ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καντερές: Η Ανατολική Θεσσαλία στις περιοχές που θα χτυπήσει η κακοκαιρία-εξπρές με καταιγίδες -Πρόβλέπει νέα θερμή εισβολή
Τυπική καλοκαιρινή μεταβολή του καιρού

Ως μια τυπική καλοκαιρινή μεταβολή του καιρού περιγράφει στο iefimerida.gr τη διαταραχή που θα επηρεάσει αρκετές περιοχές της χώρας σήμερα και αύριο (21/6), ο πρώην διευθυντής προγνώσεων της ΕΜΥ, Νίκος Καντερές.
«Δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια και σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με την κακοκαιρία που έπληξε τις προηγούμενες ημέρες την Ιταλία. Αυτή η ψυχρή λίμνη, που ξεκίνησε από τα βόρεια της γειτονικής χώρας, φαίνεται πως εξασθενεί σημαντικά και δεν θα επισκεφθεί τη χώρα μας», σημειώνει ο έμπειρος μετεωρολόγος, υπογραμμίζοντας ότι η αστάθεια που θα προκαλέσει φαινόμενα στην Ελλάδα οφείλεται σε ψυχρές αέριες μάζες που έρχονται από την ανατολική Ευρώπη μέσω των Βαλκανίων.
Ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία εξπρές
Σύμφωνα με τον κ. Καντερέ η διήμερη κακοκαιρία για την οποία εξέδωσε έκτακτο δελτίο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία δεν θα επηρεάσει ολόκληρη τη χώρα, παρά μόνο συγκεκριμένες περιοχές με βροχές και καταιγίδες.
«Η αρχή θα γίνει από σήμερα, από την Ήπειρο όπου θα έχουμε τα πρώτα φαινόμενα. Από αύριο, Σάββατο (21/6) το πρωί αναμένεται να επηρεαστεί Κεντρική Μακεδονία, κυρίως οι νομοί Πιερίας και Ημαθίας, καθώς και ο Θερμαϊκός Κόλπος. Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα κατεβούν και θα επηρεάσουν ανατολική Θεσσαλία και Σποράδες, ενώ από το μεσημέρι βροχές θα έχουμε στην Εύβοια, την Αττικοβοιωτία και την Πελοπόννησο», αναφέρει στην πρόγνωσή του ο κ. Καντερές.
«Τα φαινόμενα κατά τόπους ίσως είναι ισχυρά. Αυτό όμως μπορούμε να το δούμε μόνο με τη βοήθεια ενός μετεωρολογικού ραντάρ προκειμένου να στέλνουμε έγκαιρα τα απαραίτητα μηνύματα ενημέρωσης προς τους πολίτες. Σε κάθε περίπτωση κατά τη διάρκεια της ημέρας τα φαινόμενα από τα βόρεια προς τα νότια προοδευτικά θα σταματούν. Από την Κυριακή τα φαινόμενα θα έχουν υποχωρήσει με την ενίσχυση των βοριάδων, ενώ θα σημειωθεί και μικρή πτώση της θερμοκρασίας», τονίζει.
Οι περιοχές που το καλοκαίρι θα... συνεχιστεί
Όπως υπογραμμίζει ξανά ο κ. Καντερές η εν λόγω κακοκαιρία δεν θα επηρεάσει καθολικά τη χώρα, αφού σε αρκετές περιοχές το καλοκαίρι δεν σταματά. «Κρήτη, Δωδεκάνησα, Θράκη, ανατολικό Αιγαίο και νησιά του Ιονίου δεν θα επηρεαστούν από τα φαινόμενα», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Με θερμή εισβολή μας αποχαιρετά ο Ιούνιος;
Καταληπτικά, ο κ. Καντερές ερωτώμενος για το σκηνικό του καιρού όσο βαδίζουμε προς τα τέλη του Ιουνίου υπογραμμίζει πως από την επόμενη Πέμπτη (26/6) τα στοιχεία δείχνουν πως έρχεται μια νέα θερμή εισβολή, μετρίου μεγέθους, στα ίδια επίπεδα με αυτή που σημειώθηκε στη χώρα προ ημερών.
«Θα έχουμε πιθανότατα 37άρια και 38άρια, ενώ δεν αποκλείεται κατά τόπους το θερμόμετρο να δείξει και 39 βαθμούς Κελσίου. Σε κάθε περίπτωση ο φετινός Ιούνιος δεν έχει καμία σχέση με τον περσινό, αλλά ούτε και με τρίτο δεκαήμερο του Ιούνιο του 2007 όπου είχαμε μεγάλες πυρκαγιές», κατέληξε.
Πηγή: iefimerida.gr
- ΛΑΡΙΣΑ | 22.05.2026 | 20:19
Διάλεξη επιφανών επιγραφολόγων για το ποιοι ήταν οι θεατές του αρχαίου θεάτρου Λάρισας - ΛΑΡΙΣΑ | 22.05.2026 | 20:17
Λάρισα: Εκδήλωση με θέμα «Νερό – Κλιματική Κρίση – Γεωπολιτική» - ΕΛΛΑΔΑ | 22.05.2026 | 20:13
Ποινικές διώξεις σε 7 μέλη της νέας συμμορίας της Κρήτης για τη διακίνηση ναρκωτικών - ΒΟΛΟΣ | 22.05.2026 | 19:52
Μαζική δηλητηρίαση ζώων στον Αλμυρό Μαγνησίας - ΔΙΕΘΝΗ | 22.05.2026 | 19:40
Διαρροές – εκπλήξεις: Χωρίς «γκρίζες ζώνες» και τον όρο «Γαλάζια Πατρίδα» το νομοθέτημα της Τουρκίας - ΔΙΕΘΝΗ | 22.05.2026 | 19:29
Καιρός: Το Ελ Νίνιο τρομάζει επιστήμονες- Το 2026 μπορεί να φέρει ένα από τα πιο καταστροφικά φαινόμενα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 22.05.2026 | 19:18
FAO: Προ των πυλών παγκόσμια κρίση ακρίβειας στα τρόφιμα – «Ο χρόνος τελειώνει» - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.05.2026 | 17:06
Κωστής Χατζηδάκης: Στο τραπέζι η μερική μεταφορά νερού από τον Αχελώο για τη σωτηρία της Θεσσαλίας
- ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 21.05.2026 | 14:11
Στο «κόκκινο» οι εξελίξεις στην ΑΕΛ Novibet: Οι νέοι ενδιαφερόμενοι και το «πράσινο φως» - ΛΑΡΙΣΑ | 21.05.2026 | 12:06
Ανάστατοι οι αγρότες της Λάρισας- το monitoring πετά εκτός επιδοτήσεων το 90% των οσπρίων (βίντεο) - ΛΑΡΙΣΑ | 21.05.2026 | 09:52
Θλίψη στην Ελασσόνα: Έφυγε από τη ζωή 51χρονος - ΛΑΡΙΣΑ | 21.05.2026 | 12:52
Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λάρισα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) - ΕΛΛΑΔΑ | 21.05.2026 | 13:41
Καιρός: Προειδοποίηση των Ιταλών μετεωρολόγων για την Ελλάδα - «Προσέξτε τις επόμενες ώρες» - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 21.05.2026 | 18:22
Σοκαριστική έρευνα: 529 άτομα ανά 100.000 κατοίκους στη Θεσσαλία με Πάρκινσον-αιτία νερό, υπέδαφος, φυτοφάρμακα (ΦΩΤΟ+video) - ΕΛΛΑΔΑ | 22.05.2026 | 11:50
Καιρός: «Τα χειρότερα έρχονται τις επόμενες ώρες» - Προειδοποίηση Μαρουσάκη για 6 περιοχές - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 21.05.2026 | 10:46
Καιρός: Χαλάζι, καταιγίδες και κεραυνοί - Πότε έρχεται νέο δύσκολο 48ώρο







































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed