ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Απίστευτες απάτες σε Ελασσόνα και Λάρισα: Πως έπεισαν γυναίκες να τους παραδώσουν κοσμήματα - δύο συλλήψεις
Προσποιήθηκαν διαδοχικά αστυνομικό και γιατρό

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στην Ελασσόνα για υποθέσεις απατών σε βάρος ημεδαπών γυναικών
Εξιχνιάστηκαν -2- περιπτώσεις απατών, εκ των η μία διαπράχθηκε χθες στην Ελασσόνα και η άλλη προχθές στη Λάρισα
Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα και χρήματα που είχαν αποσπάσει από τις παθούσες
Συνελήφθησαν, χθες (6-11-2025) το μεσημέρι στην Ελασσόνα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας, -2- ημεδαποί και συγκεκριμένα, ένας άνδρας και μία γυναίκα, σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος άγνωστου, μέχρι στιγμής, ατόμου, σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης (ομάδας) και της απάτης.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στην Ελασσόνα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφορίας, οι αστυνομικοί διενήργησαν έλεγχο σε ημεδαπό άνδρα, ο οποίος κατελήφθη να κατέχει μία νάιλον σακούλα που περιείχε, μεταξύ άλλων, κοσμήματα και -245- ευρώ. Σε κοντινή απόσταση, τον ανέμενε η ημεδαπή γυναίκα, εντός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου.
Στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκε και άλλη σακούλα η οποία περιείχε –μεταξύ ενδυμάτων- χρυσαφικά και το χρηματικό ποσό των -70- ευρώ.
Τα προαναφερόμενα κοσμήματα και χρήματα κατασχέθηκαν.
Όπως προέκυψε από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, νωρίτερα την ίδια ημέρα (6-11-2025), άγνωστος επικοινώνησε τηλεφωνικά με ημεδαπή γυναίκα στην Ελασσόνα και προσποιούμενος τον αστυνομικό, της ανέφερε ότι είχε μπει στο στόχαστρο κλεφτών και έπρεπε να τοποθετήσει τα κοσμήματα και τα χρήματά της σε σακούλα και ακολούθως, να τα αποκρύψει στην οικία της.
Στη συνέχεια, ακολούθησε εκ νέου τηλεφώνημα κατά το οποίο άγνωστος άνδρας, προσποιούμενος τον γιατρό, με το πρόσχημα ότι συγγενικό της πρόσωπο ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα και έπρεπε να υποβληθεί άμεσα σε εγχείρηση, απαίτησε την καταβολή χρημάτων, ενώ παράλληλα ακουγόταν γυναίκεια φωνή να εκλιπαρεί σε βοήθεια.
Έπειτα, η παθούσα δέχθηκε εκ νέου τηλεφώνημα από τον «υποτιθέμενο αστυνομικό» και με το πρόσχημα προστασίας της από τον «δήθεν γιατρό», την έπεισε να πάρει την σακούλα με τα κοσμήματα και τα χρήματα από την οικία της και να τα τοποθετήσει σε κάδο απορριμμάτων σε σημείο της Ελασσόνας.
Περαιτέρω, από την αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι, οι δράστες ενέχονται και σε ακόμη -1- περίπτωση απάτης που διαπράχθηκε, με όμοιο τρόπο, προχθές (5-11-2025) το πρωί στη Λάρισα, σε βάρος ημεδαπής γυναίκας, αποσπώντας από αυτήν κοσμήματα και το χρηματικό ποσό των -130- ευρώ.
Τα ανωτέρω αναφερόμενα ανευρεθέντα κοσμήματα και χρήματα αποδόθηκαν –κατά περίπτωση- στις νόμιμες δικαιούχους τους.
Κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο καθώς και -2- κινητά τηλέφωνα από τους συλληφθέντες.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας.
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 04.12.2025 | 21:01
Κουρέτας σε Τσιάρα: «Να αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι πληγέντες από τις θεομηνίες DANIEL και ELIAS όπως με τις επιζωοτίες» - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 04.12.2025 | 20:53
Άρχισε στη Λ. Πλαστήρα το 2ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο για την Πρωτοβάθμια Υγεία (ΦΩΤΟ+video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 04.12.2025 | 20:03
Δείτε όλες τις πληρωμές προς τους αγρότες από 1η Ιανουαρίου 2025 μέχρι 1η Δεκεμβρίου - ΕΛΛΑΔΑ | 04.12.2025 | 19:56
Αγροτικά μπλόκα: Σκληραίνει τη στάση της η κυβέρνηση -Δικογραφίες για όσους παρακωλύουν τις συγκοινωνίες - ΤΡΙΚΑΛΑ | 04.12.2025 | 19:51
Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ -Κατέθεσε ο σύντροφος της Σεμερτζίδου: «Δώρο της μητέρας μου η Ferrari, έβγαλα 25.000 από το τζόκερ» - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 04.12.2025 | 19:09
Κ. Τσιάρας: Ομαλοποιούνται οι πληρωμές προς τους αγρότες - ΕΛΛΑΔΑ | 04.12.2025 | 19:00
Μεγάλα προβλήματα στη Λακωνία από την ισχυρή καταιγίδα - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 04.12.2025 | 18:53
Οι αιχμές Κουρέτα για τις αποζημιώσεις στην ευλογιά και τα...παράνομα εμβόλια
- ΒΟΛΟΣ | 03.12.2025 | 12:01
Σοκ στον Βόλο: Κατέρρευσε μπροστά στους συναδέλφους του 57χρονος που υπέστη ανακοπή - ΛΑΡΙΣΑ | 03.12.2025 | 10:46
Τρεις Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 03.12.2025 | 09:14
Πανηγυρική επανεκλογή Χρήστου Σουλιώτη στον ΘΕΣΤΟ - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 03.12.2025 | 19:59
Πήγε στο μπλόκο του Ε-65 η αδελφή του συντρόφου της «αγρότισσας με τη Ferrari» -Αντέδρασε κτηνοτρόφος λόγω ΟΠΕΚΕΠΕ - ΛΑΡΙΣΑ | 03.12.2025 | 14:59
Νέα ενίσχυση με 100 τρακτέρ από περιοχή Τυρνάβου στο μπλόκο Νίκαιας-έκλεισαν τον Ε-65 και στον Λόγγο Τρικάλων (ΦΩΤΟ+video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 03.12.2025 | 14:27
Κόκκινη προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με ισχυρές καταιγίδες στη Θεσσαλία το επόμενο τριήμερο (ΦΩΤΟ+video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 03.12.2025 | 11:17
Μητσοτάκης: Οι αγρότες θα λάβουν μισό δισ. ευρώ παραπάνω από το 2024 -Είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο, όχι σε ακραίες ενέργειες - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 04.12.2025 | 08:58
Εξηγήσεις ΥΠΑΑΤ για την πληρωμή της Βασικής – Τι λέει για τη μείωση στην προκαταβολή, τα ελεγχόμενα ΑΦΜ, τις ενστάσεις














































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed