ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Σε Κόμβο Ε-65, Γυρτώνη στον ΠΑΘΕ και Ριζόμυλλο στην Π.Ε.,Ο Λάρισας- Βόλου αύριο τα τρακτέρ
Τι ζητούν οι αγρότες

Σε τρία σημεία αναμένεται να κινηθούν οι αγρότες της Θεσσαλίας αύριο Πέμπτη για να επιχειρήσουν να στήσουν μπλόκα με την Αστυνομία ωστόσο να έχει λάβει σαφείς οδηγίες να μην τους επιτρέψει να ανεβάσουν τρακτέρ στις εθνικές οδούς.
Ήδη ε΄χει υπάρξει σημαντική ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων με διμοιρίες τω ΜΑΤ και από την υπόλοιπη Ελλάδα που ε΄χουν καταφθάσει στη Θεσσαλία για να αποτρέψουν τους αγρότες από το να στήσουν μπλόκα πάνω στις εθνικές οδούς
Τα σημεία που θα κινηθούν τα τρακτερ είναι ο κόμβος του Ε-65 στην Καρδίτσα όπου αναμένονται οι δυνάμεις των τρακτερ των αγροτών Καρδίτσας και Φαρσάλων, ο κόμβος της Γυρτώνης στον ΠΑΘΕ, όπου θα κινηθούν αγρότες από τις περιοχές Τυρνάβου, Ελασσόνας, Συκουρίου και περιοχών του δήμου Κιλελέρ και στην παλιά Λάρισας- Βόλου στο ύψος του Ριζομύλου από αγρότες της Μαγνησίας. Επίσης μπλόκο θα επιχειρήσουν να στήσουν και οι αγρότες των Τρικάλων στην ΕΟ Λάρισας- Τρικάλων- Ιωαννίνων στο ύψος του Ζάρκου
Κάθε επιχειρούμενο μπλόκο εκτός από τα γενικά αιτήματα για εισοδηματική ενίσχυση, μείωση του κόστους παραγωγής και επίσπευση των έργων άρδευσης και αντιπλημμυρικής προστασίας έχει και κάποια ιδιαίτερα αιτήματα.
Στον κόμβο του Ε-65 για παράδειγμα αναδεικνύεται κυρίως το πρόβλημα με το βαμβάκι με τους αγρότες να ζητούν μείωση του στρεμματικού πλαφόν ώστε να λάβουν όλοι τη συνδεδεμένη ενίσχυση και ενίσχυση από το de minimis καθως είχαν μια κακή χρονιά από πλευράς και σοδειών και τιμών.
Στη Γυρτώνη οι αγρότες αναδεικνύουν κυρίως τα θέματα που έχουν ανακύψει με τη μείωση της παραγωγής σε πυρηνόκαρπα και αμπέλια στον Τύρναβο λόγω του καύσωνα , με τις αποζημιώσεις για τον παγετό του Μαρτίου του 2023 στα αμύγδαλα της Ελασσόνας και με τη φόμωψη στην περιοχή του Συκουρίου.
Στη δε Μαγνησία οι αγρότες διεκδικούν και επιπλέον αποζημιώσεις για μήλα και ελιές, ενώ οι κτηνοτρόφοι έχουν θέματα και με τα "κόκκινα δάνεια"
Εντωμεταξύ μαζική όσο και πολύωρη ήταν η συνέλευση που πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας στην Ελασσόνα, με αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους να εξετάζουν την στάση τους, αποφασίζοντας μαζική συμμετοχή στο μπλόκο της Γυρτώνης.

Σύμφωνα με τα όσα αποφασίστηκαν όλοι τους θα δώσουν δυναμικό παρών στο μπλόκο που θα στηθεί αργά μετά το μεσημέρι της ερχόμενης Πέμπτης 23 Ιανουαρίου στη Γυρτώνη, ενώ το ραντεβού αναχώρησης ορίστηκε για τις 11 το πρωί στο πάρκινγκ του Δήμου Ελασσόνας, από όπου και θα αναχωρήσουν με αγροτικά οχήματα και ΙΧ σε κομβόι, με στάση στο Αργυροπούλι Τυρνάβου, όπου και θα ενωθούν με κομβόι τρακτέρ και αγροτικών οχημάτων των συναδέλφων τους, με κατάληξη τη Γυρτώνη.

Σημειώνεται ότι οι αγρότες της Ελασσόνας θα κατέλθουν δίχως τρακτέρ και θα αναχωρήσουν ανήμερα από το μπλόκο της Γυρτώνης, προκειμένου να προχωρήσουν σε επαναληπτική πανεπαρχιακή σύσκεψη, που θα λάβει χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Ελασσόνας, στις 8.30 το βράδυ της Πέμπτης, ώστε να ληφθούν αποφάσεις για την κλιμάκωση του αγώνα.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες οι Ελασσονίτες προσανατολίζονται στην πραγματοποίηση μαζικού συλλαλητηρίου στην πόλη της Ελασσόνας, ενώ θα πρέπει να επισημανθεί ότι νωρίτερα και μέχρι την Πέμπτη θα υπάρξουν επαφές και κατά τόπους συσκέψεις στα χωριά της επαρχίας Ελασσόνας για ενημέρωση και ενεργοποίηση των αγροτών.
Τέλος, υπενθυμίζεται πως προσυγκεντρώσεις τρακτέρ και αγροτικών μηχανημάτων ξεκίνησαν ήδη στην επαρχία Τυρνάβου, ενώ μετά από σχετικές συσκέψεις οι αγρότες της επαρχίας Φαρσάλων αποφάσισαν να μετέχουν στο μπλόκο στον Ε-65 μαζί με τους συναδέλφους τους από την Καρδίτσα.
- ΛΑΡΙΣΑ | 03.06.2026 | 10:30
Παρουσιάστηκε στη Λάρισα το νέο βιβλίο του Αντώνη Ρουπακιώτη για τη δικαστική εξουσία (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 03.06.2026 | 10:18
Συνεχίζεται και σήμερα η δίκη για την τραγωδία των Τεμπών-Βλάχος: Δίκη καθημερινά για να μην υπάρξει παραγραφή (ΦΩΤΟ+video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 03.06.2026 | 08:59
Καθοδόν αλλαγές στην επιστροφή ΕΦΚ για το αγροτικό πετρέλαιο θεσπίζεται η έκπτωση απευθείας στην αντλία - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 03.06.2026 | 08:51
Θεσσαλία: 1.200 παραβάσεις το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος - ΤΡΙΚΑΛΑ | 03.06.2026 | 08:48
Ασπροπόταμος: Έπιναν τσίπουρα στη πλατεία και ξαφνικά είδαν την αρκούδα να περνά δίπλα τους - ΕΛΛΑΔΑ | 03.06.2026 | 08:46
Γιαννιτσά: Αστυνομικός έσωσε δύο αδερφάκια από φλεγόμενο σπίτι - ΛΑΡΙΣΑ | 02.06.2026 | 22:55
Δήμος Λαρισαίων: Ψήφισμα του ΔΣ για το μέλλον των Κοινωνικών Δομών - «Αδιαπραγμάτευτος ο δημόσιος, κοινωνικός χαρακτήρας τους - ΒΟΛΟΣ | 02.06.2026 | 20:51
Μεγαλείο ψυχής από υποψήφια των πανελλαδικών στον Βόλο που έχασε τον πατερα της αλλά συνεχίζει κανονικά τις εξετάσεις (video)
- ΛΑΡΙΣΑ | 02.06.2026 | 17:33
Πλήθος Λαρισαίων στο τελευταίο αντίο της Κατερίνας Ζιαζιά- Σουφλιά στο παρεκκλήσι του γηροκομείου (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 02.06.2026 | 08:55
Βόλος: Δύο τραυματίες σε τροχαίο έξω από το τούνελ της Γορίτσας - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 02.06.2026 | 12:52
Τακούδης: «Δεν φαίνεται να έρχεται κάποιος καύσωνας μέσα στον Ιούνιο» - ΛΑΡΙΣΑ | 02.06.2026 | 13:35
Συναγερμός στην Πυροσβεστική για φωτιά σε διαμέρισμα στο κέντρο της Λάρισας (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 02.06.2026 | 12:23
Οκτώ Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 02.06.2026 | 19:11
Έβγαλαν τρακτέρ μέσα στο καλοκαίρι στον κόμβο Πλατυκάμπου οι αγρότες για τις πληρωμές ΑΑΔΕ και το κόστος παραγωγής (ΦΩΤΟ) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 02.06.2026 | 09:13
Πως Ινδία και Πορτογαλία προχώρησαν έργα μεγαλύτερα από τον Αχελώο-αύριο στο ΣτΕ εκδικάζεται η προσφυγή Αιτωλοακαρνάνων - ΛΑΡΙΣΑ | 02.06.2026 | 13:14
Διαμαρτυρία αγροτών με τρακτέρ στο κέντρο της πόλης των Φαρσάλων (ΦΩΤΟ)




































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed