ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δεν παραδίδει την έδρα ο Φαραντούρης: Λογοδοτώ μόνο στους συμπολίτες μου
«Συνεχίζω απερίσπαστος το έργο μου στην Ευρωβουλή» ανέφερε μετά τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Συνεχίζω απερίσπαστος το έργο μου στην Ευρωβουλή» ανέφερε μετά τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του για το κόμμα Καρυστιανού - Δήλωση με αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ: «Απομακρύνθηκε από τα μαζικά κινήματα»
Την απόφασή του να μην παραδώσει την έδρα του στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη διαγραφή του για τις δηλώσεις του για το κόμμα Καρυστιανού ανακοίνωσε ο ανεξάρτητος πλέον ευρωβουλευτής Νικόλας Φαραντούρης.
«Συνεχίζω απερίσπαστος το έργο μου στην Ευρωβουλή. Και λογοδοτώ στους χιλιάδες συμπολίτες μας, που με τίμησαν με τη ψήφο τους και με έστειλαν να υπηρετήσω τα συμφέροντα της πατρίδας και του λαού. Σ- αυτούς και μόνο λογοδοτώ», τόνισε σε δήλωσή του, λέγοντας ότι η έδρα του ανήκει στους ψηφοφόρους του.
Ο κ. Φαραντούρης άφησε και αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε ότι «απομακρύνθηκε από τα μαζικά κινήματα και δαιμονοποιεί οτιδήποτε συνιστά μαζική κινητοποίηση των πολιτών».
Συνεχίζω απερίσπαστος το έργο μου στην Ευρωβουλή. Και λογοδοτώ στους χιλιάδες συμπολίτες μας, που με τίμησαν με τη ψήφο τους και με έστειλαν να υπηρετήσω τα συμφέροντα της πατρίδας και του λαού. Σ- αυτούς και μόνο λογοδοτώ. Η έδρα μου ανήκει σε αυτούς. Με αυτούς συνομιλώ… pic.twitter.com/zXlkanLAq3
— Νικόλας Φαραντούρης / Nikolas Farantouris (@NFarantouris) January 7, 2026
Αναλυτικά η δήλωση του Νικόλα Φαραντούρη:
Συνεχίζω απερίσπαστος το έργο μου στην Ευρωβουλή. Και λογοδοτώ στους χιλιάδες συμπολίτες μας, που με τίμησαν με τη ψήφο τους και με έστειλαν να υπηρετήσω τα συμφέροντα της πατρίδας και του λαού. Σ- αυτούς και μόνο λογοδοτώ. Η έδρα μου ανήκει σε αυτούς. Με αυτούς συνομιλώ καθημερινά. Από άκρη σε άκρη, σε όλη την πατρίδα, από τα μπλόκα μέχρι τις Βρυξέλλες. Και πέρα από την Ευρώπη. Πολιτεύτηκα με βάση τις αρχές της δικαιοσύνης και της διαφάνειας. «Δικαιοσύνη παντού» ήταν το σύνθημα με το οποίο μπήκα στην πολιτική πριν 2 χρόνια. Κι αυτό θα συνεχίσω να υπηρετώ. Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ απομακρύνθηκε από τα μαζικά κινήματα και δαιμονοποιεί οτιδήποτε συνιστά μαζική κινητοποίηση των πολιτών. Εγώ θα συνεχίσω. Για δικαιοσύνη, διαφάνεια και ισονομία.
Η διαγραφή από τον ΣΥΡΙΖΑ
Η δήλωση του ευρωβουλευτή ανακοινώθηκε λίγο μετά την ανακοίνωση διαγραφής του από τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις δηλώσεις του κ. Φαραντούρη ότι δημόσια ότι «ενώνει» τη φωνή του με την Πρόεδρο του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων «Τέμπη 2023», Μαρία Καρυστιανού, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο συμπόρευσης μαζί της στο υπό διαμόρφωση κόμμα της.
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
Δείτε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον διαγραφή του Νικόλα Φαραντούρη:
«️Με απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτη Φάμελλου, ο Νικόλαος Φαραντούρης τίθεται εκτός της ευρωομάδας του κόμματος. Ο ευρωβουλευτής οφείλει να παραδώσει την έδρα στο κόμμα με το οποίο εκλέχθηκε, από τη στιγμή που δεν δεσμεύεται ξεκάθαρα ότι θα εκπροσωπεί τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο ευρωκοινοβούλιο».
Το κλίμα στην Κουμουνδούρου βάρυνε περαιτέρω από το γεγονός ότι, παρά την επικοινωνία που είχε μαζί του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, το βράδυ της προηγούμενης ημέρας ζητώντας εξηγήσεις, ο κ. Φαραντούρης δεν προχώρησε σε καμία σαφή επανατοποθέτηση υπέρ του κόμματος. Αντιθέτως, στις πρωινές του δηλώσεις όχι μόνο «δεν δήλωσε ΣΥΡΙΖΑ», όπως φέρεται να είχε δεσμευθεί κατ’ ιδίαν προς την ηγεσία, αλλά διατήρησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ενταχθεί στον υπό διαμόρφωση πολιτικό φορέα που προαναγγέλλει η κ. Καρυστιανού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η στάση αυτή προκάλεσε έντονη ενόχληση και οργή σε στελέχη του κόμματος, τα οποία έκριναν ότι ο Ευρωβουλευτής κινείται πλέον εκτός κομματικής γραμμής. Στην Κουμουνδούρου επισημαίνουν ότι η δημόσια ταύτισή του με πρωτοβουλίες εκτός ΣΥΡΙΖΑ, σε μια περίοδο μάλιστα που οι πολιτικές προθέσεις της Μαρίας Καρυστιανού έχουν αρχίσει να αποσαφηνίζονται, δεν μπορούσε να μείνει αναπάντητη.
protothema.gr
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 06.03.2026 | 14:25
Στράτος Παραδιάς Πρόεδρος ΠΟΜΙΔΑ από Λάρισα: έρχονται σαρωτικές αλλαγές στη φορολογία ακινήτων (ΦΩΤΟ) - ΤΡΙΚΑΛΑ | 06.03.2026 | 14:01
Τα Τρίκαλα με το Παγκόσμιο Στρατιωτικό Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου άλλαξαν πίστα και διεκδικούν μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις - ΛΑΡΙΣΑ | 06.03.2026 | 13:52
Δυνατό μήνυμα κατά της σχολικής βίας έστειλαν οι μαθητές της Λάρισας (ΦΩΤΟ) - ΔΙΕΘΝΗ | 06.03.2026 | 13:48
Σε κατάσταση μέγιστης επιφυλακής 32 ελληνικά πλοία στον Κόλπο - 85 οι εγκλωβισμένοι ναυτικοί - ΕΛΛΑΔΑ | 06.03.2026 | 13:16
Θεσσαλονίκη: Θρίλερ με την αταυτοποίητη γυναίκα στο δώμα, στη Μενεμένη -Για υπόθεση serial killer κάνουν λόγο οι Αρχές - ΛΑΡΙΣΑ | 06.03.2026 | 13:13
Τέμπη: Δίκη για τα «χαμένα» βίντεο – Καταθέτει ο δικαστικός πραγματογνώμονας - ΛΑΡΙΣΑ | 06.03.2026 | 13:09
Στην Κτηματική Υπηρεσία Λάρισας για τις καταστροφές στο παραλιακό μέτωπο του Δ. Τεμπών (φωτ.) - ΛΑΡΙΣΑ | 06.03.2026 | 11:14
Χαρακόπουλος στη Διακομματική για αγροτικό τομέα: Γιατί υπάρχει απόκλιση στις τιμές αγροεφοδίων με άλλες χώρες;
- ΛΑΡΙΣΑ | 05.03.2026 | 08:38
Οκτώ Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 05.03.2026 | 12:51
Στη Λάρισα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης - ΛΑΡΙΣΑ | 05.03.2026 | 18:24
Δήμας στην επίσκεψη στο Δήμο Κιλελέρ: Το καλοκαίρι έτοιμη η σιδηροδρομική σύνδεση Λάρισας- Βόλου (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 06.03.2026 | 09:35
Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε Γιάννουλη και Αγιά-δεκάδες προσαγωγές - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 05.03.2026 | 13:57
Χρ. Δήμας: Οι εργασίες στο δρόμο Μουζάκι - Λ. Πλαστήρα θα ξεκινήσουν με την ολοκλήρωση των μελετών (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 06.03.2026 | 09:19
Εννιά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΔΙΕΘΝΗ | 05.03.2026 | 14:15
Το Ιράν προειδοποιεί ότι οι χώρες της ΕΕ θα «πληρώσουν το τίμημα» αν παραμείνουν σιωπηλές με τον πόλεμο - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 06.03.2026 | 10:05
Χωρίς ψιλά γράμματα με έντοκες επιστροφές η εξόφληση στο φυτικό κεφάλαιο Daniel, προς καλοκαίρι η ουρά 40%









































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed