ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ
«Αυτός ο τόπος συνδυάζει βουνό και θάλασσα με μαγικό τρόπο»: Το Πήλιο της ερμηνεύτριας, Βασιλικής Μιχαλοπούλου
TRAVEL

Λατρεύω το Πήλιο και, χωρίς να έχω καταγωγή από εκεί, το έχω επισκεφθεί αμέτρητες φορές, από την παιδική μου ηλικία μέχρι σήμερα. Από την πρώτη φορά που κανείς θα βρεθεί στο Πήλιο, θα διαπιστώσει ότι είναι ένας τόπος που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο όλες τις εποχές, αφού, όποτε και αν πας, έχεις πάρα πολλά μέρη και δραστηριότητες, ενώ θα αντιληφθεί σύντομα την καλλιτεχνική αύρα του τόπου.
Τα γραφικά χωριά: το αγαπημένο μου χωριό του Πηλίου είναι οι Πινακάτες, με την πανέμορφη πλακόστρωτη πλατεία τους, που απλώνεται κάτω από το αιωνόβιο πλατάνι και τη μαρμάρινη κρήνη, από την οποία μπορείς να γεμίσεις το παγούρι σου και να δροσιστείς με το πεντακάθαρο νερό. Φτάνοντας στην είσοδο του χωριού, το αντικρίζεις αμφιθεατρικά και η εικόνα σου κόβει την ανάσα. Η αντανάκλαση του φωτός στις πέτρινες σκεπές είναι μαγική.
Τόσο στις Πινακάτες όσο και στα κοντινά χωριά (Μηλιές, Βυζίτσα, Άγιος Γεώργιος), μπορείς να απολαύσεις με ηρεμία το φαγητό σου στην πλατεία ή έναν καφέ με τα υπέροχα χειροποίητα γλυκά των ντόπιων. Κλασική στάση, ιδίως το φθινόπωρο, είναι η Μακρινίτσα, για ένα καφεδάκι στο καφενείο της πλατείας, που είναι πασίγνωστο για την αυθεντική, τεράστια τοιχογραφία του ζωγράφου Θεόφιλου.
Τα παραμυθένια μονοπάτια και οι πηγές: σχεδόν όλα τα χωριά του Πηλίου συνδέονται με μονοπάτια μέσα από το βουνό, όπου μπορείς να κάνεις πεζοπορία και να απολαύσεις την καταπράσινη φύση, τα τρεχούμενα νερά και την ατελείωτη θέα. Κλασική διαδρομή είναι το μονοπάτι των Μηλέων, που ξεκινά από τον σιδηροδρομικό σταθμό του τρένου. Μπορεί, ωστόσο, κανείς να ανακαλύψει μονοπάτια πεζοπορίας για κάθε βαθμό δυσκολίας. Τα περισσότερα περνούν από πηγές με κρυστάλλινα νερά, όπου, αν είσαι αρκετά θαρραλέος, μπορείς να δροσιστείς από τον καύσωνα του καλοκαιριού.
Οι μοναδικές παραλίες: το μαγικό με το Πήλιο είναι ο τρόπος που συνδυάζει το βουνό με τη θάλασσα. Οι παραλίες δεν λειτουργούν ως «συνοδευτικές» της εμπειρίας, αλλά οι περισσότερες εξ αυτών είναι πραγματικά μοναδικές και σήμα κατατεθέν της περιοχής. Από τη δύσβατη Φακίστρα (καθώς χρειάζεται πεζοπορία για να φτάσεις), μέχρι τον Μυλοπόταμο, τα Ποτιστικά, την Ανάληψη, την κινηματογραφική Νταμούχαρη αλλά και την Πλάκα, απολαμβάνεις τον καλοκαιρινό ήλιο και την ξεκούραση σε υπέροχα τοπία.
Το φαγητό: σε πολλά χωριά του Πηλίου θα απολαύσεις μοναδικά μαγειρευτά και ψητά, όμως οι μεγαλύτερες αδυναμίες μου είναι το πανέμορφο, γραφικό ψαροχώρι της Αγίας Κυριακής και οι Κόττες, για την καλύτερη γαριδομακαρονάδα που θα «έβαζε κάτω» τα Μισελέν!
Η ηρεμία: για μένα το Πήλιο είναι ο τόπος που ανασυγκροτούμαι, ξεκουράζομαι πραγματικά, καθαρίζει η σκέψη μου και οργανώνω τα επόμενα βήματά μου. Η ομορφιά της φύσης και της αρχιτεκτονικής, η φιλοξενία των ντόπιων, η δροσιά και η απλότητα της περιοχής με ηρεμούν, με εμπνέουν να ονειρευτώ και να γεμίσω τις μπαταρίες μου! Μόνο Πήλιο, λοιπόν!
*Η Βασιλική Μιχαλοπούλου εχει κυκλοφορήσει το πρώτο προσωπικό της album με τίτλο «Ενδεχόμενα» σε μουσική και στίχους του Γιώργου Καψάσκη. Mετά τις πολύ επιτυχημένες περσινές της εμφανίσεις στο ΣτΝ, θα εμφανιστεί και πάλι στις 10/10.
πηγή: protothema.gr
- ΕΛΛΑΔΑ | 10.11.2025 | 09:44
«Πουλούσε ναρκωτικά μέσα στην εκκλησία» ο youtuber ιερέας – Ο ρόλος του στην συμμορία - ΕΛΛΑΔΑ | 10.11.2025 | 09:37
Στο μάτι της κακοκαιρίας Αρκαδία και Μεσσηνία: Πλημμύρισαν δρόμοι, εγκλωβίστηκαν οδηγοί - ΛΑΡΙΣΑ | 10.11.2025 | 09:04
Τρεις Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 10.11.2025 | 08:59
Απαιτείται ειλικρίνεια και σοβαρότητα για το μέλλον της Θεσσαλίας - ΕΛΛΑΔΑ | 10.11.2025 | 08:57 | video
Κακοκαιρία: Μεγάλα προβλήματα σε Φιλιππιάδα, Βόνιτσα και Πρέβεζα -Ποτάμια οι δρόμοι, πλημμύρισαν υπόγεια [βίντεο] - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 09.11.2025 | 21:26
Πέρασε και από το Περιστέρι ο Βόλος (0-1) - ΛΑΡΙΣΑ | 09.11.2025 | 20:08
Ο Χρ. Τσιτσιρίγκος στη νέα διοίκηση της ΚΕΟΣΟΕ - ΒΟΛΟΣ | 09.11.2025 | 20:02
Έπαιρνε και «φακελάκια» για ελέγχους πλοίων ο Λιμενικός που συνελήφθη στο Βόλο για ασέλγεια σε δύο ανήλικους
- ΒΟΛΟΣ | 09.11.2025 | 18:41
Θλίψη στον Βόλο: Έφυγε από την ζωή 38χρονος - ΛΑΡΙΣΑ | 09.11.2025 | 16:38
Θλίψη στη Λάρισα: «Έφυγε» από τη ζωή η Κλεονίκη Βαλσαμοπούλου σε ηλικία 59 ετών - ΛΑΡΙΣΑ | 09.11.2025 | 10:33
Τρεις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 09.11.2025 | 18:22
Κέλλας: Tο χρονοδιάγραμμα πληρωμών επιδοτήσεων, αποζημιώσεων- βασική, μέτρο 23, φυτικό κεφάλαιο μέχρι τέλη Νοεμβρίου - ΒΟΛΟΣ | 09.11.2025 | 11:09
Βόλος: Πατέρας ο λιμενικός που κατηγορείται για ασέλγεια σε ανήλικα– «Μην το πείτε στην οικογένειά μου» - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.11.2025 | 10:55
Καιρός: Προειδοποίηση Τσατραφύλλια για 40ώρο ισχυρών καταιγίδων - Ορεινα Δυτ. Θεσσαλίας στις «κόκκινες» περιοχές - ΛΑΡΙΣΑ | 09.11.2025 | 18:47
Μαξ. Χαρακόπουλος: Πληρωμές αγροτών για βγει από το τέλμα ο κάμπος – Επικοινωνία με Κ. Τσιάρα για χρονοδιάγραμμα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 09.11.2025 | 12:20
Τσιάρας: Να αποφύγουμε τον εμβολιασμό για την ευλογιά των αιγοπροβάτων -Χώρες που το έκαναν δεν βγήκαν από την ζωονόσο





















































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed