ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το αντίο της Finos Film στην Τόνια Καζιάνη - «Σαγηνευτική, αέρινη, με αρχοντική παρουσία»
Η ανάρτηση της Finos Film - «Άφησε πίσω της ρόλους, εικόνες και μια αίσθηση ευγένειας που σήμερα μοιάζει πιο πολύτιμη από ποτ

Μέσω ανάρτησης στα social media, η Finos Film αποχαιρετά την ηθοποιό Τόνια Καζιάνη που έφυγε από τη ζωή στις 5 Ιανουαρίου, σε ηλικία 81 ετών «αφήνοντας πίσω της ρόλους, εικόνες και μια αίσθηση ευγένειας που σήμερα μοιάζει πιο πολύτιμη από ποτέ».
Η Finos Film αναφέρει πως «η Τόνια Καζιάνη ανήκε σε εκείνη τη γενιά ηθοποιών που έφερε μαζί της μια σπάνια κομψότητα και μια αλήθεια που περνούσε αβίαστα στο κοινό», ενώ τη χαρακτηρίζει αέρινη και με αρχοντική παρουσία.
Η ανάρτηση της Finos Film
«Αντίο Τόνια Καζιάνη
Σαγηνευτική, αέρινη, με αρχοντική παρουσία και βλέμμα που ήξερε να μιλά χωρίς λέξεις, η Τόνια Καζιάνη ανήκε σε εκείνη τη γενιά ηθοποιών που έφερε μαζί της μια σπάνια κομψότητα και μια αλήθεια που περνούσε αβίαστα στο κοινό.
Γεννημένη στην Άνδρο το 1945, μαθήτρια της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, πάτησε για πρώτη φορά τη σκηνή της Επιδαύρου μόλις στο δεύτερο έτος των σπουδών της, στις «Τρωάδες» του Αλέξη Μινωτή, δίπλα στην Κατίνα Παξινού. Ήταν ένα ξεκίνημα που έμοιαζε με υπόσχεση — και η υπόσχεση τηρήθηκε.
Στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση, υπηρέτησε την υποκριτική με συνέπεια και ήθος. Στον κινηματογράφο κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην ιστορία της Φίνος Φιλμ, αφήνοντας το στίγμα της σε ταινίες όπως «Πέντε Χιλιάδες Ψέμματα» (1966), «Ο Επαναστάτης Ποπολάρος» (1971), «Ο Μάγκας με το Τρίκυκλο» (1972) και «Ο κυρ Γιώργης Εκπαιδεύεται» (1977). Αξίζει να σημειωθεί πως το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο το οφείλει σε ένα βαθμό στην Ελένη Ζαφειρίου. Η μεγάλη αυτή ηθοποιός που είχε διακρίνει το ταλέντο της νεαρής μαθήτριας του Εθνικού κάλεσε τον Φίνο στις εξετάσεις της σχολής για να την δει. Εκείνος εντυπωσιάστηκε και λίγες μέρες αργότερα την κάλεσε στο γραφείο του για να υπογράψουν συμβόλαιο συνεργασίας. Το αποτέλεσμα ήταν στις 17 Οκτωβρίου 1966 να κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους η ταινία «Πέντε Χιλιάδες Ψέμματα» με το όνομα της Τόνιας Καζιάνη να εμφανίζεται ανάμεσα σε αυτά των πρωταγωνιστών.
Στη μικρή οθόνη έγινε γνώριμη και αγαπητή μέσα από εμβληματικές σειρές, από τον «Άγνωστο Πόλεμο» έως την «Καλημέρα Ζωή», ενώ παράλληλα υπήρξε και μια από τις πρώτες γυναίκες που στάθηκαν με φυσικότητα και φινέτσα μπροστά στην κάμερα ως παρουσιάστρια.
Η Τόνια Καζιάνη έφυγε από τη ζωή στις 5 Ιανουαρίου, σε ηλικία 81 ετών, αφήνοντας πίσω της ρόλους, εικόνες και μια αίσθηση ευγένειας που σήμερα μοιάζει πιο πολύτιμη από ποτέ.
Καλό ταξίδι, Τόνια.
Σε ευχαριστούμε»
- ΒΟΛΟΣ | 27.04.2026 | 21:47
Σοκ σε Αλμυρό, Ν. Αγχίαλο – 44χρονη μητέρα δύο παιδιών σκοτώθηκε σε τροχαίο με μηχανάκι - ΒΟΛΟΣ | 27.04.2026 | 21:43
Θλίψη στον Βόλο για τον χαμό 62χρονης μητέρας τεσσάρων παιδιών – Εφυγε από τη ζωή η Αγγελική Μαγδαληνή Σίμου – Κεφαλά - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 27.04.2026 | 21:39
Φ. Στάθης: επίκειται συνάντηση της επιτροπής προώθησης του φράγματος Μουζακίου με τον Θ. Κοντογεώργη - ΒΟΛΟΣ | 27.04.2026 | 21:36
Στα Λεχώνια ο Αχιλλέας Μπέος – Επί τάπητος τα θέματα της καθημερινότητας και του νερού - ΛΑΡΙΣΑ | 27.04.2026 | 21:25
Η τρίτη ηλικία στον Τύρναβο ξαναβρήκε το στέκι της (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 27.04.2026 | 21:19
Μάξιμος Χαρακόπουλος: Διπλάσια προγράμματα κοινωνικού - ιαματικού τουρισμού για Θεσσαλία - ΤΡΙΚΑΛΑ | 27.04.2026 | 21:00
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και εγγύηση ο ένας εκ των διευθυντών της ΒΙΟΛΑΝΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ | 27.04.2026 | 20:53
Σοβαρό τροχαίο στην Κέρκυρα: Αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε μητέρα και γιό
- ΕΛΛΑΔΑ | 27.04.2026 | 16:31
Ανατροπή στον καιρό: Omega Block και La Niña χτυπούν – Πότε έρχεται ψυχρή εισβολή, κίνδυνος παγετού στα δέντρα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 27.04.2026 | 11:59
Τακούδης: Χειμωνιάτικο σκηνικό αρχές Μάη με χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλίας- αύριο πιο σαφής πρόβλεψη για πρωτομαγιά (video) - ΒΟΛΟΣ | 27.04.2026 | 21:47
Σοκ σε Αλμυρό, Ν. Αγχίαλο – 44χρονη μητέρα δύο παιδιών σκοτώθηκε σε τροχαίο με μηχανάκι - ΛΑΡΙΣΑ | 27.04.2026 | 08:36
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 27.04.2026 | 11:31
Δίκη Τεμπών: Η παράσταση υποστήριξη κατηγορίας από το Δημόσιο για σταθμάρχη και στελέχη ΟΣΕ προκάλεσε οργή στους συγγενείς - ΛΑΡΙΣΑ | 27.04.2026 | 13:16
Απρόοπτο στη δίκη Τεμπών: ανέβασε πίεση η πρόεδρος και διέκοψε για αύριο -αντιδρά η Κωνσταντοπούλου στην παράσταση δημοσίου - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 27.04.2026 | 11:10
Νέος σεισμικός χάρτης: Πέντε ζώνες επικινδυνότητας – Πoυ βρίσκεται η Θεσσαλία - ΛΑΡΙΣΑ | 27.04.2026 | 10:22
Δίκη Τεμπών: Το δημόσιο δηλώνει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας σε 4 κατηγορουμένους – Ένταση στην αίθουσα














































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed