ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μητσοτάκης: Καμία λογική οι δασμοί Τραμπ σε φέτα, λάδι και ελιές - Υπέρ ενιαίας αντίδρασης των «27»
Σε μία πρώτη αποτύπωση των επιπτώσεων στην ελληνική οικονομία από τους δασμούς Τραμπ

«Η Ελλάδα είναι υπέρ της ενιαίας αντίδρασης απέναντι στους δασμούς του Ντόναλντ Τραμπ», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εισήγησή του στο κυβερνητικό συμβούλιο οικονομικής πολιτικής στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «η εθνική οικονομία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις. Η Ελλάδα επιμένει να έχουμε μια ενιαία αντίδραση. Σωστό ήταν ότι δεν αντιδράσαμε άμεσα και σπασμωδικά. Ένα είναι βέβαιο: Προφανώς θα αγωνιστούμε για τα εθνικά μας συμφέροντα». Πρόσθεσε ακόμη ότι η κυβέρνηση θα κρατήσει τον πήχη χαμηλά, καθώς - όπως είπε - «δεν ξέρουμε πώς θα αντιδράσουν οι ΗΠΑ».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός σε τρία βασικά ελληνικά προϊόντα, τη φέτα το λάδι και τις ελιές, σημειώνοντας με νόημα πως δεν έχει καμία λογική η επιβολή δασμών στα συγκεκριμένα, κανένα από τα οποία δεν παράγονται καθόλου στις ΗΠΑ. Όπως σημείωσε σε αυτή αυτή τη συγκυρία όπως διαμορφώνεται η ελληνική οικονομία θα πρέπει να κυνηγήσει πιο συστηματικά την είσοδο ελληνικών προϊόντων σε άλλες αγορές.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον καθοριστικό ρόλο και στήριξη της ελληνικής ναυτιλίας, ενώ κλείνοντας σημείωσε πως δύο είναι τα μηνύματα που προκύπτουν.
Δημοσιονομική σταθερότητα και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μέσα σε ένα περιβάλλον διεθνούς αναταραχής.
Στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης και οι υπουργοί Οικονομικών, Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης, Εργασίας, Υποδομών, Ναυτιλίας, Αγροτικής Ανάπτυξης, Τουρισμού, Ψηφιακής Πολιτικής.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στο ΚΥΣΟΙΠ θα γίνει μια αξιολόγηση της κατάστασης, η ανάλυση για την εθνική αντίδραση, ενώ θα τεθεί επί τάπητος και η στάση της Ε.Ε. απέναντι σε μια διαφαινόμενη οικονομική κρίση. Ήδη, πάντως, η ηγεσία της Ε.Ε. φαίνεται να διατεθειμένη να επιδιώξει μια διαπραγμάτευση με τον Λευκό Οίκο τις επόμενες μέρες, έχει όμως στο τραπέζι και «τσουχτερά» αντίμετρα με επίκεντρο της εταιρίες τεχνολογίας των ΗΠΑ που βεβαίως θα επιτείνουν τη δυσκολία της κατάστασης.
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 23.06.2026 | 12:39
Κοινή επιχείρηση ελληνικού FBI και ΔΕΔΔΗΕ για ρευματοκλοπές στη μισή Ελλάδα: Ευρήματα και στη Θεσσαλία - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 23.06.2026 | 12:23
ΥΠΑΑΤ: 44,7 εκ. € για σύσταση ομάδων παραγωγών -Έγκριση 208 Ομάδων και Οργανώσεων - ΕΛΛΑΔΑ | 23.06.2026 | 11:55
Αργολίδα: Νεκρός 49χρονος σε τροχαίο δυστύχημα με μηχανή - ΛΑΡΙΣΑ | 23.06.2026 | 11:48
Δίκη για τα Τέμπη: Απορρίφθηκαν τα αιτήματα για οπτικοακουστική κάλυψη και εμφάνιση των κατηγορουμένων - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 23.06.2026 | 11:35
ΠΑΕ ΑΕΛ: «Αναγκαστικά τέλος στo ενδιαφέρον του Ζήση Στυλιανού»-Τον θεωρεί αφερέγγυο - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 23.06.2026 | 11:28
«Σημαντική διεθνή αναγνώριση ερευνητικής αριστείας Πανεπ. Θεσσαλίας: 30 επιστήμονές του στη λίστα World’s Best Scientist - ΛΑΡΙΣΑ | 23.06.2026 | 11:14
Στα Φάρσαλα το μεγάλο πρόγραμμα περιβαλλοντικής ενημέρωσης για τα αρπακτικά πτηνά - ΒΟΛΟΣ | 23.06.2026 | 11:03
Σήμερα τα εγκαίνια της νέας μονάδας της METLEN στον Βόλο παρουσία Κ. Χατζηδάκη
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 22.06.2026 | 20:15
Τακούδης; Χωρίς καύσωνες και ο Ιούλιος- προσοχή στις καταιγίδες το Σεπτέμβρη (Βίντεο) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 22.06.2026 | 12:09
Ανακοινώθηκαν οι νέες αυξημένες τιμές των συνδεδεμένων 2025, στο ανώτατο όριο τα περισσότερα προϊόντα - ΛΑΡΙΣΑ | 22.06.2026 | 10:07
Τρεις Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 23.06.2026 | 08:18
Καλά νέα για τους βαμβακοπαραγωγούς της Θεσσαλίας- «τσιμπάει» η τιμή στα 56 λεπτά το κιλό - ΛΑΡΙΣΑ | 22.06.2026 | 09:41
Δήμος Λαρισαίων: Εκτός λειτουργίας, λόγω τροχαίου, τα φανάρια στη συμβολή Ηρ.Πολυτεχνείου και Φαρσάλων - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.06.2026 | 19:04
Τον Ιούλιο εγκαίνια στα βόρειο τμήμα του Ε-65 - ΤΡΙΚΑΛΑ | 22.06.2026 | 22:56
Τρίκαλα: Βίντεο ντοκουμέντο από το σοκαριστικό τροχαίο με μεθυσμένο οδηγό στο κέντρο της πόλης - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 22.06.2026 | 19:21
Qatargate: Ένταλμα σύλληψης από τις Βρυξέλλες για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο






































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed