ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Τον απέρριψαν 15 πανεπιστήμια, δημιούργησε εφαρμογή υγείας και κέρδισε 30 εκατ. δολάρια σε 1 χρόνο
Η ξεχωριστή ιστορία του Ζακ Γιαντεγκάρι

Ιστορία «έγραψε» ένας νεαρός, ηλικίας 18 ετών, ο οποίος ίδρυσε μία επιχείρηση που κατέγραψε κέρδη ύψους 30 εκατ. δολάρια τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της. Όμως, παρά και τον σχεδόν τέλειο μέσο όρο βαθμολογίας στις εξετάσεις που έδωσε, φαίνεται ότι δεν εντυπωσίασε τους πανεπιστημιακούς συμβούλους, στην αναζήτηση υποτροφίας.
Αυτή είναι η εμπειρία του Ζακ Γιαντεγκάρι, ο οποίος απορρίφθηκε από 15 στα 18 σχολεία όπου υπέβαλε αίτηση, παρά το μέσο όρο βαθμολογίας 4.0 και τη βαθμολογία 34 στο ACT (με άριστα το 36).
Ο ιδρυτής της επιχείρησης μοιράστηκε τη σειρά των απορρίψεων από τα πανεπιστήμια, με την ανάρτηση να συγκεντρώνει περισσότερες από 27 εκατ. προβολές, με πολλούς να σοκάρονται από την προφανή «αλλεργία» των ελίτ της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο επιχειρηματικό πνεύμα.
«Δεν περίμενα να γίνω δεκτός σε όλα αυτά τα κολλέγια, ωστόσο, περίμενα να γίνω δεκτός τουλάχιστον σε μερικά από τα κορυφαία σχολεία στα οποία έκανα αίτηση. Νομίζω ότι τα επιχειρηματικά επιτεύγματα μπορεί να μην εκτιμώνται πλήρως», ανέφερε ο Ζακ Γιαντεγκάρι, στην εφημερίδα Post.ar-Old Who Built a -1.12M/Month Ai App | Zach Yadeari
Ο μαθητής δημόσιου σχολείου από το Roslyn της Νέας Υόρκης έχει ήδη καταφέρει να πετύχει μόνος του πριν από την αποφοίτηση. Συγκεκριμένα, έμαθε να προγραμματίζει από την ηλικία 7 ετών, έδινε μαθήματα σε ηλικία 10 ετών και στα 12 είχε ήδη μία εφαρμογή στο App Store.
Στην πρώτη του χρονιά στο γυμνάσιο, ο Γιαντεγκάρι ίδρυσε την Cal AI, μία εφαρμογή που υπολογίζει τις θερμίδες ενός γεύματος απλώς με μία φωτογραφία του χρήστη. Σήμερα, η εφαρμογή αποφέρει δεκάδες εκατ. δολάρια ετησίως.
Παρ’ όλα αυτά, απορρίφθηκε η αίτηση που υπέβαλε στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια.
Κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου αποφάσεων, απορρίφθηκε από τα πανεπιστήμια Στάνφορντ, MIT, Χάρβαρντ, Γέιλ, Ουάσινγκτον στο Σαιντ Λούις, Κολούμπια, Πρίνστον, Ντιουκ, USC, Βιρτζίνια, Νέα Υόρκη, Βάντερμπιλτ, Μπράουν και Κορνέλ.
«Βασικά, είχα ελπίδες για το Στάνφορντ, αλλά όταν άνοιξα την επιστολή με την απόρριψη, όλες οι προηγούμενες με συγκλόνισαν», είπε ο τελειόφοιτος του Λυκείου Roslyn.
Τελικά, έγινε δεκτός μόνο από το Georgia Tech, το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι και το Πανεπιστήμιο του Τέξας.
Πέρα από την ανάρτηση των απορρίψεων και των αποδοχών του, μοιράστηκε τις σκέψεις του, κάνοντας μία διήγηση της ιστορίας του και πώς άλλαξε γνώμη σχετικά με τη φοίτηση στο πανεπιστήμιο.
«Ξεκίνησα το ταξίδι μου ανεξάρτητος, αποφασισμένος να χαράξω τη δική μου πορεία. Τώρα, βλέπω ότι η ατομικότητα και η σύνδεση δεν είναι αντίθετα, αλλά συμπληρωματικά στοιχεία. Σε αυτό το επόμενο κεφάλαιο, θέλω να μάθω από τους ανθρώπους. Τόσο από τους καθηγητές, όσο και τους φοιτητές και όχι μόνο από τους υπολογιστές ή τα βιβλία».
Αυτή η εξέλιξη «πυροδότησε» έντονη συζήτηση στο διαδίκτυο.
«Στην ουσία, το πανεπιστήμιο πρέπει να είναι για ανθρώπους που θέλουν ουσιαστικά να προχωρήσουν στην έρευνα και την επιστήμη, όχι για όσους αναζητούν εργασία. Προφανώς εσύ έχεις ήδη βρει τον δρόμο σου χωρίς αυτό, σε χρειάζονται;», έγραψε χρήστης, με άλλον να σημειώνει πως «μην αλλάξεις τίποτα στον εαυτό σου, προχώρα με θάρρος, με την αυτοπεποίθηση που δείχνεις εδώ. Μια μέρα, τα ίδια πανεπιστήμια θα έρθουν να σε ικετεύουν ώστε να αυξήσεις τη δωρεά σου. Γέλα μπροστά τους και συνέχισε αυτό που κάνεις».
- ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 29.03.2026 | 00:33
«Ήταν ανήθικο για μια γυναίκα»: To λάθος για τη Μαρινέλλα στην ταινία «Υπάρχω» που κανείς δεν παρατήρησε - ΛΑΡΙΣΑ | 29.03.2026 | 00:16
Λάρισα: Καυγάδισε με οδηγό αστικού και τον απείλησε με οπλισμένο ψαροντούφεκο - ΕΛΛΑΔΑ | 28.03.2026 | 23:28
Καμπανάκι Καντερέ για κακοκαιρία την Πρωταπριλιά: Βροχές, καταιγίδες και κίνδυνος πλημμυρών σε όλη τη χώρα - ΔΙΕΘΝΗ | 28.03.2026 | 23:20
Δεύτερο χτύπημα των Χούθι κατά του Ισραήλ - Οι ΑΣΠΙΔΕΣ προειδοποιούν για πλήγματα σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 28.03.2026 | 23:16
Με ασφαλιστική ικανότητα αγρότες και κτηνοτρόφοι που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές - ΛΑΡΙΣΑ | 28.03.2026 | 23:00
Τύρναβος: Καταδικάστηκαν ο πρώην δήμαρχος και ο πρώην αντιδήμαρχος για υποβάθμιση περιβάλλοντος - ΒΟΛΟΣ | 28.03.2026 | 21:52
Ο Δήμος Ν. Πηλίου δημιουργεί θέσεις ελλιμενισμού στον λιμένα “Κόττες” - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 28.03.2026 | 21:46
Ν. Ανδρουλάκης: Η πολιτική αλλαγή είναι προϋπόθεση για την πολιτική, οικονομική και κοινωνική σταθερότητα του τόπου»
- ΛΑΡΙΣΑ | 28.03.2026 | 18:32
Θλίψη στη Λάρισα: Απεβίωσε η Ανθή Γκατζά σε ηλικία 52 ετών - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 28.03.2026 | 09:48
Τακούδης: Έντονες βροχές Τετάρτη και Πέμπτη στη Θεσσαλία-απαιτείται αυξημένη προσοχή (video) - ΕΛΛΑΔΑ | 28.03.2026 | 17:57
Έσπευσε να βοηθήσει σε θανατηφόρο τροχαίο και παρασύρθηκε κι αυτός: Τραγικό διπλό δυστύχημα στην Εγνατία με δύο νεκρούς - ΕΛΛΑΔΑ | 28.03.2026 | 14:44
Νίκος Πλακιάς για δίκη για τα Τέμπη: «Η δίκη θα γίνει εκεί όπου ξεκίνησαν όλα. Και θα τελειώσει πάλι εκεί» - ΒΟΛΟΣ | 28.03.2026 | 18:38
Θλίψη στον Βόλο για τον θάνατο 54χρονης - ΕΛΛΑΔΑ | 28.03.2026 | 20:14
Πρωταπριλιά με σφοδρή κακοκαιρία σε 7 περιοχές - Kίνδυνος για πλημμύρες, έως και 10 μποφόρ οι άνεμοι - ΕΛΛΑΔΑ | 28.03.2026 | 21:24
Ιωάννινα: Τουλάχιστον 30 αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν στο Πάπιγκο λόγω ισχυρής χαλαζόπτωσης – Όχημα έπεσε στον γκρεμό - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 28.03.2026 | 10:16
Προβλέψεις παραγωγής και κατανάλωσης στα σιτηρά ενόψει πολέμου στο Ιράν, οι τιμές στα λιπάσματα κρίνουν τις αποδόσεις







































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed