ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ
Διάγγελμα Τραμπ: Ξεκινήσαμε μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση κατά του Ιράν, θα διασφαλίσουμε ότι δεν θα έχει πυρηνικά
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανέβασε στο Truth social ένα 8λεπτό βίντεο

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανέβασε στο Truth social ένα 8λεπτό βίντεο στο οποίο ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ και το Ισραήλ εξαπέλυσαν μεγάλες στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Ιράν.
Στο μήνυμά του ο Πρόεδρος των ΗΠΑ προειδοποιεί τους Φρουρούς της Επανάστασης να παραδώσουν τα όπλα, ενώ συμβουλεύει τους κατοίκους του Ιράν να πάνε σε καταφύγια.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι επιθέσεις ΗΠΑ και Ισραήλ έγιναν από αέρα και θάλασσα σε 5 περιοχές, ενώ 7 πύραυλοι έπληξαν περιοχή κοντά στο προεδρικό μέγαρο του ανώτατου ηγέτη του Ιράν.
Το μήνυμα του Ντόναλντ Τραμπ για τις επιθέσεις στο Ιράν
“Ξεκίνησε η μεγάλη επιχείρηση των ΗΠΑ στο Ιράν. Στόχος μας να υπερασπιστούμε τον λαό μας, εξουδετερώνονται ς απειλές από το το καθεστώς του Ιραν, αυτών των πολύ επικίνδυνων ανθρώπων.
Για 47 χρόνια φωνάζουν "θάνατος στην Αμερική" την οποία στοχεύουν όπως και πολλούς αθώους ανθρώπους σε χώρες. Κρατούν αμερικανούς ομήρους. Σκότωσαν πάνω από 200 αμερικανούς. Οι Ιρανοι σκότωσαν αμερικανούς και στο Ιράκ. Μαζική τρομοκρατία και δεν θα την ανεχτούμε άλλο. Γέμισαν με αίμα τον κόσμο. Το Ιράν είναι ο Νο1 χορηγός της τρομοκρατίας. Αυτό το καθεστώς δεν θα τους επιτραπεί ποτέ να έχουν πυρηνικό όπλο από εμάς.
Τα μηνύματα του Τραμπ σε Φρουρούς και πολίτες του Ιράν
Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε πως οι ΗΠΑ προσπάθησαν με τις διαπραγματεύσεις να πείσουν το Ιράν να σταματήσει το πυρηνικό του πρόγραμμα, αλλά δεν έκαναν πίσω.
«Παλέψαμε για συμφωνία, μία ήθελαν, μία όχι, απλά ήθελαν να προκαλέσουν κακό. Για δεκαετία απορρίπτουν κάθε ευκαιρία για συμφωνία. Δεν θα το ανεχτούμε άλλο. Απειλούν τους φίλους μας στην Ευρώπη. Φανταστείτε αν είχαν τα πυρηνικά όπλα τι κακό θα έκαναν. Ξεκινήσαμε μαζική επίθεση, θα καταστρέψουμε ότι πυραύλους έχουν. Θα κάνουμε σίγουρο ότι δεν θα μπορούν να μας επιτεθούν»
Τραμπ: Μπορεί να έχουμε απώλειες, αλλά το κάνουμε για το μέλλον μας
Ο Τραμπ παραδέχτηκε ότι η επίθεση θα φέρει πιθανόν και αμερικανικές απώλειες, αλλά σημείωσε πως το χτύπημα αυτό είναι απαραίτητο «για το μέλλον μας».
«Σύντομα θα μάθουν ότι δεν πρέπει να προκαλούν τις δυνάμεις μας. Η διοίκησή μου έχει κάνει κάθε προσπάθεια να έχει μειωμένο ρίσκο η επιχείρηση. Τονίζω και δεν το λέω ελαφρά τη καρδία, το καθεστώς του Ιράν θέλει να σκοτώσει. Μπορεί να έχουμε απώλειες, αλλά το κάνουμε για το μέλλον μας»
Στη συνέχεια έστειλε μηνύματα σε Φρουρούς της Επανάστασης και τον λαό του Ιράν.
«Για τους Φρουρούς της Επανάστασης: αφήστε κάτω τα όπλα σας ή αντιμετωπίστε σίγουρο θάνατο. Αν αφήσετε τα όπλα, θα σας αντιμετωπίσουμε δίκαια και με επιείκεια. Στους περήφανους κατοίκους του Ιράν: Εγκαταλείψτε τα σπίτια σας και πηγαίνετε σε καταφύγια. Η ώρα της ελευθερίας σας έρχεται. Είναι επικίνδυνα έξω, πέφτουν βόμβες παντού. Οταν τελειώσουμε με την κυβέρνησή σας, θα είναι δική σας η χώρα. Αυτή είναι η μόνη ευκαιρία σας για πολλές γενιές. Σας δίνω αυτό που θέλετε, περιμένω την ανταπόκρισή σας. Να δημιουργήσουμε ένα λαμπρό μέλλον. Μην αφήσετε την ευκαιρία να περάσει».
Πηγή: iefimerida.gr
- ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 28.02.2026 | 21:19
Ασύλληπτο ρεκόρ από τον Καραλή με άλμα στα 6.17!!! - ΕΛΛΑΔΑ | 28.02.2026 | 20:08
Τραγωδία στον Κολωνό: Εντοπίστηκε νεκρή έγκυος γυναίκα με χτύπημα στο κεφάλι - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 28.02.2026 | 19:17
Βαριά ήττα για την ΑΕΛ από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο (3-0) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 28.02.2026 | 19:10
Κ. Τέλιος: Οι αγρότες της Καρδίτσας έβαλαν και στέβια και σαλιγκάρια και πιπεριές αλλά ...(video) - ΒΟΛΟΣ | 28.02.2026 | 18:53
Έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και έπεσε μέσα στον Κραυσίδωνα στον Βόλο - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 28.02.2026 | 18:44
Η συγκινητική ανάρτηση του Δημήτρη Κουρέτα μετά το τρισάγιο στα Τέμπη... - ΤΡΙΚΑΛΑ | 28.02.2026 | 18:37
Τέμπη - Δημήτρης Πλακιάς: «Στο δικαστήριο θα δουν μόνο οργή από τους συγγενείς» - ΛΑΡΙΣΑ | 28.02.2026 | 18:32
Τέμπη: «Ο αγώνας τώρα αρχίζει» δηλώνει ο πατέρας του Βάιου Βλάχου εν όψει της δίκης για το δυστύχημα
- ΛΑΡΙΣΑ | 28.02.2026 | 10:59
Τροχαίο με δύο τραυματίες έξω από τη Λάρισα στο νέο Κοιμητήριο (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 28.02.2026 | 11:53
Βουβός πόνος και θλίψη από τους συγγενείς σήμερα τρία χρόνια μετά στον τόπο της τραγωδίας των Τεμπών (ΦΩΤΟ+video) - ΒΟΛΟΣ | 28.02.2026 | 14:31
Ο Βόλος ζήτησε δικαιοσύνη για τα Τέμπη- ογκώδης συγκέντρωση στην παραλία και πορεία στο κέντρο της πόλης (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 27.02.2026 | 15:40
Κωνσταντοπούλου από Λάρισα: Δεν θα γίνουν ανεκτές πρακτικές συγκάλυψης - ΛΑΡΙΣΑ | 28.02.2026 | 12:10
Τρεις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 27.02.2026 | 18:23
Το παράδειγμα της Ινδίας και της Ελλάδας στο βαμβάκι - ΛΑΡΙΣΑ | 28.02.2026 | 13:30
Δυναμικό συλλαλητήριο στη Λάρισα για τα Τέμπη: «Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε»…(ΦΩΤΟ +video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 27.02.2026 | 18:36
Bράδυ Παρασκευής η επίσημη παράταση για διορθώσεις monitoring και δηλώσεις ΟΣΔΕ μάλλον έως 15 Μαρτίου










































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed