ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Αλόννησος -υπόθεση Καραμιχαηλίδη: Αθώοι κατά πλειοψηφία οι δύο κατηγορούμενοι
Μειοψήφησαν ένας δικαστής, ένας ένορκος και ο πρόεδρος της έδρας στο ΜΟΔ Λάρισας

Αθώοι κρίθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι στην υπόθεση της εξαφάνισης του Γιώργου Καραμιχαηλιδη στην Αλόννησο το 2016, με σημερινή απόφαση του ΜΟΔ Λάρισας. Η απόφαση ήταν κατά πλειοψηφία 4-3. Μειοψήφησαν ένας δικαστής, ένας ένορκος και ο πρόεδρος της έδρας.
Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε σήμερα με την απολογία του πρώτου κατηγορούμενου, του κρητικού ψαρά ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρεται να χτύπησε με το πόδι του τον Γιώργο Καραμιχαηλίδη ο οποίος εκείνη τη στιγμή ήταν μέσα στο νερό και είχε προσεγγίσει τη βάρκα ιδιοκτησίας του δεύτερου κατηγορούμενου.
Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως δεν τον κλώτσησε αλλά τον απώθησε με τα χέρια του. Θυμίζουμε πως στην προηγούμενη δικάσιμο ο δεύτερος κατηγορούμενος ισχυρίστηκε στην απολογία του πως δεν ακούμπησε κανένας εκ των δύο τον Γιώργο Καραμιχαηλίδη.
Η εισαγγελική πρόταση
Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του πρώτου κατηγορουμένου για το αδίκημα της έκθεσης από την οποία προέκυψε ο θάνατος άλλου ανθρώπου και να απορριφθεί το αίτημα των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής για μεταβολή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο καθώς όπως ανέφερε δεν στοιχειοθετείται το συγκεκριμένο αδίκημα. Αντίθετα πρότεινε τη μεταβολή της κατηγορίας για τον δεύτερο κατηγορούμενο από το αδίκημα της έκθεσης σε αυτό της παράλειψης προσφοράς βοήθειας το οποίο είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.
Θυμίζουμε πως σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου στις 30 Αυγούστου του 2016 στο λιμανάκι της Βότσης στην Αλόννησο ο Γιώργος Καραμιχαηλίδης είχε ανέβει σε ένα καΐκι και τότε ο πρώτος κατηγορούμενος τον κλώτσησε στο πρόσωπο με αποτέλεσμα εκείνος να χάσει τις αισθήσεις του και να παρασυρθεί από τα θαλάσσια ρεύματα ενώ κανείς εκ των δύο κατηγορουμένων δεν προσπάθησε στη συνέχεια να τον διασώσει.
«Αποδείχτηκε ότι όταν ο Καραμιχαηλίδης επιχείρησε σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και έχοντας τάσεις φυγής να ανέβει στο σκάφος ο κατηγορούμενος(σ.σ. αναφέρει το όνομα του πρώτου κατηγορουμένου) του κατάφερε το χτύπημα με την μπότα στο κεφάλι» ανέφερε η εισαγγελέας προσθέτοντας πως ο 30χρονος στη συνέχεια κολύμπησε τουλάχιστον εως εξω από το λιμάνι με βάση και τα σημεία που εντοπίστηκαν αργότερα τα ρούχα του στη θάλασσα, μια απόσταση δηλαδή περίπου πενήντα μέτρων από το σκάφος που συνέβη το περιστατικό.
Πρόσθεσε επίσης πως η ήδη κακή ψυχολογική κατάσταση του 30χρονου επιδεινώθηκε από το «απρόσμενο και βίαιο» χτύπημα με αποτέλεσμα να αποτρέψει τη λογική σκέψη σχετικά με το προς τα που να κατευθυνθεί και τελικά πνίγηκε χωρίς να ανευρεθεί η σορός του. Η εισαγγελέας επεσήμανε επίσης πως το χτύπημα του πρώτου κατηγορούμενου στον Καραμιχαηλίδη δεν ήταν ικανό να προκαλέσει τον θάνατο του αλλά τον τραυμάτισε και επιδείνωσε την ψυχολογική του κατάσταση με τον 30χρονο εκείνη τη στιγμή να βρίσκεται εντός θάλασσας, νύχτα και χωρίς ορατότητα. «Ευρίσκετο δηλαδή ήδη σε κατάσταση κινδύνου» ανέφερε η εισαγγελέας προσθέτοντας πως ο κατηγορούμενος τον άφησε αβοήθητο και πως ο θάνατος του 30χρονου δεν μπορεί να αποδοθεί σε δόλο του κατηγορουμένου αλλά σε αμέλεια μη συνειδητή.
Να σημειωθεί πως νωρίτερα η εισαγγελέας ανέφερε πως κατά τη γνώμη της ο ανήλικος γιος του κατηγορούμενου δεν ήταν παρών στο περιστατικό και πως ότι μετέφερε στη συνέχεια στο φίλο του σχετικά με το χτύπημα το άκουσε από τον πατέρα του μετά το συμβάν. Ως προς την διαφοροποίηση της κατάθεσης του ανηλίκου σχετικά με όσα άκουσε, η εισαγγελέας ανέφερε πως έγινε για να προστατέψει τον πατέρα του.
Η απόφαση
Το δικαστήριο τελικά μετά τη διάσκεψη αποφάσισε την αθώωση των κατηγορουμένων κατά πλειοψηφία. Ο πρόεδρος, ο ένορκος και ένας ένας εκ των δύο συνέδρων δικαστών είχαν την άποψη ότι ο πρώτος κατηγορούμενος έπρεπε να κηρυχθεί ένοχος και να παύσει η ποινική δίωξη στον δεύτερο κατηγορούμενο μετά τη μεταβολή της κατηγορίας όπως ήταν και η πρόταση της Εισαγγελέως.
Πηγή: Κ.Κοντοκώστας, Larissanet.gr
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 21.05.2026 | 09:20
Μαρία Καρυστιανού: Το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη τα αποκαλυπτήρια του κόμματός της - ΛΑΡΙΣΑ | 21.05.2026 | 08:30
«Έφυγαν» από τη ζωή τέσσερις Λαρισαίοι - ΛΑΡΙΣΑ | 21.05.2026 | 08:26
Kλιμάκιο της ΑΑΔΕ στη Λάρισα για το Τελωνείο- «Εκτός» Μαρτάλη φορτηγά άνω των 3,5 τόνων, άμεσα οι παρεμβάσεις στη Βόλου - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 21.05.2026 | 08:15
Ο αντικυκλώνας «Zeno» φέρνει θερμή εισβολή -κίνδυνος για καταστροφικό για σιτηρά λίβα στη Θεσσαλία από Δευτέρα - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 21.05.2026 | 08:00
«Καυτό» 48ωρο στη Βουλή: Σήμερα η συζήτηση για προανακριτική ΟΠΕΚΕΠΕ - ΛΑΡΙΣΑ | 21.05.2026 | 07:57
Με Κ. Πιερρακάκη και Δ. Παπαστεργίου ο δήμαρχος Κιλελέρ - ΒΟΛΟΣ | 21.05.2026 | 07:55
Επείγουσα διακομιδή Βρετανίδας από τη Σκιάθο – Νοσηλεύεται με σοβαρά κατάγματα στο Νοσοκομείο Βόλου - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 21.05.2026 | 07:52
Με... κουλτούρα οικονομίας η έναρξη της αρδευτικής περιόδου από τη λίμνη Σμοκόβου (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)
- ΒΟΛΟΣ | 20.05.2026 | 10:04
Εννιά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΕΛΛΑΔΑ | 20.05.2026 | 13:10
Θρίλερ εν κινήσει στη Ναύπακτο: Τεράστιο φίδι μπλόκαρε το τιμόνι αυτοκινήτου - ΛΑΡΙΣΑ | 20.05.2026 | 18:10
Τραυματίας μετά από σύγκρουση ΙΧ με μηχανάκι στα Τάμπάκικα στη Λάρισα (ΦΩΤΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 20.05.2026 | 18:50
Αυτά είναι τα οικολογικά σχήματα που θα πληρωθούν το Μάιο - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.05.2026 | 09:50
Τακούδης- επικαιροποίηση: Βροχερός καιρός στη Θεσσαλία μέχρι Κυριακή χωρίς έντονα φαινόμενα (χαλάζι) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.05.2026 | 22:50
«Πρωταθλήτρια» στη νόσο Πάρκινσον η Θεσσαλία λόγω φυτοφαρμάκων! - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.05.2026 | 12:49
Καιρός: Θερμικός θόλος φέρνει απότομη ανατροπή στην Ελλάδα - Πότε θα ανέβει ραγδαία η θερμοκρασία - ΛΑΡΙΣΑ | 20.05.2026 | 20:32
Συναγερμός στον Όλυμπο: Επιχείρηση εντοπισμού αγνοούμενου ορειβάτη







































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed