ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στη Λάρισα για την Παλαιστίνη στη διάρκεια των εγκαινίων της Συναγωγής (ΦΩΤΟ)
Το μεσημέρι της Κυριακής

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των εγκαινίων της ανακαινισμένης Συναγωγής στη Λάρισα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί από νωρίς το πρωί τόσο έξω από τη Συναγωγή όσο και στους γύρω δρόμους για την αποφυγή επεισοδίων καθώς συλλογικότητες και φορείς είχαν ήδη από μέρες ανακοινώσει την παράλληλη διεξαγωγή διαμαρτυρίας για τα δεινά του παλαστινιακού λαού.

«Δεν θα μας φιμώσουν»
«Η υποδοχή των εκπροσώπων του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ, λόγω των εγκαινίων της Συναγωγής, φαίνεται ότι είναι υπεράνω της δημοκρατίας, υπεράνω του δικαιώματος της διαμαρτυρίας και της ελευθερίας λόγου και έκφρασης των πολιτών.
Η απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. για την απαγόρευση κάθε δημόσιας συνάθροισης, αύριο Κυριακή, που καταφανώς γίνεται με αναφορά στη συγκέντρωση που έχουμε αναγγείλει, καταδεικνύει τη σταθερή πορεία της κυβέρνησης στον αντιδημοκρατικό κατήφορο», ανέφεραν μεταξύ άλλων.

Χθες το μεσημέρι με ανακοίνωση της η αστυνομία απαγόρευσε την πραγματοποίηση οποιασδήποτε δημόσιας συνάθροισης στο κέντρο της πόλης και σε κοντινή απόσταση από τη Συναγωγή, από τις 8 σήμερα το πρωί έως και τις 8 το βράδυ για λόγους δημόσιας ασφάλειας και “επαπειλούμενης σοβαρής διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής” στην εν λόγω περιοχή “.
Πάντως εκπρόσωποι συλλογικοτήτων και φορέων συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία και στη συνέχεια πραγματοποιησαν πορεία σε δρόμους της πόλης με πανό για την ελευθερία του παλαιστινιακού λαου, χωρίς ευτυχώς να προκληθεί ένταση.
Οταν η υπουργός κλήθηκε να σχολιάσει τις αντιδράσεις δήλωσε;” Να μη συγχέουμε τα πράγματα. Μιλάμε για ελληνίδες και έλληνες πολίτες, για Λαρισαίους και Λαρισαίες για ανθρώπους που χρόνια τώρα είναι ενεργά μέλη της κοινότητας και θα συνεχίζουν να συνδράμουν με κάθε τρόπο. Σήμερα όλα τα μηνύματα είχαν κάνουν με την ελπίδα για ειρήνη, την ενότητα, την ομοψυχία με σεβασμό στο Σύνταγμα και στη δυνατότητα κάθε έλληνα πολίτη να ασκεί το θρήσκευμα του, με τον τρόπο που ορίζει και το Σύνταγμα”
Δείτε εικόνες:




- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 24.01.2026 | 18:43
Κυρανάκης για σιδηρόδρομο: Τα εργοτάξια στη Θεσσαλία βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη - ΛΑΡΙΣΑ | 24.01.2026 | 18:39
Κέλλας: Θεσμική τομή η νέα ΚΥΑ για τους βοσκότοπους - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 24.01.2026 | 18:37
Τσιαπλές: Η Θεσσαλία μένει απροστάτευτη - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 24.01.2026 | 18:34
Αγοραστός: Η Θεσσαλία δεν χρειάζεται αφηγήματα, χρειάζεται έργα - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 24.01.2026 | 17:52
Νίκησε ο Ηρακλής και η Νίκη Βόλου, έχασε η Αναγέννηση στη super league 2 - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 24.01.2026 | 17:42
Γεραπετρίτης: Αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 24.01.2026 | 17:35
110η Σύνοδος Πρυτάνεων στον Βόλο: Τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια σε νέα εποχή - Από το Brain Drain στο Brain Gain - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 24.01.2026 | 16:07
Απολογισμός Κουρέτα: Το πρόγραμμα της Θεσσαλίας χτισμένο στην ανθεκτικότητα (ΦΩΤΟ+βίντεο)
- ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 00:33
Λάρισα: Άντρας σε κατάσταση αμόκ επιτέθηκε και έβριζε περαστικούς στο κέντρο της πόλης - ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 10:06
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 10:58
Αποχωρούν με το κεφάλι ψηλά οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας, μετά από 55 ημέρες παραμονής (ΦΩΤΟ+video) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 23.01.2026 | 11:27
Πέταξαν απορρυπαντικό στο σιντριβάνι της Καρδίτσας! (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 14:27
Παπασταύρου: Η καρδιά της ενέργειας της Ευρώπης χτυπά στην Αμπελιά Φαρσάλων (ΦΩΤΟ+video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 23.01.2026 | 10:42
Καιρός - Μαρουσάκης: Ο χειμώνας επιστρέφει - Νέα 48ωρη κακοκαιρία, πότε ξεκινάει - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 23.01.2026 | 09:19
ΕΕΕΔΕΕ: Επικαιροποιημένα στοιχεία για την πορεία της ευλογιάς-472.928 θανατώσεις ζώων -2 νέα κρούσματα στην Καρδίτσα - ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 00:09
Στουρνάρας στο δείπνο του ΣΘΕΒ: Η ελληνική οικονομία βαδίζει στο σωστό δρόμο σε ένα χαοτικό διεθνές περιβάλλον



































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed
