ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Θλίψη για το πολύνεκρο τροχαίο με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στη Ρουμανία -Αναζητούν τα αίτια της τραγωδίας, τι εξετάζεται
Αναζητούν τα αίτια του τροχαίου με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ

Στην πόλη Τιμισοάρα της Ρουμανίας νοσηλεύονται οι τρεις τραυματίες από το τροχαίο δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη βαν με φιλάθλους του ΠΑΟΚ, το μεσημέρι της Τρίτης (27/1).
Από τη σύγκρουση έχασαν τη ζωή τους επτά άνθρωποι, βυθίζοντας στο πένθος όλη την Ελλάδα και κυρίως τις οικογένειές τους και την «ασπρόμαυρη» ομάδα. Στο νοσοκομείο της πόλης βρίσκονται από την πρώτη στιγμή συγγενείς των θυμάτων και των τραυματιών προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας τους, ενώ στη Ρουμανία μετέβησαν και στελέχη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για να συνδράμουν στις διαδικασίες και να συντονίσουν τον επαναπατρισμό των σορών στην Ελλάδα.
Το σοκαριστικό τροχαίο [προσοχή, σκληρές εικόνες]
Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι, σε ιδιαίτερα επιβαρυμένο οδικό άξονα, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη Καρασέβες. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το βαν επιχείρησε προσπέραση, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με διερχόμενο φορτηγό, με συνέπεια να διαλυθεί ολοσχερώς.
Τελικός προορισμός των άτυχων οπαδών του ΠΑΟΚ ήταν η Λιόν, για το ματς του «Δικεφάλου του Βορρά» με τη γαλλική ομάδα για το Europa League.
Αναζητούν τα αίτια του τροχαίου με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ
Οι ρουμανικές αρχές έχουν ξεκινήσει ενδελεχή έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος, αξιοποιώντας υλικό από κάμερες οχημάτων που κινούνταν στον ίδιο δρόμο. Ήδη εξετάζεται βίντεο από οχήματα που βρίσκονταν μπροστά και πίσω από το βαν, ώστε να αποσαφηνιστεί η πορεία του πριν από τη μοιραία σύγκρουση.
Στο μικροσκόπιο των ερευνητών βρίσκονται όλα τα ενδεχόμενα, με βασικά σενάρια το ανθρώπινο λάθος, ενδεχόμενη αδιαθεσία ή παθολογικό επεισόδιο του οδηγού. Παράλληλα, εξετάζονται και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή, καθώς αναφέρονται περιορισμένη ορατότητα και ομίχλη, στοιχεία που ενδέχεται να συνετέλεσαν στο τραγικό αποτέλεσμα.

Το βυτιοφόρο μετά τη σύγκρουση με το βαν / Φωτογραφία: lugojinfo
Αντίθετα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, απομακρύνεται το σενάριο μηχανικής βλάβης, όπως κλατάρισμα ελαστικού, ή επαφής με άλλο όχημα πριν από τη σύγκρουση με το φορτηγό.

Το μοιραίο βαν που μετέφερε τους οπαδούς του ΠΑΟΚ / Φωτογραφία: lugojinfo
Η έρευνα συνεχίζεται, με τις Αρχές να επιδιώκουν πλήρη εικόνα των γεγονότων που οδήγησαν στην απώλεια επτά ανθρώπινων ζωών.
Αισιοδοξία για τους τρεις τραυματίες οπαδούς του ΠΑΟΚ
Την ίδια ώρα, αισιόδοξες είναι οι εκτιμήσεις των γιατρών στο νοσοκομείο της Τιμισοάρα για την κατάσταση των τριών τραυματιών από το πολύνεκρο τροχαίο που συνέβη στον αυτοκινητόδρομο Ε-70, έξω από την πόλη Λούγκοζ. Αυτό το μήνυμα αποκόμισε η πρέσβης της Ελλάδας στη Ρουμανία Λιλή Γραμματίκα, η οποία επισκέφθηκε, το βράδυ της Τρίτης, το νοσοκομείο και ενημερώθηκε από τη διεύθυνση για την υγεία των τριών τραυματιών.
«Ενημερώθηκα από τους γιατρούς και τον διευθυντή του νοσοκομείου και η κατάστασή τους είναι σταθερή. Ένας τραυματίας είναι σε αρκετά καλή κατάσταση και ένας βρίσκεται στην εντατική, αλλά όλοι έχουν καλή, θετική πρόγνωση και δεν χρειάζονται αίμα. Μέσα σ- αυτή την τραγωδία, όλα αυτά ακούγονται κάπως αισιόδοξα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρέσβης της Ελλάδας στη Ρουμανία.
Πηγή: iefimerida.gr
- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 22.05.2026 | 11:04
Στα έργα του Αχελώου βρίσκεται σήμερα ο Κωστής Χατζηδάκης - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.05.2026 | 10:10
Κουρέτας: Αργήσαμε να θωρακίσουμε τη Θεσσαλία απέναντι στην κλιματική κρίση - ΤΡΙΚΑΛΑ | 22.05.2026 | 10:01
Η στιγμή που χτυπά μπουρίνι και χαλάζι ανάμεσα σε Πλάτανο και Ρίζωμα στα Τρίκαλα (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 22.05.2026 | 09:55
«Εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης 1941-44 στη Νίκαια του Δήμου Κιλελέρ» - ΛΑΡΙΣΑ | 22.05.2026 | 09:47
Νίκη για την Λάρισα, σώθηκε η Οικία Αλεξάνδρου – Η κρίσιμη απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.05.2026 | 09:42
Ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές της Θεσσαλίας, για πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας-16 συλλήψεις - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 22.05.2026 | 09:29
ΟΠΕΚΑ: Δωρεάν διακοπές για 27.500 αγρότες – Ποιες περιοχές αφορά το πρόγραμμα - ΛΑΡΙΣΑ | 22.05.2026 | 09:24
Εννιά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή
- ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 21.05.2026 | 14:11
Στο «κόκκινο» οι εξελίξεις στην ΑΕΛ Novibet: Οι νέοι ενδιαφερόμενοι και το «πράσινο φως» - ΛΑΡΙΣΑ | 21.05.2026 | 12:06
Ανάστατοι οι αγρότες της Λάρισας- το monitoring πετά εκτός επιδοτήσεων το 90% των οσπρίων (βίντεο) - ΛΑΡΙΣΑ | 21.05.2026 | 12:52
Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λάρισα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) - ΕΛΛΑΔΑ | 21.05.2026 | 13:41
Καιρός: Προειδοποίηση των Ιταλών μετεωρολόγων για την Ελλάδα - «Προσέξτε τις επόμενες ώρες» - ΛΑΡΙΣΑ | 21.05.2026 | 09:52
Θλίψη στην Ελασσόνα: Έφυγε από τη ζωή 51χρονος - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 21.05.2026 | 10:46
Καιρός: Χαλάζι, καταιγίδες και κεραυνοί - Πότε έρχεται νέο δύσκολο 48ώρο - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 21.05.2026 | 18:22
Σοκαριστική έρευνα: 529 άτομα ανά 100.000 κατοίκους στη Θεσσλία με Πάρκινσον-αιτία νερό, υπέδαφος, φυτοφάρμακα (ΦΩΤΟ+video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 21.05.2026 | 08:15
Ο αντικυκλώνας «Zeno» φέρνει θερμή εισβολή -κίνδυνος για καταστροφικό για σιτηρά λίβα στη Θεσσαλία από Δευτέρα













































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed