ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μαίνεται η κόντρα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μετά την κατάθεση Σημανδράκου στην εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ
Με την ολοκλήρωση της κατάθεσης του Ευάγγελου Σημανδράκου στην Εξεταστική ξεκίνησε το δεύτερο «ημίχρονο» της αντιπαράθεσης

Με την ολοκλήρωση της κατάθεσης του Ευάγγελου Σημανδράκου στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ ξεκίνησε το δεύτερο «ημίχρονο» της αντιπαράθεσης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μέσω διαρροών.
Γαλάζιες πηγές υποστήριζαν πως με τη σημερινή του κατάθεση ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ «επιβεβαίωσε ότι δεν υπήρξε ποτέ πολιτική παρέμβαση στο έργο του είτε από τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης με τους οποίους συνεργάστηκε είτε από το Μέγαρο Μαξίμου».
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Ευάγγελος Σημανδράκος κατέθεσε κατηγορηματικά «ότι στην «αλυσίδα» μεταξύ κτηνιατρικών υπηρεσιών των περιφερειών και κτηνοτρόφων, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για πολιτική παρέμβαση, ενώ απάντησε με σαφήνεια ότι δεν ασκήθηκε καμία πίεση από κανέναν για τα ΑΦΜ και την πληρωμή τους».
Μάλιστα οι πηγές της ΝΔ συνέστησαν στην αντιπολίτευση να μην βιάζεται να καταλήξει σε συμπεράσματα, «όταν μάλιστα σήμερα αποκαλύφθηκε ότι την ευθύνη καταγραφής του αριθμού των ζώων την είχε εκχωρήσει στις Περιφέρειες από το 2011 η τότε υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μιλένα Αποστολάκη, σημερινό μέλος της επιτροπής και συνάδελφος του βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ. Χνάρη, ο οποίος ως αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς τομέα είχε την συγκεκριμένη ευθύνη, που τώρα ο ίδιος αποποιείται», όπως επισημαίνεται.
Πηγές ΠΑΣΟΚ: Πρόβλημα κατανόησης ή συνειδητή παραπληροφόρηση των πολιτών;
Η απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη στις «διαρροές της κυβέρνησης» ήρθε λίγο αργότερα, με τις πηγές του ΠΑΣΟΚ να αναρωτιούνται «αν τα μέλη της επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας έχουν πρόβλημα κατανόησης ή αν είναι μαέστροι στην παραπληροφόρηση και στην προπαγάνδα».
Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σημανδράκος επιβεβαίωσε στην κατάθεση του «πολιτικές παρεμβάσεις που δεχόταν για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων. «Πραγματικά, πώς να ερμηνεύσουμε την φράση του κ. Σημανδράκου ότι ο τότε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Στρατάκος τον κάλεσε και του επισήμανε πως «κάτι πρέπει να κάνουμε με τα δεσμευμένα ΑΦΜ»; Με πόση μεγαλύτερη σαφήνεια να εξηγούσε ο κος Σημανδράκος ότι δέχτηκε πίεση για την αποδέσμευση των ΑΦΜ; Ειδικά, μάλιστα για τον Λευτέρη Αυγενάκη ανέφερε ότι, μέσω του Γιώργου Στρατάκου, του μεταφέρθηκαν πιέσεις να προχωρήσει σε πληρωμές, ενώ ειδικά για τον γνωστό στο ευρύ κοινό «Φραπέ» Γιώργο Ξυλούρη, ο οποίος μπαινόβγαινε στο Υπουργείο, αποκάλυψε ότι του ασκήθηκαν πιέσεις για να προχωρήσει η πληρωμή του», τονίζεται μεταξύ άλλων.
Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: αφόρητη πίεση του Λ. Αυγενάκη για αποδεσμεύσεις «αμαρτωλών» ΑΦΜ
Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνουν με νόημα πως «οι πολιτικές ευθύνες για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ υπάρχουν και φέρουν φαρδιά – πλατιά τη σφραγίδα του ίδιου του κ. Μητσοτάκη: αυτό προκύπτει αβίαστα από τις απαντήσεις του Ευ. Σημανδράκου στην Εξεταστική Επιτροπή». Επικαλούνται επίσης τα όσα είπε ο κ. Σημανδράκος για τον κ. Στρατάκο βάζοντας στο κάδρο και τον πρώην υπουργό, Λευτέρη Αυγενάκη. Όπως υποστηρίζουν ο τότε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης «ασκούσε πιέσεις για αποδεσμεύσεις “αμαρτωλών” ΑΦΜ, υπό την πλήρη κάλυψη του Μαξίμου και με “μεσάζοντα: τον πρώην γ.γ. του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Στρατάκο».
Πηγή: <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr">iefimerida.gr</a> - <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr/politiki/mainetai-kontra-nd-pasok">Μαίνεται η κόντρα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μετά την κατάθεση Σημανδράκου στην εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ - iefimerida.gr</a></p>
- ΕΛΛΑΔΑ | 06.05.2026 | 00:32
Ο θάνατος του γιου τον στοίχειωνε : Το μοιραίο τροχαίο και η ενέδρα θανάτου που έστησε στον 21χρονο που θεωρούσε υπαίτιο - ΥΓΕΙΑ | 05.05.2026 | 22:34
Ποια δίαιτα θα σας βοηθήσει να χάσετε διπλάσιο βάρος χωρίς να τρώτε λιγότερο - ΛΑΡΙΣΑ | 05.05.2026 | 22:28
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Γεωργιάδου λόγω τεχνικών εργασιών της ΔΕΥΑΛ - ΕΛΛΑΔΑ | 05.05.2026 | 22:13
Πέθανε ο μαχητικός παπα-Τσάκαλος - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 05.05.2026 | 21:47
Απλήρωτα 930 εκ. από 1ο πυλώνα και 250 εκ. από 2ο πυλώνα, ενώ συνεχόμενα λάθη φέρνουν επιστροφές ενισχύσεων χωρίς ενημέρωση - ΕΛΛΑΔΑ | 05.05.2026 | 21:41
Πύραυλοι παντού αν μας επιτεθούν: Το νέο αμυντικό δόγμα της Ελλάδας - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 05.05.2026 | 21:34
Ανησυχία για νεκρά ψάρια στην Κάρλα - ΤΡΙΚΑΛΑ | 05.05.2026 | 20:55
Δείτε φωτογραφία: Τροχαίο με αγριογούρουνο έξω από τα Τρίκαλα
- ΛΑΡΙΣΑ | 05.05.2026 | 12:05
«Κίνησε το Κουμ παζάρ» στον Τύρναβο από σήμερα...(ΦΩΤΟ +video) - ΔΙΕΘΝΗ | 05.05.2026 | 09:47
Κηδεία με... πάρτι και χορεύτριες - Η τελευταία επιθυμία ενός 58χρονου - ΛΑΡΙΣΑ | 05.05.2026 | 10:22
Σε απόγνωση οι αγρότες στην περιοχή Τυρνάβου από το φουζίκοκο που ρίχνει τους καρπούς στις ροδακινιές (video) - ΕΛΛΑΔΑ | 05.05.2026 | 22:13
Πέθανε ο μαχητικός παπα-Τσάκαλος - ΛΑΡΙΣΑ | 05.05.2026 | 12:41
Παίρνουν δείγμα για την ασθένεια στα δέντρα που αφανίζει σοδειές στον Τύρναβο για να τα στείλουν στο Μπενάκειο (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 05.05.2026 | 08:32
Οκτώ Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 05.05.2026 | 08:59
Σωρηδόν μηνύματα για επιστροφή ενισχύσεων 2023 από την ΑΑΔΕ, ακόμα και 2.500 ευρώ φτάνουν τα πρόστιμα - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 05.05.2026 | 11:32
Γέμισε ευχές και χαμόγελα το γραφείο της Ρένας Καραλαριώτου για την ονομαστική της εορτή (ΦΩΤΟ)





































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed