ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ
«Θάνατος, φωτιά και οργή θα πέσουν πάνω τους» - Ο Τραμπ απειλεί το Ιράν για τα Στενά του Ορμούζ
Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ θα πλήξουν το Ιράν «είκοσι φορές πιο σκληρά»

Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ θα πλήξουν το Ιράν «είκοσι φορές πιο σκληρά» αν επιχειρήσει να διακόψει τη ροή πετρελαίου στα Στενά του Ορμούζ.
Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα απαντήσουν με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο αν το Ιράν επιχειρήσει να εμποδίσει τη διέλευση πετρελαίου από τα Στενά του Ορμούζ.
Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι οποιαδήποτε ενέργεια της Τεχεράνης που θα διακόψει τη ροή πετρελαίου από το στρατηγικής σημασίας πέρασμα θα προκαλέσει άμεση αντίδραση της Ουάσιγκτον.
«Αν το Ιράν κάνει οτιδήποτε που θα σταματήσει τη ροή πετρελαίου στα Στενά του Ορμούζ, θα χτυπηθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες 20 φορές πιο σκληρά απ’ ό,τι έχει χτυπηθεί μέχρι τώρα», έγραψε.
Ο Τραμπ πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ θα πλήξουν «εύκολα καταστρέψιμους στόχους», προειδοποιώντας ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να καταστήσει «σχεδόν αδύνατη» την ανοικοδόμηση της χώρας.
«Θάνατος, φωτιά και οργή θα πέσουν πάνω τους — αλλά ελπίζω και προσεύχομαι να μη συμβεί», ανέφερε.
Ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι η προειδοποίησή του αποτελεί, όπως είπε, «δώρο» για χώρες όπως η Κίνα, οι οποίες εξαρτώνται από το πετρέλαιο της Μέσης Ανατολής.
Συγκεκριμένα, το μήνυμα του Ντόναλντ Τραμπ στο Truth Social αναφέρει:
«Αν το Ιράν επιχειρήσει να διακόψει τη ροή πετρελαίου στα Στενά του Ορμούζ, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα το πλήξουν είκοσι φορές πιο σκληρά απ’ ό,τι μέχρι σήμερα.
Θα χτυπήσουμε επίσης στόχους που μπορούν εύκολα να καταστραφούν και που θα καταστήσουν σχεδόν αδύνατο για το Ιράν να ανοικοδομηθεί ξανά ως κράτος.
Θάνατος, φωτιά και οργή θα πέσουν πάνω τους — αν και ελπίζω και προσεύχομαι να μη φτάσουμε σε αυτό το σημείο.
Αυτό είναι ένα δώρο από τις Ηνωμένες Πολιτείες προς την Κίνα και όλες τις χώρες που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τα Στενά του Ορμούζ. Ελπίζω να εκτιμηθεί ως μια σημαντική χειρονομία.
Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας στο ζήτημα αυτό.»
Τι είχε πει νωρίτερα σε συνέντευξη τύπου
Σημαντική πρόοδο προς την επίτευξη των στρατιωτικών τους στόχων στο Ιράν έχουν σημειώσει οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ, υποστήριξε ο Ντόναλντ Τραμπ νωρίτερα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Ντοράλ της Φλόριντα.
Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι τις τελευταίες ημέρες οι δύο χώρες πραγματοποίησαν «μερικά από τα πιο ισχυρά και σύνθετα στρατιωτικά πλήγματα και ελιγμούς που έχει δει ποτέ ο κόσμος», εκτιμώντας ότι η επιχείρηση πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της.
«Κάνουμε μεγάλα βήματα προς την ολοκλήρωση των στρατιωτικών μας στόχων και κάποιοι θα έλεγαν ότι έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Πιο μπροστά από το αρχικό χρονοδιάγραμμα»
Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ εξελίσσονται ταχύτερα από τις αρχικές εκτιμήσεις. Πρόσθεσε ότι οι επιχειρήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και ότι η σύγκρουση πλησιάζει προς το τέλος της. «Είμαστε πολύ μπροστά από το αρχικό μας χρονοδιάγραμμα. Πιθανότατα δεν θα περιμέναμε μετά από έναν μήνα να βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο», είπε.
Λίγο αργότερα, εκτίμησε πως ο πόλεμος με το Ιράν θα ολοκληρωθεί «πολύ σύντομα». Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός πρόεδρος ρωτήθηκε αν θεωρεί ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις μπορεί να τελειώσουν μέσα στην εβδομάδα. Ο ίδιος απέφυγε να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, απαντώντας: «Όχι, αλλά σύντομα. Νομίζω πολύ σύντομα».
Όπως ανέφερε, οι επιθέσεις έχουν πλήξει επανειλημμένα την ηγεσία του Ιράν. «Έχουμε εξουδετερώσει την ηγεσία, δύο φορές και ίσως τρεις», υποστήριξε.
- ΕΛΛΑΔΑ | 18.04.2026 | 01:12
Κεφαλονιά: Προφυλακιστέοι οι 3 νεαροί για τον θάνατο της Μυρτούς - ΕΛΛΑΔΑ | 18.04.2026 | 00:44
Συγκλονίζει ο θάνατος της 17χρονης από το Ψυχικό – Το σημείωμα που άφησε στο σπίτι της - ΒΟΛΟΣ | 17.04.2026 | 23:34
Πήλιο: 35χρονος λήστεψε και απείλησε τους γονείς του - «Μου έκαναν μάγια και βουντού, είναι μασόνοι» - ΛΑΡΙΣΑ | 17.04.2026 | 23:17
Ivan Greko: Αναφέρθηκε στη φυλακή και την τραυματική εμπειρία του - «Οι χειρότερες είναι στη Λάρισα» - ΛΑΡΙΣΑ | 17.04.2026 | 21:05
Σε εξέλιξη η ασφαλτόστρωση στον Βρυότοπο – Νέα παρέμβαση για την οδική ασφάλεια στον Δήμο Τυρνάβου - ΔΙΕΘΝΗ | 17.04.2026 | 20:55
Πόλεμος των άστρων: Προειδοποίηση- σοκ των ΗΠΑ για ρωσική πυρηνική επίθεση στο διάστημα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 17.04.2026 | 20:43
Καταγγελίες για «εξαγορά ψήφων» στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - Τι υποστηρίζει ακαδημαϊκός - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 17.04.2026 | 20:36
Βουτιά στην τιμή του πετρελαίου μετά το άνοιγμα του Ορμούζ: Φθηνότερη βενζίνη και αγαθά πρώτης ανάγκης
- ΛΑΡΙΣΑ | 17.04.2026 | 11:17
Λαρισαίος ο 66χρονος που έστειλε λεφτά στη Μυρτώ το μοιραίο βράδυ; Ο πατέρας της τον χαρακτηρίζει εγκέφαλο του κυκλώματος - ΒΟΛΟΣ | 17.04.2026 | 11:43 | video
Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η γέφυρα στο Αλιγαρόρεμα- παρουσία Χρ. Δήμα η τελετή των εγκαινίων (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 17.04.2026 | 17:56
Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη επισκέφτηκε το ΙΑΣΩ στη Λάρισα λόγω ξαφνικής αδιαθεσίας- πλέον νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 17.04.2026 | 10:56
Τακούδης: Βροχές και τις επόμενες ημέρες ευεργετικές για καλλιέργειες στο θεσσαλικό κάμπο - ΛΑΡΙΣΑ | 17.04.2026 | 09:59
Αναπτερώνονται οι ελπίδες αγροτών των δήμων Τεμπών, Τυρνάβου που είχαν θέμα με τα φερτά υλικά του Ντάνιελ - ΛΑΡΙΣΑ | 17.04.2026 | 13:38
Πλήθος πιστών στο λαμπρό εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής στη ΔΕΥΑΛ (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 17.04.2026 | 20:14
Εορταστικό κλίμα με εκατοντάδες πιστούς στη λειτουργία της Ζωοδόχου πηγής στα Ταμπάκικα στη Λάρισα (ΦΩΤΟ+video) - ΕΛΛΑΔΑ | 17.04.2026 | 18:42
Νεκρός στο διαμέρισμά του βρέθηκε ο επιθεωρητής της ΕΑΔ που δικαζόταν για τη Σύμβαση 717





















































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed