ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Απορρίφθηκε η πρόταση για κοινόχρηστες βρύσες με πηγαίο νερό – Ένταση και αντεγκλήσεις στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου
Με ένταση, φωνές και εκατέρωθεν κατηγορίες κύλησε η σημερινή μεσημβρινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Με ένταση, φωνές και εκατέρωθεν κατηγορίες κύλησε η σημερινή μεσημβρινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, την πρόταση για τοποθέτηση κοινόχρηστων βρυσών με πηγαίο νερό από το Πήλιο. Η πρόταση, την οποία κατέθεσε εκ μέρους πολιτών ο δημοτικός σύμβουλος Μάρκος Βαξεβανόπουλος, απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία, έχοντας τη στήριξη μόνο της «Συμμαχίας για τον Βόλο» και της «Λαϊκής Συσπείρωσης».
Το αίτημα, όπως το παρουσίασε ο κ. Βαξεβανόπουλος, βασίζεται στην ανάγκη πρόσβασης των πολιτών σε ποιοτικό και φιλικό προς το περιβάλλον νερό. «Ποιος πίνει σήμερα νερό από τη βρύση;» αναρωτήθηκε, ζητώντας να εκπονηθεί μελέτη για την τοποθέτηση βρυσών με νερό απευθείας από πηγές του Πηλίου στους παρόχθιους δρόμους του Κραυσίδωνα και του Αναύρου, ώστε να περιοριστεί η κατανάλωση εμφιαλωμένου νερού και πλαστικών.
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θάνος Θεοδώρου εξέφρασε επιφυλάξεις για την εφαρμοσιμότητα της πρότασης, κυρίως λόγω του περιορισμένου πλάτους των πεζοδρομίων και της κίνησης στους παρόχθιους δρόμους.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Αργύρης Κοπάνας, απέρριψε την κριτική για την ποιότητα του νερού, κάνοντας λόγο για «καραμέλα περί κάκιστου νερού» και υποστηρίζοντας πως τα επίπεδα χλωριόντων βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά, χάρη στα έργα υποδομής και τη μείωση των διαρροών. «Η οικογένειά μου πίνει νερό από τη βρύση», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «πάνω από 80% του νερού στο δίκτυο είναι πηγαίο». Παράλληλα, ανέφερε ότι η ΔΕΥΑΜΒ βρίσκεται σε στάδιο υλοποίησης master plan για τη θωράκιση του υδροδοτικού δικτύου και απόκτηση πηγαίου νερού, ενώ επίκειται και ανακοίνωση για το πώς θα επιτευχθεί μείωση των χλωριόντων τη θερινή περίοδο που μειώνεται η απόδοση των πηγών.
Ο επικεφαλής της ΛΑΣ, Απόστολος Ριζόπουλος, στήριξε τη λογική της πρότασης, τονίζοντας ότι «το νερό, αν και πόσιμο, είναι σκληρό και προέρχεται κατά μεγάλο μέρος από γεωτρήσεις». Επανέλαβε, δε, την ανάγκη για έργα ορεινής υδρονομίας, που θα διασφαλίσουν επάρκεια και ποιότητα και θα λειτουργήσουν ταυτόχρονα ως αντιπλημμυρικά.
Η συζήτηση εκτραχύνθηκε όταν ο κ. Βαξεβανόπουλος αμφισβήτησε δημόσια τα στοιχεία της ΔΕΥΑΜΒ, λέγοντας πως τα 80 χλωριόντα δεν συνιστούν «ιστορικό χαμηλό», κατηγορώντας μάλιστα τον κ. Κοπάνα για άγνοια ή ψευδή δήλωση. Η ένταση κορυφώθηκε με εκατέρωθεν φωνές και προσωπικές επιθέσεις, με τον πρόεδρο του συμβουλίου να καλεί σε τάξη και τελικά να μην επιτρέπει στον κ. Βαξεβανόπουλο να ολοκληρώσει την τοποθέτησή του, επικαλούμενος επιθετική στάση.
Ο κ. Κοπάνας απάντησε σε υψηλούς τόνους, προειδοποιώντας για νομικές συνέπειες: «Θα είμαστε στα δικαστήρια για χρόνια, δεν θα περάσει αυτή η στάση». Ο Θάνος Θεοδώρου χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του κ. Βαξεβανόπουλου «απρεπή», επισημαίνοντας ότι δεν συνάδει με τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου.
- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 07.01.2026 | 22:18
Καρδίτσα: Πτώσεις δέντρων από τους ισχυρούς ανέμους, επενέβη η Πυροσβεστική - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 07.01.2026 | 21:45
Μπλόκο Καρδίτσας: κλιμάκωση στον Μπράλο, ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό (ΦΩΤΟ) - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 07.01.2026 | 21:04
Κυβερνητικές πηγές: Μόνο αν είστε όλοι μαζί θα συναντηθείτε με τον πρωθυπουργό - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 07.01.2026 | 20:22
Δέσμη έξι μέτρων για την στήριξη του πρωτογενούς τομέα - ΛΑΡΙΣΑ | 07.01.2026 | 20:11
Γουργουλιάνης: «Εμβολιαστείτε, τα δύσκολα είναι μπροστά μας» - ΕΛΛΑΔΑ | 07.01.2026 | 20:07
Αναστέλλεται η απεργία των λαϊκών αγορών -Λειτουργούν κανονικά από την Παρασκευή - ΛΑΡΙΣΑ | 07.01.2026 | 19:55
Κώστας Αργυρόπουλος: Κομμάτι της ψυχής μου η ΔΕΥΑΛ… – Όσα έγιναν την τελευταία διετία στη ΔΕΥΑΛ - ΤΡΙΚΑΛΑ | 07.01.2026 | 19:30
Ο Πλακιάς απαντά στο κόμμα Καρυστιανού με σκηνή από ελληνική ταινία -«Θα το ξαναδείτε το έργο σε καινούργια εκδοχή»
- ΛΑΡΙΣΑ | 06.01.2026 | 08:17
Επτά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 06.01.2026 | 08:08
Αυτά είναι τα μέτρα ενίσχυσης που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση αύριο για τους αγρότες -Μηνύματα τέλους ανοχής στα μπλόκα - ΛΑΡΙΣΑ | 06.01.2026 | 11:51
Θλίψη στη Λάρισα: Απεβίωσε ο Απόστολος Πλατανιάς σε ηλικία 55 ετών - ΛΑΡΙΣΑ | 07.01.2026 | 10:37
Πέντε Λαρισαίοι εφυγαν από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 07.01.2026 | 09:41
Σοκ στην Αγιά… Θάνατος 32χρονου σε τροχαίο στη θέση «Φονιάς» στον δρόμο για Λάρισα - ΒΟΛΟΣ | 06.01.2026 | 14:30
Η 9χρονη Αποστολία έκλεψε την παράσταση στον Βόλο – Βούτηξε για τον σταυρό και συγκίνησε τους πάντες - ΛΑΡΙΣΑ | 07.01.2026 | 19:01
Κλιμάκωση με κλείσιμο των Τεμπών η απάντηση του μπλόκου της Νίκαιας-ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 06.01.2026 | 11:42
Mε λιακάδα η ρίψη του Σταυρού στον Πηνειό στη Λάρισα- χιλάδες Λαρισαίοι στις όχθες (ΦΩΤΟ+video)




































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed