ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΡΙΚΑΛΑ
Βιολάντα: Στη βάρδια θα δούλευαν 50 άτομα, αλλά λόγω της χθεσινής κοπής της πίτας πήγαν μόλις 12
Λίγες ώρες πριν οι εργαζόμενες που έχασαν τη ζωή τους, διασκέδαζαν μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους της εταιρείας

Λίγες ώρες πριν οι εργαζόμενες που έχασαν τη ζωή τους, διασκέδαζαν μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους της εταιρείας «Βιολάντα» στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας σε κέντρο διασκέδασης, κι έφυγαν νωρίτερα από τους υπόλοιπους για να πάνε για βάρδια
Τη στιγμή που η χώρα θρηνεί τον αδόκητο χαμό των εργαζόμενων στην ταινία παραγωγής της μπισκοτοβιομηχανίας «Βιολάντα» στα Τρίκαλα, οι Αρχές αναζητούν τα αίτια του εργατικού δυστυχήματος που κόστισε τη ζωή σε τέσσερις γυναίκες, ενώ αγνοείται μία ακόμη.
Όπως έγινε γνωστό, σύσσωμη η εταιρεία βρισκόταν χθες (25/1) το βράδυ σε κέντρο διασκέδασης στην Αγία Κυριακή Τρικάλων, και τίποτα δεν προμήνυε το κακό που θα ξημέρωνε για την εταιρεία και την πόλη της Θεσσαλίας.

Κάποιοι εξ αυτών έφυγαν νωρίτερα για να πιάσουν δουλειά στις 22:00, ενώ οι συνάδελφοί τους που πήγαιναν για δουλειά στις 06:00 το πρωί της Δευτέρας αντίκρισαν ένα σκηνικό αποκάλυψης.
Πήγαν μόλις 12 για δουλειά αντί για 50
Σύμφωνα με το βαρδιολόγιο, στην νυχτερινή βάρδια (σ.σ.: είναι 24ωρης λειτουργίας) θα έπρεπε να εργάζονται περίπου 50 εργαζόμενοι, ωστόσο, λόγω της ιδιαιτερότητας της ημέρας με τη γιορτή της εταιρείας, πήγαν για βάρδια στη γραμμή παραγωγής μόλις 12 εργαζόμενοι, κάτι που σημαίνει ότι θα ήταν πολύ πιθανό να υπήρχαν ακόμα περισσότερα θύματα στο τραγικό εργατικό δυστύχημα.

Από τη στιγμή που έγινε η έκρηξη, κάποιοι κατάφεραν και βγήκαν έγκαιρα, καθώς βρίσκονταν κοντά στην έξοδο, την ώρα που κατέρρεε ένας τεράστιος τοίχος, έπεφτε το ταβάνι και το εργοστάσιο κοβόταν κυριολεκτικά στη μέση.
Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση ενός εργαζόμενου της εταιρείας που δεν μπορεί να πιστέψει ότι λίγες ώρες πριν οι γυναίκες που έχασαν τη ζωή τους, διασκέδαζαν μαζί με τους υπόλοιπους. Όπως έγραψε σχετικά στο facebook, «εχθές, οι γυναίκες που χάθηκαν τόσο άδικα, καθόντουσαν κάπου δίπλα μου, χόρευαν κάπου μπροστά μου, η οικογένεια της Βιολάντα μας είχε γιορτή.
Μερικές ώρες μετά, πόσο απρόβλεπτη η ζωή, μια ανείπωτη τραγωδία που μας συγκλόνισε, μια εθνική τραγωδία σε μια από τις καλύτερες βιομηχανίες της χώρας με πολύ ευχαριστημένους εργαζόμενους, κυρίως γυναίκες, από την τοπική κοινωνία των Τρικάλων. Η πόλη σήμερα θρηνεί μαζί μας».


newsbomb.gr
- ΤΡΙΚΑΛΑ | 31.01.2026 | 10:38
Σε κλίμα οδύνης η κηδεία της Βασιλικής Σκαμπαρδώνη - ΤΡΙΚΑΛΑ | 31.01.2026 | 10:32
Βιολάντα: Όσα γνωρίζουμε για τις παραλείψεις - Η άδεια που δόθηκε με προθεσμία και τα κενά ασφαλείας - ΒΟΛΟΣ | 31.01.2026 | 10:26
Στο επίκεντρο της Συνόδου Πρυτάνεων στον Βόλο παρουσία υπουργού κ. Ζαχαράκη χρηματοδότηση και δημογραφικό - ΛΑΡΙΣΑ | 31.01.2026 | 10:23
Έντεκα Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΕΛΛΑΔΑ | 31.01.2026 | 10:17
Μαρουσάκης: Δύσκολο 48ωρο «πανελλαδικής κακοκαιρίας» με καταιγίδες, μεγάλο όγκο νερού και χιόνια - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | 31.01.2026 | 10:12
Το Θεσσαλικό Θέατρο αποχαιρετά τον Ανδρέα Μπέλλη - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 31.01.2026 | 01:11
Έρχεται ισχυρή κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο-στη Θεσσαλία θα βρέχει για σχεδόν 24 ώρες - ΒΟΛΟΣ | 31.01.2026 | 01:02
Ισχυρό μήνυμα για ανάπτυξη, ασφάλεια ανθεκτικότητα από την πρόεδρο του ΤΕΕ Μαγνησίας στην κοπή της πίτας (ΦΩΤΟ)
- ΒΟΛΟΣ | 30.01.2026 | 11:21
Τακούδης: Προσοχή για ενδεχόμενο πλημμυρών σε Πήλιο, Βόλο την Κυριακή - ΤΡΙΚΑΛΑ | 30.01.2026 | 09:46
Θλίψη στα Τρίκαλα: Κηδεύεται σήμερα ο Λεωνίδας Λόϊος-Μπούρης – «Έφυγε» σε ηλικία 36 ετών - ΛΑΡΙΣΑ | 30.01.2026 | 09:43
Επτά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΤΡΙΚΑΛΑ | 30.01.2026 | 09:50
Δημήτρης Παπαστεργίου: Η συγκινητική ανάρτηση για τη «Βιολάντα»: «Χρωστάμε σε αυτές τις γυναίκες να δούμε τι πήγε λάθος» - ΒΟΛΟΣ | 30.01.2026 | 14:15
Επεισόδια με κρότου -λάμψης κατά φοιτητών έξω από το ξενοδοχείο στη Σύνοδο των Πρυτανεων στην Αγριά (ΦΩΤΟ+video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 30.01.2026 | 20:25
Έρχονται επικίνδυνες ισχυρές καταιγίδες στη Θεσσαλία - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 30.01.2026 | 10:00
Ευεργετικές βροχές και χιόνια: 2 μέτρα «ψήλωσε» η λίμνη Πλαστήρα μέσα στον Ιανουάριο! - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 30.01.2026 | 12:40
Ο Μαρουσάκης προειδοποιεί για την κακοκαιρία του ΣΚ: Πιθανοί κεραυνοί, ανεμοστρόβιλοι, υδροστρόβιλοι -Τι βλέπει







































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed