ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ
Τραμπ: Αν η Ρωσία συνεχίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, θα έχει καταστροφικές κυρώσεις -Ελπίζω ο Πούτιν να δεχθεί την εκεχειρία
Προειδοποιήσεις Τραμπ στον Πούτιν για «καταστροφικές» κυρώσεις εάν αποτύχουν οι συνομιλίες για εκεχειρία στην Ουκρανία

Η απόφαση είναι πλέον στα χέρια του Πούτιν, τόνισε και αρνήθηκε να σχολιάσει αν υπάρχει ήδη κάποια συνάντηση προγραμματισμένη με τον Ρώσο ηγέτη
Στο επόμενο στάδιο περνά το σχέδιο των ΗΠΑ για κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία, όπως είπε ο Ντόναλντ Τραμπ σε δημοσιογράφους.
Ο Αμερικανός πρόεδρος μιλώντας στους δημοσιογράφους στο οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου, δήλωσε ότι εάν η Ρωσία αποφασίσει να συνεχίσει τον πόλεμο, εναντίον της ενδέχεται να επιβληθούν «καταστροφικές» κυρώσεις.
Ερωτηθείς τι θα μπορούσε να κάνει για να πείσει τη Ρωσία να συμφωνήσει, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε αόριστα, λέγοντας: «Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να κάνουμε και δεν θα ήταν ευχάριστα. (…) Οικονομικά, μπορώ να κάνω πράγματα που θα ήταν πολύ άσχημα για τη Ρωσία. Δεν θέλω να το κάνω αυτό γιατί θέλω την ειρήνη». Προσέθεσε ότι αυτά τα «οικονομικά μέτρα» θα μπορούσαν να είναι «καταστροφικά» για τη Μόσχα.
Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι «ελπίζει» ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα αποδεχθεί την προτεινόμενη κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, ενώ ανακοίνωσε επίσης ότι διαπραγματευτές θα ταξιδέψουν «αμέσως» στη Ρωσία για να προσπαθήσουν να λάβουν το πράσινο φως για την πρόταση για εκεχειρία 30 ημερών στην Ουκρανία, η οποία καταρτίστηκε κατά τη διάρκεια συνομιλιών με το Κίεβο στη Σαουδική Αραβία.
«Οι άνθρωποι κατευθύνονται προς τη Ρωσία αυτή τη στιγμή», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό Μίχολ Μάρτιν.
Χθες Τρίτη, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει ότι θα μιλήσει απευθείας με τον Ρώσο πρόεδρο, πιθανότατα αυτή την εβδομάδα.
Στο περιθώριο της συνάντησής του με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό Μάικλ Μάρτιν, ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε πως οι ΗΠΑ «έχουν ανθρώπους που πηγαίνουν στη Ρωσία αυτή τη στιγμή» και προσέθεσε ότι «εναπόκειται στη Ρωσία τώρα να μιλήσει».
Σημείωσε μάλιστα πως «έχουμε λάβει κάποια θετικά μηνύματα για την κατάπαυση του πυρός».
Επίθεση με δασμούς 200% και επαίνους στην Ιρλανδία - «Είχαμε ηλίθιους ηγέτες»
Η επίσκεψη του Ιρλανδού πρωθυπουργού στο Λευκό Οίκο κάθε άλλο παρά αδιάφορη ήταν ειδησεογραφικά. Στο πλαίσιο της επίθεσης που κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ στην Ευρωπαϊκή Ένωση τις τελευταίες εβδομάδες, η Ιρλανδία δεν… γλίτωσε.
Ο Τραμπ κατηγόρησε το νησιωτικό κράτος ότι έχει κλέψει τις φαρμακευτικές εταιρείες, μαζί και τους φόρους που θα πλήρωναν αυτές εάν είχαν παραμείνει στις ΗΠΑ. «Οι Ιρλανδοί είναι έξυπνοι» είπε ο Τραμπ. «Αυτό το όμορφο νησί των 5 εκατ. κατοίκων έχει ολόκληρη την φαρμακοβιομηχανία των ΗΠΑ», προσέθεσε.
«Όταν οι φαρμακοβιομηχανίες ξεκίνησαν να πηγαίνουν στην Ιρλανδία, θα έλεγα ΟΚ. Εάν θέλετε να πάτε στην Ιρλανδία, μια χαρά. Αλλά αν θέλετε να πουλήσετε οτιδήποτε στις ΗΠΑ, θα σας βάλω δασμούς 200%, ώστε να μην μπορείτε ποτέ ξανά να πουλήσετε οτιδήποτε στις ΗΠΑ», είπε χαρακτηριστικά.
Επανέλαβε μάλιστα τη θέση ότι η ΕΕ δημιουργήθηκε για να εκμεταλλεύεται τις ΗΠΑ και πως η Ιρλανδία δεν αποτελεί εξαίρεση. Ερωτώμενος εάν η Ιρλανδία εκμεταλλεύεται τις ΗΠΑ απάντησε: «Φυσικά και το κάνουν. Τρέφω μεγάλο σεβασμό στην Ιρλανδία και στο τί έκαναν, θα έπρεπε να κάνουν ακριβώς ό, τι έκαναν αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες δε θα έπρεπε να το έχουν επιτρέψει. Είχαμε ηλίθιους ηγέτες».
Πηγή: iefimerida.gr
- ΛΑΡΙΣΑ | 12.03.2026 | 15:31
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 12.03.2026 | 15:28
48ωρη απεργία συμβασιούχων εργασιακών συμβούλων του ΚΠΑ2 Λάρισας της ΔΥΠΑ (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 12.03.2026 | 15:25
Δενδροφυτεύσεις στην οδό Ιωαννίνων - Πάνω από 1300 δέντρα μέχρι το τέλος της χρονιάς (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 12.03.2026 | 14:28
471,7 εκατ. ευρώ «μεταμορφώνουν» την Θεσσαλία – Το σχέδιο Κουρέτα για το ΕΣΠΑ - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 12.03.2026 | 13:51
1 δισεκατομμύριο 450 εκατομμύρια ευρώ στην περιφέρεια Θεσσαλίας από το ΕΣΠΑ - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 12.03.2026 | 12:33
Σεισμός 4,8 Ρίχτερ μεταξύ Αργιθέας - Ευρυτανίας-αισθητός και σε Καρδίτσα, Λάρισα - ΤΡΙΚΑΛΑ | 12.03.2026 | 12:01
Θρήνος στα Τρίκαλα για τον θάνατο 50χρονης - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 12.03.2026 | 11:45
Κοντοχρήστου : «Άδικη για τους πρατηριούχους η επιβολή πλαφόν στο κέρδος τους»-Σκρέκας; πλαφόν και στη χονδρική (video)
- ΛΑΡΙΣΑ | 11.03.2026 | 18:34
Νεκρή βρέθηκε 54χρονη γυναίκα στη Γιάννουλη Λάρισας - ΛΑΡΙΣΑ | 11.03.2026 | 10:09
Χρυσές λίρες, βίλες και ελικοδρόμιο: Στον ανακριτή Λάρισας σήμερα η οικογένεια Ρομά για τη μεγάλη απάτη - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 12.03.2026 | 12:33
Σεισμός 4,8 Ρίχτερ μεταξύ Αργιθέας - Ευρυτανίας-αισθητός και σε Καρδίτσα, Λάρισα - ΤΡΙΚΑΛΑ | 11.03.2026 | 09:35
Νεκρός άνδρας που παρασύρθηκε από νταλίκα στην εθνική οδό Τρικάλων - Λάρισας - ΛΑΡΙΣΑ | 11.03.2026 | 19:15
Σπείρα Ρομά στη Λάρισα: Απέσπασαν 710.000 ευρώ από πατέρα βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας - ΛΑΡΙΣΑ | 11.03.2026 | 09:59
Δύο Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 12.03.2026 | 08:49
Πρώην βουλευτής υποστηρίζει ότι ο πατέρας της έπεσε θύμα των Ρομά στη Λάρισα– «Εξαγοράζουν τις ψήφους μας», λένε οι ίδιοι - ΛΑΡΙΣΑ | 11.03.2026 | 14:14
Ξεκίνησαν οι εργασίες για τη συνδετήρια πτέρυγα 115 κλινών του ΓΝΛ-Αυτοψία Περιφερειάρχη Θεσσαλίας




































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed