμας, επισημαίνοντας ότι τεχνικά είναι από τα πιο δύσκολα έργα της εργολαβίας και ωριμάζει μελετητικά.
Ο κ. Δήμας όπως καταγράφει ο Νέος Αγών, πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι αυτοψία στις εργασίες αποκατάστασης που βρίσκονται σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Κόμπελου- Φαναρίου στο Δήμο Μουζακίου , στο πλαίσιο της δεύτερης επίσκεψης που κάνει σε έργα αποκατάστασης στη Θεσσαλία μέσα σε διάστημα ενός μηνός.
Ο Υπουργός σε δήλωσή του στη εφημερίδα, ανέφερε ότι σε συνεργασία με τον Δήμο και την Περιφέρεια έχουν επιλεγεί τα σημεία των παρεμβάσεων και έγινε προτεραιοποίηση των έργων.
Συνέχισε λέγοντας ότι το Υπουργείο υλοποιεί ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα αποκαταστάσεων μετά τις καταστροφές από τον «Ντάνιελ» ύψους 1,3 δις ευρώ (οδικά- σιδηροδρομικά έργα). Προανήγγειλε με την βελτίωση των καιρικών συνθηκών επιτάχυνση της υλοποίησης των εργασιών. Επίσης στάθηκε στα χρονικά όρια που υπάρχουν για την ολοκλήρωση των έργων, η χρηματοδότηση των οποίων γίνεται από το Ταμείο Ανάκαμψης. Σημείωσε ότι η εργολαβία των αποκαταστάσεων θα είναι ανοιχτή ακόμη για 38 μήνες επομένως τα έργα και στα 293 σημεία θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Φάνης Στάθης μιλώντας στον Νέο Αγώνα εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρουσία του Υπουργού και επισήμανε την ανάγκη επιτάχυνσης των εργασιών. «Η ανάδοχος εταιρεία έχει μπει σε μια σειρά, κάποια έργα υλοποιούνται και ορισμένα θέλουν τις απαραίτητες μελέτες για να μπορέσουν να προχωρήσουν» είπε και αναφερόμενος στο δρόμο Μουζάκι – Λίμνη Πλαστήρα επισήμανε: «ένα έργο που είναι από τα πιο κοστοβόρα και τα πιο δύσκολα στη Θεσσαλία. Μόλις παραλειφθούν οι μελέτες από το Υπουργείο τότε θα προχωρήσει και το μεγάλο αυτό έργο».
Σε ότι αφορά τις παρεμβάσεις στο δρόμο Κόμπελου- Φαναρίου ο Δήμαρχος ανέφερε πως υπάρχει διαβεβαίωση από την ανάδοχο εταιρεία πως μέσα στον Μάρτιο θα ολοκληρωθούν οι εργασίες.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καρδίτσας Κώστας Τέλιος σημείωσε σε δήλωσή του ότι το οδικό δίκτυο του Νομού έχει υποστεί τεράστιες ζημιές και οι εργασίες που γίνεται βρίσκονται σε ικανοποιητικό επίπεδο. Ωστόσο τόνισε πως πολλά σημεία του οδικού δικτύου δεν έχουν συμπεριληφθεί μέσα στις εργολαβίες των αποκαταστάσεων και η Περιφέρεια έχει αποστείλει επιστολή ζητώντας πρόσθετη χρηματοδότηση.
Εκπρόσωπος της εταιρίας ΑΚΤΩΡ που υλοποιεί τις εργασίες στους Δήμους Καρδίτσας και Μουζακίου, δήλωσε ότι έχουν γίνει οι εγκαταστάσεις και έχουν τελειώσει οι τοπογραφικές εργασίες. Πρόσθεσε ότι σε μεγάλο ποσοστό έχουν γίνει οι μελέτες.
Ακολούθως ο Υπουργός πραγματοποίησε αυτοψία στις εργασίες στο δρόμο προς Κανάλια ενώ στη συνέχεια θα βρεθεί στην περιοχή της Ραχούλας.
Κώστας Παλαιός

- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 23.05.2026 | 22:01
Μέχρι την Παρασκευή συνδεδεμένες και eco- schemes 297 εκατ. ευρώ- monitoring, παραδόσεις καθορίζουν τι θα πληρωθεί - ΒΟΛΟΣ | 23.05.2026 | 21:50
Θλίψη στον Βόλο για την απώλεια της Κλεοπάτρας Παγωνοπούλου – «Εσβησε» το χαμόγελο της 60χρονης φιλολόγου - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 23.05.2026 | 21:46
Τρομερός Τεντόγλου και νίκη με την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο - ΒΟΛΟΣ | 23.05.2026 | 21:43
Μετάλλιο ανδραγαθίας στον Βολιώτη ανθυπαστυνόμο Μιχ. Σουντουλουμάκη: Μπήκε μπροστά και έσωσε τον διοικητή του σε επεισόδια - ΕΛΛΑΔΑ | 23.05.2026 | 21:24
Στην σκηνή του ΟΑΚΑ οι Iron Maiden – Πάνω από 50.000 θαυμαστές παραληρούν στη συναυλία τους - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 23.05.2026 | 21:14 | video
Το βίντεο που ανάρτησε ο Κωστής Χατζηδάκης από την περιοδεία του στα έργα του Αχελώου (video) - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 23.05.2026 | 20:30
Στην εντατική ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, Μάριος Οικονόμου μετά από σοβαρό τροχαίο στα Ιωάννινα - ΛΑΡΙΣΑ | 23.05.2026 | 18:03
Πήγαινε Θεσσαλονίκη πεζός από τις σιδηροδρομικές γραμμές και..συνελήφθη
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.05.2026 | 22:42 | video
Ζημιές σε καλλιέργειες στη Θεσσαλία από το απογευματινό μπουρίνι (video) - ΒΟΛΟΣ | 22.05.2026 | 16:33
Βόλος: Γυναίκα παρασύρθηκε από νταλίκα – Στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.05.2026 | 12:17
Χτύπημα της ΑΑΔΕ στο κύκλωμα λαθρεμπορίου υγραερίου σε 14 πόλεις- Κατασχέθηκαν βυτιοφόρα και σε Καρδίτσα, Τρίκαλα - ΛΑΡΙΣΑ | 22.05.2026 | 21:30
Θλίψη στη Λάρισα: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 59 ετών ο Αθανάσιος Δίχρης. - ΕΛΛΑΔΑ | 22.05.2026 | 11:50
Καιρός: «Τα χειρότερα έρχονται τις επόμενες ώρες» - Προειδοποίηση Μαρουσάκη για 6 περιοχές - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.05.2026 | 17:06
Κωστής Χατζηδάκης: Στο τραπέζι η μερική μεταφορά νερού από τον Αχελώο για τη σωτηρία της Θεσσαλίας - ΛΑΡΙΣΑ | 23.05.2026 | 10:32
«Έφυγαν» από τη ζωή τέσσερις Λαρισαίοι - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.05.2026 | 09:01
Καιρός: Δύσκολο το επόμενο 48ώρο - Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν καταιγίδες













































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed