ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΡΙΚΑΛΑ
Έγγραφα-ντοκουμέντα: Λάθη στις δεξαμενές είχε διαπιστώσει στη Βιολάντα η Περιφέρεια το 2020 -Αδήλωτο το υπόγειο
Στο φως έρχονται έγγραφα και άδειες που φανερώνουν παραλείψεις και παρατυπίες τα προηγούμενα χρόνια στο εργοστάσιο Βιολάντα

Στο φως έρχονται έγγραφα και άδειες που φανερώνουν παραλείψεις και παρατυπίες τα προηγούμενα χρόνια στο εργοστάσιο Βιολάντα.
Η εισαγγελία διέταξε προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να ερευνηθούν τυχόν ευθύνες τόσο της επιχείρησης όσο των φορέων και των υπηρεσιών που ενεπλάκησαν στις αδειοδοτήσεις του εργοστασίου.
Οπως έχει ανακοινώσει η πυροσβεστική η έκρηξη που προκάλεσε τον θάνατο των πέντε εργαζομένων έγινε λόγω διαρροής προπανίου σε σωλήνα μεταφοράς του από τις δεξαμένες προς το εργοστάσιο. Το χώμα πότισε και μεγάλη ποσότητα αερίου συγκεντρώθηκε στο υπόγειο του εργοαστάσίου όπου δημιουργήθηκε μια άτυπη δεξαμενή που ανεφλέγη από σπινθήρα από την αντλία νερού.
Το πως προκλήθηκε η διαρροή στους σωλήνες είναι κάτι που διερευνάται. Ενα ενδεχόμενο είναι να προκλήθηκαν βλάβες όταν το περασμένο καλοκαίρι σημείο από το οποίο διέρχονται ασφαλτοστρώθηκε και άρα πέρασαν από πάνω βαρεά οχήματα.
Οι παρακάτω φωτό είναι χαρακτηριστικές από την έρευνα που διεξάγεται στο σημείο μηδέν της Βιολάντα όπου έγινε η φονική έκρηξη:



Χωρίς άδεια το υπόγειο
Εντωμεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπόγειο που μετατράπηκε λόγω της διαρροής προπανίου σε άτυπη δεξαμενή, δεν είχε άδεια.
Είναι χαρακτηριστικά όσα είπε το πρωί στην ΕΡΤ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τρικκαίων, Γιώργος Καταβούτας αποκαλύπτει ότι το υπόγειο του εργοστασίου δεν ήταν δηλωμένο.
«Η πρώτη οικοδομική άδεια του 2007, η οποία είναι και η πρώτη η οποία εκδόθηκε, νομίζω ότι αναφέρθηκε ο ιδιοκτήτης ότι δεν έχει γίνει καν αναφορά στο υπόγειο, οπότε δεν υπάρχει και στην οικοδομική άδεια του 2007 της Πολεοδομίας. Έκτοτε έχουν εκδοθεί άλλες επτά άδειες, δηλαδή στο σύνολο 8 συνολικά άδειες, όπου νομίζω ότι μέχρι σήμερα δεν έχει δηλωθεί το υπόγειο»,ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καταβούτας.

Το λάθος στις δεξαμενές προπανίου στη Βιολάντα που διαπίστωσε η περιφέρεια το 2020
Σε έγγραφα που έχουν έρθει στο φως σχετικά με το εργοστάσιο Βιολάντα αποκαλύπτεται και κάτι ακόμη: Το 2020 σε έγγραφο της Περιφέρειας Θεσσαλίας σημειώνεται ότι οι δύο δεξαμενές προπανίου του εργοστασίου δεν έχουν τοποθετηθεί σε σωστόσ σημείο.
Συγκεκριμένα αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο:
«ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ
Τη μη συμβατότητα της λειτουργίας της βιοτεχνίας όσον αφορά την τοποθέτηση των δεξαμενών δύο υπόγειων δεξαμενών 9.000 λίτρων σε απόσταση μικρότερη των 3 μέτρων από τα όρια ιδιοκτησίας και την τοποθέτηση δύο υπέργειων δεξαμενών 5.000 λίτρων και 9.000 λίτρων σε απόσταση μικρότερη των 7,5 μέτρων από τα όρια ιδιοκτησίας σύμφωνα με τις αποστάσεις που προβλέπεται στην Υ.Α Αριθμ. Δ3/14858/93 /ΦΕΚ 477 Β-).
Προκειμένου να εξετάσουμε τη χορήγηση προσωρινής άδειας λειτουργίας για τεχνική ανασυγκρότηση σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 22 του Ν.3982/2011 και ο φορέας της δραστηριότητας να συμμορφωθεί με την ισχύουσα νομοθεσία (για τις αποστάσεις των δεξαμενών από τα όρια ιδιοκτησίας) υπέβαλε στην Υπηρεσία μας με τη σχετ (14) αίτηση τα απαιτούμενα δικαιολογητικά όπως περιγράφονται στο σχετ. (15) έγγραφό μας.
Κατά της απόφασης αυτής επιτρέπεται προσφυγή από οποιονδήποτε έχει έννομο συμφέρον, δια μέσου της Υπηρεσίας μας ενώπιον του Ελεγκτή Νομιμότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας σε αποκλειστική προθεσμία δεκαπέντε (15) ημερών από την κοινοποίηση της απόφασης σύμφωνα με το άρθρο 227 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87Α/7-6-2010) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης».
Υπό έρευνα είναι το εάν τελικά η επιχείρηση συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις ή το τι ακολούθησε.

Πηγή: iefimerida.gr
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 13.03.2026 | 22:32
Τσιάρας: Η Ελληνίδα αγρότισσα πρωταγωνίστρια της παραγωγής και της ζωής στην ύπαιθρο - ΒΟΛΟΣ | 13.03.2026 | 22:04
ΟΛΒ: Αιχμές για παραλείψεις στη μελέτη και ενστάσεις για το κόστος απομάκρυνσης των σκουπιδιών (video) - ΒΟΛΟΣ | 13.03.2026 | 21:50
Χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής οι έρευνες για τον 64χρονο που αγνοείται στον Βόλο - ΛΑΡΙΣΑ | 13.03.2026 | 21:39
Τρία χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη: «Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να βρούμε την αλήθεια» (ΦΩΤΟ) - ΕΛΛΑΔΑ | 13.03.2026 | 21:28
Σούδα: Δίωξη για κατασκοπεία στον 58χρονο Πολωνό – Τη Δευτέρα η απολογία του - ΒΟΛΟΣ | 13.03.2026 | 21:17
Μωρά φώκιες κοιμούνται σε σπηλιά στην Αλόννησο - ΕΛΛΑΔΑ | 13.03.2026 | 21:14
Δολοφονία στην Καλαμαριά: Άλλαξε την κατάθεσή του ο 23χρονος - Είχε πάνω του το μαχαίρι - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 13.03.2026 | 21:06
Κουρέτας για μοντέλο πρόβλεψης πλημμυρών: Αν υπήρχε αυτό δεν θα πνίγονταν στο Παλαμά 3 η ώρα το πρωί στα σπίτια τους
- ΛΑΡΙΣΑ | 13.03.2026 | 15:36
Τραγωδία στη Λάρισα – Νεκρός 33χρονος μετά από πτώση από δεύτερο όροφο - ΛΑΡΙΣΑ | 13.03.2026 | 08:27
Μαφία των Ρομά στη Λάρισα: «Δεν θα φύγεις ζωντανή» - Πώς έδωσαν 20λεπτα για λίρες σε ένα από τα θύματα τους - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 13.03.2026 | 17:00
Στις φλόγες τυλίχθηκε το μεσημέρι κατοικία στο Μακρυχώρι Καρδίτσας (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 13.03.2026 | 08:29
Τέσσερις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 13.03.2026 | 17:04
Στη Λάρισα αύριο Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το 3ο προσυνέδριο της ΝΔ με θεμα τον πρωτογενή τομέα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 13.03.2026 | 08:39
Άνοιξε της πύλες της η 31η Agrotica, συλλαλητήριο με τρακτέρ από την Πανελλαδική των μπλόκων - ΛΑΡΙΣΑ | 13.03.2026 | 08:22
Ένταση στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου- αποχώρησε η Συμπαράταξη Λαρισαίων (ΦΩΤΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 13.03.2026 | 08:33
Ηχηρό μήνυμα των αγροτών από την «Agrotica» στην Θεσσαλονίκη: Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι τη νίκη! (ΦΩΤΟ)










































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed