ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
14,9 εκ ευρώ για το Διοικητήριο της Π.Ε. Καρδίτσας – πρόθεση χρηματοδότησης από την Περιφέρεια
Τεχνικά στοιχεία του έργου

Την πρόθεση χρηματοδότηση ύψους 14,9 εκ ευρώ για το έργο της αποπεράτωσης του Διοικητηρίου Π.Ε. Καρδίτσας ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας.
Πρακτικά από τη Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, καλείται η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Καρδίτσας για την υποβολή πρότασης ένταξης στο ΠΠΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Σύμφωνα με την πρόσκληση, η κατάσταση του έργου σήμερα έχει ως εξής:
– Το έργο έχει παραμείνει εκτεθειμένο στην φθορά των καιρικών φαινομένων για σημαντικό χρονικό διάστημα, ενώ είχε ήδη υποστεί σημαντικές φθορές από το πλημμυρικό φαινόμενο «ΙΑΝΟΣ» στις 18-19 Σεπτεμβρίου 2020 καθώς και από το πλημμυρικό φαινόμενο «DANIEL» στις 05 Σεπτεμβρίου 2023. Αποτέλεσμα αυτών είναι η ανάγκη αποξήλωσης των υφιστάμενων γυψοπετασμάτων και όλων των υποδομών (σωληνώσεων και καλωδιώσεων των υφιστάμενων ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων).
– Απαιτούνται αρχιτεκτονικές αναδιαρρυθμίσεις που αφορούν μετατροπές χώρων.
– Τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα ανέδειξαν την αναγκαιότητα για την εκπόνηση νέας Αρχιτεκτονικής Μελέτης και Υδραυλικής Μελέτης διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου για την αποχέτευση των όμβριων υδάτων. Επιβάλλεται η διαμόρφωση του αύλειου χώρου του οικοπέδου με επιχωματώσεις εντός των μέγιστων επιτρεπτών ορίων του Νόμου 4067/2012 , προκειμένου να παροχετεύονται βαρυτικά τα όμβρια ύδατα με ελεύθερη απορροή στους παρακείμενους δρόμους του εν θέματι οικοδομικού τετραγώνου, χωρίς να υπάρχει η ανάγκη εκτόνωσης των υδάτων του περιβάλλοντος χώρου μέσω δικτύων καταθλιπτικών αγωγών και υπόγειων αντλιοστασίων εξαρτώμενων από την λειτουργία του δικτύου Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.
– Εκτιμάται ότι απαιτείται εκπόνηση Μελέτης Στατικής Αποτίμησης για τον στατικό φορέα του Κτηρίου Γ λόγω των φθορών που οφείλονται σε εξωτερικούς παράγοντες και συνεπειών των θεομηνιών που έχει υποστεί το κτίριο.
Για τους παραπάνω λόγους, κρίθηκε σκόπιμη η εκπόνηση Αρχιτεκτονικής Προμελέτης, προκειμένου να συγκεραστούν και να αναδειχθούν ως ζητούμενο οι απαιτήσεις που αναφέρθηκαν παραπάνω και να προετοιμαστεί ο φάκελος με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη δημοπράτηση του έργου.
Αναλυτικά ΕΔΩ
- ΛΑΡΙΣΑ | 28.05.2026 | 13:52
Συναγερμός στην Πυροσβεστική Λάρισας για φωτιά σε στέγη στην Ηρώων Πολυτεχνείου (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 28.05.2026 | 13:33
Λάρισα: Κάλεσμα για την πανθεσσαλική κινητοποίηση των συνταξιούχων την Πέμπτη 4 Ιουνίου - ΒΟΛΟΣ | 28.05.2026 | 11:57
Γιάννης Μάγγος: Επιχειρήθηκε παγίδευση – Έγινε λαθροχειρία από συνήγορο υπεράσπισης - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 28.05.2026 | 11:52
Φαν. Στάθης: Χωρίς έργο Αχελώου δεν θα υπάρξει φράγμα Μουζακίου - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 28.05.2026 | 11:36
Εξιχνιάστηκαν 4 κλοπές στην περιοχή της Καρδίτσας-συνελήφθησαν ένας 27χρονος κι ένας ανήλικος - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 28.05.2026 | 11:16
Νέο βήμα για την έρευνα υδρογονανθράκων στην Ελλάδα: Επεκτείνονται οι έρευνες της Chevron -Επίσημο αίτημα για το Block 10 - ΥΓΕΙΑ | 28.05.2026 | 10:59
Έξαρση γαστρεντερίτιδας στο Αττικόν, «δεν τίθεται ζήτημα λειτουργίας», λέει το νοσοκομείο - ΛΑΡΙΣΑ | 28.05.2026 | 10:55
Η συγκινητική ανάρτηση της Χρύσας Βουλγαράκη για τη φίλη της Σοφίας Πασχαλούδη που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών
- ΛΑΡΙΣΑ | 27.05.2026 | 11:19
Θλίψη στη Λάρισα: 58χρονη έφυγε από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 27.05.2026 | 08:23
Θρήνος στο Ελευθέριο για το θάνατο του 15χρονου Στέλιου Αράπη σε τροχαίο-σήμερα η κηδεία του - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 27.05.2026 | 09:16
Σύγκρουση δύο ΙΧ στα φανάρια του Καράμπαλη, στην είσοδο της Καρδίτσας (ΦΩΤΟ) - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 27.05.2026 | 14:33
Δεν πέρασε η αναδιάρθρωση, αποχωρεί η διοίκηση της ΑΕΛ - ΛΑΡΙΣΑ | 27.05.2026 | 08:29
Επτά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 27.05.2026 | 09:54
Κάτω από τον ήλιο με 30+ βαθμούς χωρίς ένα κιόσκι στη δίκη των Τεμπών δημοσιογράφοι και τεχνικοί (ΦΩΤΟ) - ΕΛΛΑΔΑ | 27.05.2026 | 08:59
Καιρός: Στο «όριο» η Ελλάδα - Ο ρόλος του πολικού αεροχειμάρρου και τι έρχεται στη χώρα μας - ΕΛΛΑΔΑ | 27.05.2026 | 10:24
ΟΠΕΚΕΠΕ: Δέσμες 50ευρων σε αλουμινόχαρτα – Βίντεο της ΕΛ.ΑΣ. από την επιχείρηση για παράνομες επιδοτήσεις στη Θεσσαλονίκη






































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed