ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΛΑΣΥ Θεσσαλίας: Οι παρατάξεις Κουρέτα, Αγοραστού, νομιμοποιούν και μονιμοποιούν την υποστελέχωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας
Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας

Σε ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας αναφέρονται:
«Στην συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Θεσσαλίας (19.6.25), η περιφερειακή αρχή Κουρέτα, με την στήριξη της παράταξης Αγοραστού, αντί να απαιτήσουν απο την κυβέρνηση στο έδαφος και των νέων προβλημάτων που δημιούργησαν οι πλημμύρες και οι ζωονόσοι, την κάλυψη όλων των αναγκών σε μόνιμο προσωπικό στις υπηρεσίες που έχουν εξουθενωθεί για να φέρουν σε πέρας το έργο τους, αποφάσισαν να ζητήσουν απο την κυβέρνηση να εγκρίνει για το 2026, την πρόσληψη μόλις 43 μονίμων υπαλλήλων και άλλων 34 με 8μηνη απασχόληση, την στιγμή που υπάρχει μεγάλη υποστελέχωση σε μόνιμο προσωπικό και αναμένεται να αυξηθεί πολύ με τις συνταξιοδοτήσεις και τις μετατάξεις, αλλά και απο το γεγονός, ότι η κυβέρνηση πάγια εγκρίνει περίπου τις μισές απο τις αιτούμενες προσλήψεις.
Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της υποστελέχωσης, θυμίζουμε ότι οι μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι στην περιφέρεια Θεσσαλίας, απο 1.233 που ήταν το 2011, μειώθηκαν στους 916 στο τέλος του 2024, δηλαδή -317 λιγότεροι υπάλληλοι και αυτό την ώρα που αυξήθηκαν σημαντικά οι αρμοδιότητες και τα προβλήματα, ιδιαίτερα μετά τις πλημμύρες, τις ζωονόσους, κ.α.
Ειδικά σε σημαντικούς τομείς που οι ελλείψεις είναι πολύ μεγάλες, οι αιτούμενες προσλήψεις για μόνιμο προσωπικό είναι «ψίχουλα».
Ενδεικτικά αναφέρουμε: Στις Τεχνικές Υπηρεσίες ζητούν 3 Πολιτικούς Μηχανικούς και 1 Μηχανολόγο Μηχανικό, την ώρα που η Θεσσαλία έχει πολλές πληγές ανοιχτές απο τις πλημμύρες. Στην Θεσσαλία που έχει πληγεί τα μέγιστα η Κτηνοτροφία απο τις πλημμύρες και τις ζοωνόσους, ζητούν μόλις 5 Κτηνιάτρους, αντίστοιχα για τα ατελείωτα προβλήματα των γεωργών, ζητούν 4 γεωπόνους.
Για τις μεγάλες ανάγκες υγειονομικών & κοινωνικών υπηρεσιών ζητούν 1 Επόπτη Δημόσιας Υγείας και 3 Κοινωνικούς Λειτουργούς. Στην τραγικά υποστελεχωμένη διεύθυνση Μεταφορών, ζητούν 1 Μηχανολόγο Μηχανικό, 1 Ηλεκτρολόγο Μηχανικό και 3 διοικητικούς. Ζητούν μόλις 1 οδηγό, την στιγμή που στις περισσότερες διευθύνσεις δεν υπάρχουν οδηγοί και οδηγούν παράτυπα τα υπηρεσιακά οχήματα άλλοι υπάλληλοι ή κινούνται με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα.
Οι προσλήψεις 34 συμβασιούχων με 8μηνες συμβάσεις που ζητούν να εγκρίνει η κυβέρνηση για το 2026 ή αυτές που κάνουν όταν τα πράγματα φθάνουν σε αδιέξοδο σε κάποιες υπηρεσίες, έχει αποδειχθεί ότι δεν μπορούν να λύσουν τα πολλά και μεγάλα προβλήματα, και τις συνέπειες τις πληρώνουν πολλαπλά οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαικά στρώματα της Θεσσαλίας.
Η περιφερειακή αρχή Κουρέτα, συνεχίζει την ίδια πρακτική με την προηγούμενη περιφερειακή αρχή Αγοραστού και στο θέμα του προσωπικού. Δεν διεκδικεί την κάλυψη όλων των κενών, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ασχολείται περιστασιακά μ’ αυτό το ζήτημα, όταν δημιουργούνται αδιέξοδα σε κάποια υπηρεσία, παρακαλώντας την κυβέρνηση να εγκρίνει μερικές θέσεις, έστω και συμβασιούχων (όχι με συζήτηση στο Π.Σ, αλλά μόνο στην Π.Ε) ή περιμένοντας να έρθει κανένας υπάλληλος στο πλαίσιο της κινητικότητας!!! Όμως το πρόβλημα μεγαλώνει, αφού οι θέσεις που εγκρίνονται και οι υπάλληλοι που έρχονται είναι ακόμα πιο λίγοι σε σχέση και μ’ αυτές που ζητάει.
Αποδέχεται την αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων και στο ζήτημα των δραστικών περιορισμών των μόνιμων προσλήψεων και στην αύξηση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου.
Συνεχίζει την πολιτική παράδοσης σε ιδιώτες μιας σειράς εργασιών και έργων (φύλαξη, καθαριότητα κτιρίων της περιφέρειας, έργα αποκαταστάσεων, συντήρησης, διαγραμμίσεων, αποχιονισμού, κωνωποκτονία, δακοκτονία, μεταφορά μαθητών, κ.α) που θα έπρεπε να εκτελούνται από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας ταχύτερα και με μικρότερο κόστος.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση, επανειλημμένα έχουμε αναδείξει τις μεγάλες και χρόνιες ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό σε διάφορες υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, προτείνοντας διεκδικητική δράση από την πλευρά της περιφερειακής αρχής για πρόσληψη του μόνιμου προσωπικού έτσι ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά και οι ανάγκες της Περιφέρειας, με προτεραιότητα τις διευθύνσεις που υπάρχουν μεγαλύτερες ελλείψεις και ανάγκες (Κοινωνικής Μέριμνας, Κτηνιατρικής, Αγροτικής Οικονομίας, Τεχνικών Έργων, Μεταφορών, Περιβάλλοντος).
Την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που υπηρετούν στην περιφέρεια Θεσσαλίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Είναι καιρός να σταματήσει το αίσχος των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και οι δικαιολογίες με την οποίες τις έχουν επιβάλει όλες οι κυβερνήσεις και τις αποδέχονται οι περιφερειακές αρχές, (σημερινή και ποηγούμενη).
Την διακοπή της ανάθεσης σε ιδιωτικές εταιρίες της καθαριότητας και της φύλαξης των εγκαταστάσεων της περιφέρειας και την πρόσληψη από την περιφέρεια με μόνιμη και πλήρη εργασία κατά προτεραιότητα των «με πάγια χορηγήματα» και εργολαβικών εργαζόμενων σ’ αυτές τις υπηρεσίες.
Την προμήθεια μέσων και εξοπλισμού με την ταυτόχρονη πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των σχετικών ειδικοτήτων για τους αποχιονισμούς, τις συντηρήσεις δρόμων, τους καθαρισμούς ρεμάτων, την εκτέλεση αρμοδιοτήτων πολιτικής προστασίας, κλπ.
Την δημιουργία δημόσιου φορέα, σε πανελλαδικό ή περιφερειακό επίπεδο, με πλήρη κρατική χρηματοδότηση για την μεταφορά των μαθητών, με την προμήθεια σύγχρονων λεωφορείων, με προσλήψεις οδηγών, συνοδών, ώστε έγκαιρα και ολοκληρωμένα να προγραμματίζονται και να πραγματοποιούνται όλα τα δρομολόγια μεταφοράς των μαθητών.
Την δημιουργία Οργανικών Μονάδων (Τμημάτων) ενταγμένων στις Υγειονομικές Υπηρεσίες (Διευθύνσεις Υγειονομικού Ελέγχου) σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στελεχωμένης με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό (επιστημονικό, εργατικό, κ.α.), οι οποίες θα σχεδιάζουν και θα υλοποιούν όλο το πρόγραμμα της κουνουποκτονίας. Αυτό το προσωπικό, θα καλύπτει τους υπόλοιπους μήνες προγράμματα εντομοκτονιών, μυοκτονιών και απολυμάνσεων σε δημόσια κτίρια, σχολεία, παιδικούς σταθμούς, νοσοκομεία, προγράμματα, για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της δακοκτονίας, ζωοανθρωπονόσων που μεταδίδονται με ξενιστές και αφανίζουν ζωικό κεφάλαιο, κλπ.».
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 04.06.2026 | 00:24
Η επίσκεψη του αντιπροέδρου κ. Κ. Χατζηδάκη στα έργα Αχελώου - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 04.06.2026 | 00:14
Η ανάρτηση του Δημήτρη Κουρέτα για τους δύο αδικοχαμένους γιατρούς του Γενικού Λάρισας - ΕΛΛΑΔΑ | 03.06.2026 | 23:25
Εντοπίστηκε μεγάλη φυτεία με περίπου 1.380 δενδρύλλια κάνναβης στα Καμένα Βούρλα -Συνελήφθη ένα άτομο - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 03.06.2026 | 23:11
Το νέο πολιτικό σκηνικό στις πρώτες 6 δημοσκοπήσεις - Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο Τσίπρας, η μάχη της τρίτης θέσης - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 03.06.2026 | 22:49
Τίμησε τους δύο αδικοχαμένους γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας το περιφερειακό συμβούλιο (ΦΩΤΟ) - ΤΡΙΚΑΛΑ | 03.06.2026 | 22:09
Ημερίδα για τις ψηφιακές υπογραφές για επιχειρήσεις στα Τρίκαλα - ΛΑΡΙΣΑ | 03.06.2026 | 21:51
Λουκέτο στο κατάστημα ΕΛΤΑ Τυρνάβου – Πώς θα παρέμβει η Δημοτική Αρχή - ΕΛΛΑΔΑ | 03.06.2026 | 21:37
Παράνομες επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κοζάνη: 14 συλλήψεις, άνω των 2,4 εκατ. ευρώ η ζημία -Ολόκληρη οικογένεια στο κύκλωμα
- ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 03.06.2026 | 11:38
ΑΕΛ : Το «πλάνο» Κασίδη και όλο το παρασκήνιο των εξελίξεων γύρω από το ιδιοκτησιακό - ΛΑΡΙΣΑ | 03.06.2026 | 11:33
Τραγωδία στo δρόμο από Φάρσαλα για Βόλο – Νεκρός οδηγός μετά από εκτροπή αυτοκινήτου - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 03.06.2026 | 15:07
Ο Ζήσης Ντελόπουλος κατέθεσε πρόταση εξαγοράς της ΠΑΕ ΑΕΛ - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 03.06.2026 | 12:44
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: έρχονται συλλήψεις και στη Θεσσαλία- Η… υπόγεια διαδρομή Κοζάνης–Αγρινίου - ΤΡΙΚΑΛΑ | 03.06.2026 | 08:48
Ασπροπόταμος: Έπιναν τσίπουρα στη πλατεία και ξαφνικά είδαν την αρκούδα να περνά δίπλα τους - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 03.06.2026 | 08:59
Καθοδόν αλλαγές στην επιστροφή ΕΦΚ για το αγροτικό πετρέλαιο θεσπίζεται η έκπτωση απευθείας στην αντλία - ΛΑΡΙΣΑ | 03.06.2026 | 10:18
Δίκη για την τραγωδία των Τεμπών-Χρ. Βλάχος: «Να επισπευστούν οι διαδικασίες για να αποτραπούν οι παραγραφές» (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 03.06.2026 | 12:54
Δήμος Λαρισαίων και ΑΝΑΚΕΜ απομάκρυναν στερεά απόβλητα από τη Γιάννουλη (ΦΩΤΟ+video)




































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed