ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Τσιαπλές: Η Θεσσαλία μένει απροστάτευτη
Η τοποθέτηση του επικεφαλής της ΛΑΣΥ στον ετήσιο απολογισμό

Σφοδρή κριτική στα πεπραγμένα της Περιφερειακής Αρχής για το 2025 άσκησε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, Τάσος Τσιαπλές, κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης για τον απολογισμό του έργου της Περιφέρειας.
Ο κ. Τσιαπλές τοποθέτησε τον απολογισμό σε ένα «αρνητικό διεθνές περιβάλλον για τους λαούς», κάνοντας λόγο για όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και των πολέμων, στους οποίους,όπως ανέφερε, εμπλέκεται και η ελληνική κυβέρνηση στο πλευρό ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε., με σοβαρούς κινδύνους για τον ελληνικό λαό και νέα βάρη στο πλαίσιο της πολεμικής οικονομίας. Στο ίδιο πλαίσιο, κατηγόρησε την Περιφερειακή Αρχή και τις άλλες παρατάξεις ότι συντάσσονται με αυτή τη στρατηγική, αποδεχόμενες τις αμερικανονατοϊκές βάσεις στη Θεσσαλία.
Παράλληλα, έκανε λόγο για ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης κυβέρνησης, Ε.Ε. και κεφαλαίου, που, όπως είπε,πλήττει εργαζόμενους, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους και τη νεολαία. Ειδική αναφορά έκανε στη διαχείριση των πλημμυρών, της λειψυδρίας και των ζωονόσων, υποστηρίζοντας ότι επιβεβαιώνεται πως «στο πλαίσιο του καπιταλισμού δεν μπορούν να λυθούν τα μεγάλα προβλήματα του λαού».
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης αναφέρθηκε στις πρόσφατες κοινωνικές κινητοποιήσεις, με κορυφαία, όπως σημείωσε, την απεργία και τις μαζικές συγκεντρώσεις της 28ης Φεβρουαρίου με το σύνθημα «τα κέρδη σας ή οι ζωές μας», καθώς και στις πολύμηνες κινητοποιήσεις των βιοπαλαιστών αγροτών με μπλόκα σε όλη τη χώρα.
Ασκώντας κριτική στον ρόλο της Περιφέρειας, τόνισε ότι αυτή λειτουργεί ως τμήμα του αστικού κράτους, υλοποιώντας σε τοπικό επίπεδο τη στρατηγική της Ε.Ε. και του κεφαλαίου, μέσα από την προώθηση αναπτυξιακών σχεδίων που, κατά τον ίδιο, εξυπηρετούν επιχειρηματικούς ομίλους, την ΚΑΠ της Ε.Ε., την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης.
Ο κ. Τσιαπλές υποστήριξε ότι οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αποτελούν τη μόνη δύναμη ουσιαστικής αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αναδεικνύοντας ζητήματα μέσα από παρεμβάσεις, ερωτήσεις και ανακοινώσεις.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο ζήτημα της αντιπλημμυρικής προστασίας, κατηγορώντας την Περιφερειακή Αρχή και την κυβέρνηση για καθυστερήσεις και απουσία ολοκληρωμένου σχεδιασμού. Ανέφερε ότι, από τα 535 εκατ. ευρώ που προϋπολογίστηκαν για έργα μετά την κακοκαιρία «Daniel», έχουν υλοποιηθεί κυρίως αποκαταστάσεις και όχι νέα αντιπλημμυρικά έργα, ενώ χαρακτήρισε «ανεπαρκείς» τις προβλέψεις του τεχνικού προγράμματος 2026.
Κριτική άσκησε και για το ζήτημα της λειψυδρίας, υποστηρίζοντας ότι δεν υλοποιήθηκε κανένα νέο έργο ταμίευσης νερού, ενώ κατηγόρησε την Περιφέρεια ότι στηρίζει πολιτικές εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης του νερού μέσω της συμμετοχής στον ΟΔΥΘ Α.Ε.
Αναφορικά με την ευλογιά των αιγοπροβάτων, έκανε λόγο για σοβαρές ευθύνες κυβέρνησης και Περιφέρειας στη διαχείριση της κρίσης, σημειώνοντας ότι τα μέτρα ελήφθησαν καθυστερημένα και με επικοινωνιακό χαρακτήρα, ενώ δεν καλύφθηκαν οι ελλείψεις σε κτηνιατρικό προσωπικό.
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κατηγόρησε την Περιφερειακή Αρχή για υποκριτική στάση απέναντι στις αγροτικές κινητοποιήσεις, υποστηρίζοντας ότι, ενώ εμφανίστηκε εκ των υστέρων υποστηρικτική, στην πράξη υλοποιεί την ΚΑΠ της Ε.Ε. και πολιτικές που ευνοούν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
Παράλληλα, άσκησε κριτική στην πολιτική της «πράσινης μετάβασης», στη διαχείριση απορριμμάτων και στην τουριστική στρατηγική της Περιφέρειας, υποστηρίζοντας ότι εξυπηρετούνται μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα σε βάρος του περιβάλλοντος, των μικρών επαγγελματιών και των εργαζομένων.
Κλείνοντας, ο Τάσος Τσιαπλές επανέλαβε τη διαφωνία της Λαϊκής Συσπείρωσης με τη συνολική πολιτική της Περιφερειακής Αρχής, τονίζοντας ότι θα συνεχίσει να ασκεί αντιπολίτευση από τη σκοπιά των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων και να διεκδικεί έργα και υποδομές που να καλύπτουν πραγματικές κοινωνικές ανάγκες.
- ΛΑΡΙΣΑ | 17.02.2026 | 13:17
Δήθεν υπάλληλοι εταιρείας κινητής απέσπασαν χρήματα, κάρτα και χρυσαφικά από ηλικιωμένη στη Λάρισα - ΛΑΡΙΣΑ | 17.02.2026 | 13:11
Πλούσιο και πολυδιάστατο το αποκριάτικο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Λαρισαίων (ΦΩΤΟ) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 17.02.2026 | 13:07
Θύμα απάτης με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης έπεσε για έβδομη φορά ο Κώστας Γουργουλιάνης - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 17.02.2026 | 12:02
Έρχονται ενισχύσεις 110 εκατ. ευρώ σε βαμβάκι, σκληρό σίτο μέσω συνδεδεμένων και σε μηδική μέσω de minimis - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 17.02.2026 | 11:50
Akylas: 7 πράγματα που δεν ξέρεις για τον εκπρόσωπό μας στην Eurovision 2026 - ΛΑΡΙΣΑ | 17.02.2026 | 11:45
Πάλι βγήκε η θάλασσα στη στεριά και πλημμύρισαν τα Μεσάγγαλα - ΛΑΡΙΣΑ | 17.02.2026 | 11:17
Σε επιφυλακή η ΔΕΥΑΛ για τη στάθμη του Πηνειού μετά τις τελευταίες βροχοπτώσεις (ΦΩΤΟ) - ΔΙΕΘΝΗ | 17.02.2026 | 10:58
Ανήλικοι σκότωσαν έναν 49χρονο επειδή πίστευαν ότι ήταν παιδόφιλος – Πως το έκαναν
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 16.02.2026 | 10:32
Τακούδης: Απόκριες και Καθαρά Δευτέρα με ομπρέλες στη Θεσσαλία και χιόνια στα ορεινά (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 16.02.2026 | 09:56
Σε γνωστό εστιατόριο στη Λάρισα δείπνησε ο Αλέξης Τσίπρας και σήμερα παρουσιάζει το βιβλίο του (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 16.02.2026 | 10:49
Πέντε Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 16.02.2026 | 20:12
Πλήθος κόσμου για την «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα στη Λάρισα- δείτε live την εκδήλωση - ΛΑΡΙΣΑ | 16.02.2026 | 12:20
Επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στον Κουρέτα-το βράδυ η ομιλία του με την παρουσίαση του βιβλίου του «Ιθάκη» - ΛΑΡΙΣΑ | 16.02.2026 | 15:50
«Άναψε φωτιές» το λείψανο του Αγίου Βασιλείου - Σκληρή απάντηση Μητροπόλεως Λαρίσης σε Τατσόπουλο - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 16.02.2026 | 13:08
Επικίνδυνες λακούβες άνοιξαν από τις βροχές στην Ηρώων Πολυτεχνείου απέναντι από το 5ο Λύκειο (ΦΩΤΟ) - ΕΛΛΑΔΑ | 16.02.2026 | 10:06
Κραυγή Αγανακτησης στην Ολυμπιακή Ακτή - Παραλία Κατερίνης: Οι Πλημμύρες «Πνίγουν» Περιουσίες και Τουρισμό










































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed