Για τη διοργάνωση του Κυπέλλου στην Ελλάδα, με διάφορες αφορμές έχουμε αναφερθεί πολλές φορές. Δυστυχώς για μία ακόμη φορά αυτός ο θεσμός που θα μπορούσε να είναι η χαρά του περιφερειακού ποδοσφαίρου, αντιμετωπίζεται με τη γνωστή… προσέγγιση – τσίρκου!
Όπως άλλωστε συνέβαινε διαχρονικά! Ουδέποτε υπήρξε μια σοβαρή αντιμετώπιση της διοργάνωσης και το χειρότερο ήταν ότι κάθε λίγο και λιγάκι άλλαζε ανάλογα με τα… γούστα της εκάστοτε διοίκησης! Φέτος έχουμε πιο ανεβασμένα γούστα!
Έκαναν copy paste τα φορμάτ του Ινφαντίνο και της ΟΥΕΦΑ και φουσκώνουν από περηφάνια σα να ανακάλυψαν την Αμερική! Από κοντά κάποια “φερέφωνα” του τύπου γράφουν για την αναβαθμισμένη διοργάνωση και ένα σωρό άλλες μπαρούφες!
Το φετινό φορμάτ δεν είναι τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από την επιστροφή στο ίδιο που είχαμε πριν λίγα χρόνια όπου η διοργάνωση εξελίσσονταν με ομίλους! Της προσέθεσαν βέβαια Ευρωπαϊκή ονομασία: League Phase! Χλιδή! Ή αλλιώς όπως λέει ο λαός: “τι του λείπει του ψωριάρη, φούντα με μαργαριτάρι”!!!
Όλως τυχαίως και τώρα αυτοί που βολεύονται και εξυπηρετούνται είναι οι “μεγάλοι”. Αυτοί άλλωστε που ελέγχουν τα πάντα. Ακόμη και τις κυβερνήσεις! Μη χάσουν κανένα Κύπελλο και θα χασει η Βενετιά βελόνι. Μην το πάρει κανένας “μικρομεσαίος” και χαλάσει τη σειρά!!!
Ένας ημιτελικός από “καραμπόλα” έγινε πέρσι ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον Αστέρα Τρίπολης και χάρηκε όλη η Ελλάδα που ένας επαρχιακός σύλλογος θα πήγαινε στον τελικό. Έστω κι αν είναι απ’ αυτούς που αποτελούν τους “δορυφόρους” των “μεγάλων”. Άλλαξε ρε αδερφέ λίγο η παράστασή μας. Θυμηθήκαμε εμείς οι παλαιότεροι άλλα χρόνια που η έκπληξη, τουλάχιστον στον συγκεκριμένο θεσμό, ήταν πάντα μέσα στο πρόγραμμα.
Ακόμη και στη δική μας “ψωροκώσταινα” πήραν τρόπαια η Λάρισα, η Καστοριά, ο Ηρακλής, ο ΟΦΗ, ο Πανιώνιος και ονειρεύονταν τη διάκριση κι άλλοι που είναι μόνιμα “αποκλεισμένοι”!
Η έκπληξη και το απρόσμενο αποτέλεσμα που είναι η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου, τα κατήργησαν! Τάχα μου λέει να φέρει περισσότερα έσοδα το Κύπελλο από τηλεοπτικό ενδιαφέρον. Για ποιον θα φέρει έσοδα δεν μας λένε! Για τους γνωστούς που έχουν σηκώσει όλες τις μάρκες από το τραπέζι. Οι υπόλοιποι απλά στο ρόλο του “κομπάρσου” που τρώει σφαλιάρες!
Και στην Αγγλία έσοδα έχουν και μάλιστα άπειρα. Ποτέ δεν πείραξαν τη διοργάνωση του Κυπέλλου από τότε που την ίδρυσαν! Που να μπανίσουν, όμως αυτοί οι ξενέρωτοι; Που να αγγίξουν τα δικά μας μεγάλα μυαλά;
Κύπελλο λοιπόν από Δευτέρα κι όσοι περάσουν από τους “μικρούς” που κοντράρονται θα μπουν σε ομίλους με τη μόνη προσδοκία να υποδεχθούν κάποιον “μεγάλο” για να φέρουν λίγο κόσμο στο γήπεδο
Τα όνειρα για τη διάκριση είναι απαγορευμένα. Τα κατήργησαν σταδιακά όλα αυτοί οι απίθανοι και τρελά αμειβόμενοι τύποι που παριστάνουν διαχρονικά τους διοικούντες το ποδόσφαιρο και δεν είναι τίποτα άλλο παρά οι οι υπάλληλοι των “μεγάλων” που κατά καιρούς κάνουν κουμάντο!
- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 07.11.2025 | 16:06
24 αστυνομικοί στον οικισμό των Ρομά στους Σοφάδες - ΛΑΡΙΣΑ | 07.11.2025 | 15:56
Θλίψη στη Λάρισα: Απεβίωσε σε ηλικία 44 ετών η η Μανούλια Χατζηαναγνώστου – Μάλτζαρη - ΛΑΡΙΣΑ | 07.11.2025 | 15:51
Απίστευτες απάτες σε Ελασσόνα και Λάρισα: Πως έπεισαν γυναίκες να τους παραδώσουν κοσμήματα - δύο συλλήψεις - ΛΑΡΙΣΑ | 07.11.2025 | 15:12
Μαμάκος για Ψηφιακό Μετασχηματισμό Δήμων: Είναι ανάγκη για την ποιότητα ζωής, τη δημοκρατία και την αξιοπιστία των θεσμών - ΕΛΛΑΔΑ | 07.11.2025 | 15:08
Καιρός: Δύο ιταλικές κακοκαιρίες φέρνουν ισχυρές καταιγίδες – Οι επικίνδυνες περιοχές για πλημμύρες και κατολισθήσεις - ΛΑΡΙΣΑ | 07.11.2025 | 14:29
Πρωτοφανές περιστατικό σχολικής βίας στη Λάρισα: έσπασαν το χέρι μαθητή μετά από ξυλοδαρμό με αμοιβή! - ΛΑΡΙΣΑ | 07.11.2025 | 13:04
Κελαηδίσματα και χρώματα στη «Γαιόπολη» – Διαγωνιστική έκθεση καναρινιών στη Λάρισα (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 07.11.2025 | 12:05
Στη Μαγνησία αναμένεται σήμερα ο Ν. Ταχιάος για έργα αποκατάστσης από Daniel
- ΛΑΡΙΣΑ | 06.11.2025 | 16:25
Θλίψη στη Λάρισα: Απεβίωσε ο Κωνσταντίνος Παπαπαναγιώτου σε ηλικία 56 ετών - ΛΑΡΙΣΑ | 07.11.2025 | 10:31
Έξι Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 06.11.2025 | 13:15
Προσοχή έρχονται έντονες βροχοπτώσεις σε δύο κύματα από Δευτέρα στη Θεσσαλία λένε Τακουδης, Λαγουβάρδος - ΛΑΡΙΣΑ | 06.11.2025 | 19:28
Τροχαίο με τραυματισμό μοτοποδηλάτη στη Λάρισα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 06.11.2025 | 19:08
ΑΑΔΕ: Καταβλήθηκε η τρίτη δόση στο αγροτικό πετρέλαιο σε 82.624 δικαιούχους - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 06.11.2025 | 09:34
Μέσω τιμολογίων οι επιδοτήσεις για γάλα, κρέας και ζωοτροφές, από το 2026 μπαίνουν σε εφαρμογή οι βόλοι - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 06.11.2025 | 19:00
Κέλλας: «Θα πληρώσουμε κανονικά στο τέλος Νοεμβρίου» τις αγροτικές επιδοτήσεις-τι είπε για εμβόλιο και φέτα - ΛΑΡΙΣΑ | 06.11.2025 | 09:36
«Παραλίγο δεύτερα Τέμπη»: Επιβάτες καταγγέλλουν λάθος πορεία τρένου στη γραμμή Θεσσαλονίκη-Λάρισα












































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed