ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Πλακιάς σε Οικονόμου: Δεν δώσατε 80.000€ για τηλεδιοίκηση κι έχασα 3 παιδιά, δώσατε 800.000€ για μπάζωμα μετά
Ο Νίκος Πλακιάς που έχασε στα Τέμπη τις κόρες και την ανιψιά του δεν άφησε σε χλωρό κλαρί τον πρώην υφυπουργό Μεταφορών

Ο Νίκος Πλακιάς που έχασε στα Τέμπη τις κόρες και την ανιψιά του δεν άφησε σε χλωρό κλαρί τον πρώην υφυπουργό Μεταφορών Βασίλη Οικονόμου όταν βρέθηκαν στον τηλεοπτικό αέρα του MEGA
«Τα παιδιά μας τα χάσαμε με τον χειρότερο τρόπο», είπε ο Νίκος Πλακιάς, που έχασε τις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του στο δυστύχημα των Τεμπών, απευθυνόμενος στον πρώην υφυπουργό Μεταφορών Βασίλη Οικονόμου, όταν βρέθηκαν στον τηλεοπτικό αέρα του MEGA.
Το πρώην κυβερνητικό στέλεχος επανέλαβε ότι στόχος είναι η ασφάλεια των σιδηροδρόμων και υποστήριξε πως «δεν υπάρχει καμία διάθεση συγκάλυψης».
Ανέφερε δε πως θα δοθούν δοθεί 460 εκατομμύρια για τον σιδηρόδρομο ώστε το φθινόπωρο του 2026 βάσει σύμβασης να είναι ολοκληρωμένο το δίκτυό του με τον Νίκο Πλακιά να του απαντά αφοπλιστικά: «Μπράβο, καλοφάγωτα. Και 5 δις να σας δώσουν θα τα φάτε κι αυτά κ θα μας μείνουν μόνο οι γραμμές».
Στη συνέχεια είπε στον υφυπουργό πως «ο σιδηρόδρομος όταν τον είχατε εσείς κ. Οικονόμου ήταν χειρότερος και από όταν έγινε το δυστύχημα, το έγκλημα…Μ’ αυτά που λέτε κι εσείς πρέπει να μπείτε στο κάδρο των ευθυνών», και συμπλήρωσε, «εάν εσείς βάζετε υπογραφές να λειτουργήσει αυτός ο σιδηρόδρομος στους εννέα μήνες που ήσασταν υφυπουργός, έχετε την ίδια ευθύνη με τους προκατόχους σας».
Ο κ. Οικονόμου ύστερα από επίμονες ερωτήσεις του κ. Πλακιά, για το ποιος έβαζε υπογραφές για το σιδηρόδρομο απάντησε ότι με βάση το πρωτόκολλο αρμόδιος είναι ο εκάστοτε υπουργός ενώ παραδέχτηκε ότι ο ίδιος έχει συνευθύνη. Ισχυρίστηκε πως με τον Νίκο Πλακιά έχει επικοινωνήσει χωρίς να δημοσιοποιήσει τη συνομιλία τους, όμως ο Νίκος Πλακιάς τον διέψευσε στον αέρα. «Δεν έχετε μιλήσει μαζί μου κ. Οικονόμου. Με τον αδερφό μου μπορεί, με εμένα όχι», είπε χαρακτηριστικά.
«Λάθος…»
Αναφορά έγινε και στη δήλωση στην οποία είχε προχωρήσει παλαιότερα ο Βασίλης Οικονόμου η οποία προκάλεσε αντιδράσεις από συγγενείς θυμάτων και όχι μόνο. Συγκεκριμένα είχε πει: «Γιατί μιλάτε συνέχεια για τα Τέμπη; Δηλαδή άμα πέσει ένα αεροπλάνο, θα μιλάτε συνέχεια για την πτώση του αεροπλάνου;».
Στη σημερινή εκπομπή προσπάθησε να ανασκευάσει ενώπιον του Νίκου Πλακιά. Θέλησε να ζητήσει συγγνώμη απ’ τον πατέρα των διδύμων για τα παραπάνω λόγια του λέγοντας: «Απ’ τη στιγμή που αυτή η δήλωση ενόχλησε τον κ. Πλακιά και τους γονείς είναι φανερό πως ήταν μια λάθος δήλωση. Η δικιά μου ερμηνεία προσπαθούσε να δώσει μία προοπτική στο να διορθώσουμε τα λάθη και να μη μένουμε σε ένα γεγονός, να μην έχουμε ξανά Τέμπη. Δεν το είπα καλά, ήταν λάθος η τοποθέτησή μου και ζητώ συγγνώμη από τον Νίκο Πλακιά».
Δεν δώσατε 80.000€ για τηλεδιοίκηση κι έχασα 3 παιδιά – Δώσατε 800.000€ για μπάζωμα μετά
Ο κ. Οικονόμου υποστήριξε πως «ως υφυπουργός πήρα πρωτοβουλίες και να ξέρετε πως αυτό το αίσθημα της ασφάλειας, που εσείς αντικειμενικά δεν μπορείτε να το έχετε, οι υπόλοιποι συμπολίτες μας να το νιώθουν. Προσπάθησα όσο μπορούσα». Είπε δε ότι υπάρχει τηλεδιοίκηση στο 80% της γραμμής Αθήνα Θεσσαλονίκη, με τον Νίκο Πλακιά να απαντά μας κοροϊδεύετε τονίζοντας ότι σκοτώθηκαν τα παιδιά του επειδή δεν υπήρχε τηλεδιοίκηση.
«Τα παιδιά μας τα χάσαμε με τον χειρότερο τρόπο… Μας κοροϊδεύετε.. Γιατί δε δώσανε 80.000 για μία τυπική τηλεδιοίκηση κι έχασα 3 παιδιά; Πώς μετά από ένα μήνα δώσανε 800.000 για να μπαζώσουν και να ξεμπαζώσουν; Μας πνίγει το δίκαιο. Αν κάνατε αυτά που λέτε εσείς τώρα δεν θα ήμουν εδώ κ. Οικονόμου», είπε.
«Αν θέλετε να μας βοηθήσετε από Δευτέρα πηγαίνετε στην Βουλή κλείστε τις προανακριτικές, κλείστε δικαστικά συμβούλια και μην κάνετε τίποτα. Περιμένετε να γίνει μια ολοκληρωμένη δικογραφία, να δούμε πόσα πολιτικά πρόσωπα θα είναι μέσα σε αυτήν, να έρθει όλη η δικογραφία στη Βουλή και όσα πολιτικά πρόσωπα περιλαμβάνονται να πάνε στην Προανακριτική. Αυτό είναι το σωστό, το τίμιο και το δημοκρατικό».
Δείτε τη συζήτηση από το 16ο λεπτό και μετά
in.gr
- ΤΡΙΚΑΛΑ | 05.02.2026 | 23:42
Βρέθηκε η διαρροή στον σωλήνα του προπανίου που προκάλεσε την έκρηξη στη Βιολάντα - ΛΑΡΙΣΑ | 05.02.2026 | 21:37
H παράταξη του δημάρχου θανάση Μαμάκου «Η Λάρισα που μας αξίζει!» έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 05.02.2026 | 21:27
Συναγερμός στη Λάρισα για πυρκαγιά σε διαμέρισμα 6ου ορόφου- μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 05.02.2026 | 19:56
Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΙΚΗΣ παρουσία Δημ. Νατσιού στη Λάρισα (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 05.02.2026 | 19:32
«Λάρισα Θερμοηλεκτρική»: Ξεκινά στη Λάρισα η κατασκευή μιας από τις μεγαλύτερες ενεργειακές επενδύσεις - ΛΑΡΙΣΑ | 05.02.2026 | 19:26
Ο δημοφιλής ηθοποιός Γιάννης Καπετάνιος παρουσιάζει φέτος το Φαρσαλινό Καρναβάλι με άρωμα… γύρου του κόσμου! - ΒΟΛΟΣ | 05.02.2026 | 19:18
Βόλος: Προσπάθησε να σφαχτεί με μαχαίρι και να πηδήξει από μπαλκόνι για να τελειώσει το μαρτύριό της… - ΛΑΡΙΣΑ | 05.02.2026 | 19:02
Ενημερωτικό σεμινάριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου για την Τεχνητή Νοημοσύνη στη Λάρισα (ΦΩΤΟ)
- ΛΑΡΙΣΑ | 05.02.2026 | 21:27
Συναγερμός στη Λάρισα για πυρκαγιά σε διαμέρισμα 6ου ορόφου- μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής (ΦΩΤΟ) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 05.02.2026 | 08:29
Σε καθεστώς ενίσχυσης με τη μορφή επιχορήγησης οι πληγέντες από τον «Ντάνιελ» στο Ν. Καρδίτσας - ΛΑΡΙΣΑ | 05.02.2026 | 07:37
Τέσσερις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 05.02.2026 | 16:48
Τραγωδία στη Λάρισα: Νεκρός άντρας που έπεσε από μπαλκόνι 4ου ορόφου - ΛΑΡΙΣΑ | 05.02.2026 | 10:58
Φάνης Τακούδης: Νέες καταιγίδες στα ορεινά Δυτ. Θεσσαλίας και ισχυροί ανατολικοί άνεμοι στα παράλια Λάρισας - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 05.02.2026 | 07:33
Όσο καθυστερούν τα έργα ορεινής υδρονομίας τόσο θα πλημμυρίζει η Θεσσαλία (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 05.02.2026 | 19:56
Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΙΚΗΣ παρουσία Δημ. Νατσιού στη Λάρισα (ΦΩΤΟ+video) - ΤΡΙΚΑΛΑ | 05.02.2026 | 07:55
Βιολάντα: Μελέτες χωρίς αυτοψία - Τι ισχυρίζεται ο μηχανικός για το υπόγειο «φάντασμα»




































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed