ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Σποράδες: 30χρονη διέσυρε συνάδελφό της για δήθεν βιασμό - «Πλήρωσε» με καταδίκη
Ο άνδρας δεν διώχθηκε ποινικά μετά την καταγγελία της, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία ενοχής του

Μία 30χρονη γυναίκα τον Ιούνιο του 2021, κατήγγειλε συνάδελφό της, για βιασμό σε νησί των Σποράδων, όμως δεν προέκυψαν στοιχεία εναντίον του με συνέπεια να μην ασκηθεί δίωξη.
Ο 35χρονος σήμερα άνδρας, στράφηκε εναντίον της για ψευδή καταμήνυση και η υπόθεση εκδικάστηκε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει το gegonota.news, η γυναίκα και ο άνδρας δούλευαν ως εποχικοί στην ίδια επιχείρηση, την περίοδο του καλοκαιριού σε νησί των Σποράδων, όταν σύμφωνα με την καταγγελία της 30χρονη, τα ξημερώματα της 21ης Ιουνίου 2021, περίπου στη 1 μετά τα μεσάνυχτα, ο 35χρονος φέρεται να μπήκε στο κατάλυμα που της είχε παραχωρηθεί από την εργασία της, να την άρπαξε από τα μαλλιά, να τη χτύπησε και να τη βίασε.
Η ίδια προχώρησε σε καταγγελία περίπου 36 ώρες αργότερα, αφού, όπως κατέθεσε, συμβουλεύτηκε ψυχολόγο και έπειτα από παρότρυνση του συντρόφου της.
Στις 23 Ιουνίου 2021 μετέβη στο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου, το οποίο, σύμφωνα με την κατάθεσή της, ήταν κλειστό, ενώ από την ιατροδικαστική εξέταση που ακολούθησε δεν προέκυψαν ευρήματα που να στοιχειοθετούν την καταγγελία.
Ο 35χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι οι σχέσεις τους ήταν αποκλειστικά επαγγελματικές και ότι δεν μπορεί να εξηγήσει για ποιο λόγο τον κατήγγειλε.
Σε βάρος του 35χρονου διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση, χωρίς ωστόσο να προκύψουν ενδείξεις για την άσκηση ποινικής δίωξης και η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο.
Σήμερα στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, η 30χρονη ήταν κατηγορούμενη για ψευδή καταμήνυση, επιμένοντας στο σενάριο του βιασμού, ισχυριζόμενη ότι περίπου ενάμιση χρόνο μετά το υποτιθέμενο περιστατικό, είχε μείνει σε δομή φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών στη Λάρισα, επικαλούμενη τις συνέπειες που της είχε αφήσει το συμβάν στην ψυχική της κατάσταση.
Ωστόσο το δικαστήριο έκρινε ότι στοιχειοθετείται το αδίκημα της ψευδούς καταμήνυσης και επέβαλε στην 30χρονη ποινή φυλάκισης 9 μηνών με αναστολή.
- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 24.02.2026 | 20:06
Β. Τσιάκος: έργα ύψους 32 εκατ ευρώ τρέχουν στο Δήμο Καρδίτσας - ΕΛΛΑΔΑ | 24.02.2026 | 20:02
Σε «Red Code» ο Έβρος λόγω κινδύνου πλημμυρών - Διακοπές στα σιδηροδρομικά δρομολόγια - ΕΛΛΑΔΑ | 24.02.2026 | 19:59
Χαλκίδα: Ανήλικος οδηγός μοτοσικλέτας συγκρούστηκε με 13χρονο που οδηγούσε πατίνι - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 24.02.2026 | 19:45
Εγκρίθηκαν επείγουσες εργασίες στους ποταμούς Αχελώο και Κουμπουργιανίτικο - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 24.02.2026 | 19:29
Φαραντούρης: Η γη Θεσσαλών αγροτών περνά σε ξένα funds λόγω κόκκινων δανείων (video) - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 24.02.2026 | 19:12
Πόρισμα ΝΔ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Διαχρονικά τα προβλήματα στον οργανισμό -Δεν στοιχειοθετούνται ευθύνες σε Βορίδη, Αυγενάκη - ΛΑΡΙΣΑ | 24.02.2026 | 19:08
Θ. Μαμάκος για κάμερες σε σχολεία: Μόνο εξωτερικούς χώρους και μόνο εκτός ωραρίου λειτουργίας - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 24.02.2026 | 19:04
Καμπανάκι κινδύνου για ευλογιά από Χαρ. Μπιλλίνη: «Οι απολυμαντικοί σταθμοί δεν λειτουργούν στην έκταση που θα θέλαμε
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 23.02.2026 | 12:15
Τακούδης: Δεν τελειώσαμε με το χειμώνα- ψυχρή δίνη από την Πέμπτη στη Θεσσαλία θα δώσει τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά - ΛΑΡΙΣΑ | 23.02.2026 | 19:22
Θλίψη στη Λάρισα: «Έφυγε» από τη ζωή η 49χρονη Αικατερίνη Ζιώγα - ΛΑΡΙΣΑ | 23.02.2026 | 11:32
Δύο Λαρισαίοι έφυγαν από την ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 23.02.2026 | 09:45
Λάρισα: Αθρόα προσέλευση πιστών στην Τιμία Χείρα του Μεγάλου Βασιλείου (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 23.02.2026 | 13:28
Με λιακάδα η Καθαρά Δευτέρα στη Λάρισα: Γέμισε πολύχρωμους χαρταετούς το Πάρκο των Χρωμάτων (ΦΩΤΟ+video) - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 23.02.2026 | 22:05
Ποιοι «πάνε ταμείο» από αύριο: Σχεδόν 2,5 δις ευρώ σε πάνω από 4,3 εκατ. δικαιούχους - ΛΑΡΙΣΑ | 24.02.2026 | 09:13
Έξι Λαρισαίοι έφυγαν από την ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 23.02.2026 | 13:15
Τύρναβος: Αναβιώνει και φέτος το «Μπουρανί», δείτε φωτογραφίες και βίντεο










































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed