ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ
Τραμπ: Αν η Ρωσία συνεχίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, θα έχει καταστροφικές κυρώσεις -Ελπίζω ο Πούτιν να δεχθεί την εκεχειρία
Προειδοποιήσεις Τραμπ στον Πούτιν για «καταστροφικές» κυρώσεις εάν αποτύχουν οι συνομιλίες για εκεχειρία στην Ουκρανία

Η απόφαση είναι πλέον στα χέρια του Πούτιν, τόνισε και αρνήθηκε να σχολιάσει αν υπάρχει ήδη κάποια συνάντηση προγραμματισμένη με τον Ρώσο ηγέτη
Στο επόμενο στάδιο περνά το σχέδιο των ΗΠΑ για κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία, όπως είπε ο Ντόναλντ Τραμπ σε δημοσιογράφους.
Ο Αμερικανός πρόεδρος μιλώντας στους δημοσιογράφους στο οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου, δήλωσε ότι εάν η Ρωσία αποφασίσει να συνεχίσει τον πόλεμο, εναντίον της ενδέχεται να επιβληθούν «καταστροφικές» κυρώσεις.
Ερωτηθείς τι θα μπορούσε να κάνει για να πείσει τη Ρωσία να συμφωνήσει, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε αόριστα, λέγοντας: «Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να κάνουμε και δεν θα ήταν ευχάριστα. (…) Οικονομικά, μπορώ να κάνω πράγματα που θα ήταν πολύ άσχημα για τη Ρωσία. Δεν θέλω να το κάνω αυτό γιατί θέλω την ειρήνη». Προσέθεσε ότι αυτά τα «οικονομικά μέτρα» θα μπορούσαν να είναι «καταστροφικά» για τη Μόσχα.
Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι «ελπίζει» ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα αποδεχθεί την προτεινόμενη κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, ενώ ανακοίνωσε επίσης ότι διαπραγματευτές θα ταξιδέψουν «αμέσως» στη Ρωσία για να προσπαθήσουν να λάβουν το πράσινο φως για την πρόταση για εκεχειρία 30 ημερών στην Ουκρανία, η οποία καταρτίστηκε κατά τη διάρκεια συνομιλιών με το Κίεβο στη Σαουδική Αραβία.
«Οι άνθρωποι κατευθύνονται προς τη Ρωσία αυτή τη στιγμή», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό Μίχολ Μάρτιν.
Χθες Τρίτη, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει ότι θα μιλήσει απευθείας με τον Ρώσο πρόεδρο, πιθανότατα αυτή την εβδομάδα.
Στο περιθώριο της συνάντησής του με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό Μάικλ Μάρτιν, ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε πως οι ΗΠΑ «έχουν ανθρώπους που πηγαίνουν στη Ρωσία αυτή τη στιγμή» και προσέθεσε ότι «εναπόκειται στη Ρωσία τώρα να μιλήσει».
Σημείωσε μάλιστα πως «έχουμε λάβει κάποια θετικά μηνύματα για την κατάπαυση του πυρός».
Επίθεση με δασμούς 200% και επαίνους στην Ιρλανδία - «Είχαμε ηλίθιους ηγέτες»
Η επίσκεψη του Ιρλανδού πρωθυπουργού στο Λευκό Οίκο κάθε άλλο παρά αδιάφορη ήταν ειδησεογραφικά. Στο πλαίσιο της επίθεσης που κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ στην Ευρωπαϊκή Ένωση τις τελευταίες εβδομάδες, η Ιρλανδία δεν… γλίτωσε.
Ο Τραμπ κατηγόρησε το νησιωτικό κράτος ότι έχει κλέψει τις φαρμακευτικές εταιρείες, μαζί και τους φόρους που θα πλήρωναν αυτές εάν είχαν παραμείνει στις ΗΠΑ. «Οι Ιρλανδοί είναι έξυπνοι» είπε ο Τραμπ. «Αυτό το όμορφο νησί των 5 εκατ. κατοίκων έχει ολόκληρη την φαρμακοβιομηχανία των ΗΠΑ», προσέθεσε.
«Όταν οι φαρμακοβιομηχανίες ξεκίνησαν να πηγαίνουν στην Ιρλανδία, θα έλεγα ΟΚ. Εάν θέλετε να πάτε στην Ιρλανδία, μια χαρά. Αλλά αν θέλετε να πουλήσετε οτιδήποτε στις ΗΠΑ, θα σας βάλω δασμούς 200%, ώστε να μην μπορείτε ποτέ ξανά να πουλήσετε οτιδήποτε στις ΗΠΑ», είπε χαρακτηριστικά.
Επανέλαβε μάλιστα τη θέση ότι η ΕΕ δημιουργήθηκε για να εκμεταλλεύεται τις ΗΠΑ και πως η Ιρλανδία δεν αποτελεί εξαίρεση. Ερωτώμενος εάν η Ιρλανδία εκμεταλλεύεται τις ΗΠΑ απάντησε: «Φυσικά και το κάνουν. Τρέφω μεγάλο σεβασμό στην Ιρλανδία και στο τί έκαναν, θα έπρεπε να κάνουν ακριβώς ό, τι έκαναν αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες δε θα έπρεπε να το έχουν επιτρέψει. Είχαμε ηλίθιους ηγέτες».
Πηγή: iefimerida.gr
- ΛΑΡΙΣΑ | 30.06.2026 | 01:05
Εκδήλωση παρουσίασης συνεργατικών έργων Έρευνας και Καινοτομίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας - ΕΛΛΑΔΑ | 30.06.2026 | 00:30
Κόκκινος συναγερμός: Ο ευρωπαϊκός καύσωνας «κατεβαίνει» στα Βαλκάνια-Πότε θα έρθει Ελλάδα - ΕΛΛΑΔΑ | 29.06.2026 | 21:55
Φθιώτιδα: Στη φυλακή ο 65χρονος που κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις σε βάρος 12χρονου - ΒΟΛΟΣ | 29.06.2026 | 21:45
«Καμπάνα» σε stalker που είχε γίνει «σκιά» της πρώην του στον Βόλο - ΛΑΡΙΣΑ | 29.06.2026 | 21:39
Εφετείο Λάρισας: Διατήρησε την καταδίκη του 39χρονου για κακοποίηση και θανάτωση αδέσποτων ζώων στον Βόλο - ΒΟΛΟΣ | 29.06.2026 | 21:32
Συνάντηση Περιφέρειας και Δήμου Αλμυρού για έργα υποδομής και Πολιτική Προστασία - ΛΑΡΙΣΑ | 29.06.2026 | 20:56
Η επίδραση της Τεχνητής Νοημοσύνης στη διακυβέρνηση του κόσμου και της χώρας- εκδήλωση του Θωμά Παπαλιάγκα (ΦΩΤΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 29.06.2026 | 20:44
Πιστώθηκε σήμερα η ενίσχυση de minimis σε 26.218 παραγωγούς μηδικής
- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 29.06.2026 | 13:40
Μεγάλη πυρκαγιά έξω από το Σταυρό Καρδίτσας το απόγευμα της Κυριακής (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ) - ΤΡΙΚΑΛΑ | 29.06.2026 | 10:45
Σταθερή στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Τρικάλων η κατάσταση του 23χρονου οδηγού μετά το φοβερό τροχαίο - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 29.06.2026 | 12:53
Πληρώθηκαν Βασική Ενίσχυση, Οικολογικά Σχήματα και Συνδεδεμένες – Το συνολικό ύψος των πληρωμών ξεπερνά τα 600 εκατ. ευρώ - ΛΑΡΙΣΑ | 29.06.2026 | 11:33
Ξεκίνησε το 3ο Καλοκαιρινό Σχολείο Μαθηματικών στη Λάρισα- μεγάλη προσέλευση και ενθουσιασμός από τους μαθητές (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 29.06.2026 | 11:53
Αντιδρούν οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ στην καταστροφή των υποδομών εξόρυξης του λιγνίτη- εκδήλωση στη Λάρισα (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 29.06.2026 | 10:47
Επτά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 29.06.2026 | 09:39
Έκτακτο επίδομα παιδιού: Μέχρι αύριο στους λογαριασμούς ενός εκατομμυρίου δικαιούχων τα 150 ευρώ - ΛΑΡΙΣΑ | 29.06.2026 | 15:38
Συνάντηση Κουρέτα - Σερέτη: Νέο κτίριο στο ΠΓΝΛ για την ημερήσια νοσηλεία ογκολογικών ασθενών





































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed