ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Σε νέο χώρο το επιχειρησιακό κέντρο των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μαγνησίας (ΦΩTO)
Εγκαινιάστηκαν τα νέα γραφεία παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών

Παρουσία του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού, του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής, βουλευτών, του επιθεωρητή Β, Ελλάδος του Πυροσβεστικού Σώματος, του διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας, εκπροσώπων του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Μαγνησίας.


Τα νέα γραφεία, βρίσκονται στην οδό Θέσπιδος 2, στον 1ο όροφο, απέναντι από το Δημαρχείο Βόλου, σε μισθωμένο κτίριο, είναι σύγχρονα, λειτουργικά και θα βοηθήσουν το έργο του κέντρου επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής σε επίπεδο Νομού Μαγνησίας.
Τους επίσημους και εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας, υποδέχτηκε στην είσοδο του κτιρίου κλιμάκιο της ΕΜΟΔΕ.
Παράλληλα με την τελετή εγκαινίων κόπηκε και η πρωτοχρονιάτικη πίτα της υπηρεσίας.

Μετά την τελετή του αγιασμού ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος ανέφερε ότι με τα εγκαίνια των γραφείων λύνεται ένα μακροχρόνιο πρόβλημα που υπήρχε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του Βόλου και ευχήθηκε να είναι ένας χώρος που θα εμψυχώνει, θα ενώνει, θα δίνει κουράγιο και δύναμη, ενώ είπε απευθυνόμενος στους πυροσβέστες μακάρι να βρίσκονται εκεί πολλές ώρες και να μη χρειαστεί να σβήσουν φωτιές.
«Είμαι σίγουρος ότι όταν χρειαστεί ξέρετε να σβήσετε τις φωτιές και είναι πολύ σημαντικό γιατί σας έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη. Μετρηθήκατε στις δύσκολες στιγμές, γιατί δεν είστε μόνο πολύτιμοι για να σώζετε ανθρώπους από τις φωτιές, αλλά και σε άλλες έκτακτες ανάγκες. Περάσαμε δύσκολες στιγμές, όμως ανταποκριθήκαμε όλοι μαζί άρχοντες, λαός, εκκλησία κατά το δυνατόν, κάναμε τα πάντα και δεν χάσαμε ανθρώπους τις δύσκολες στιγμές της μεγάλης πλημμύρας και όχι μόνο», τόνισε ο Μητροπολίτης.

Αναβαθμίζονται οι υποδομές στη Μαγνησία
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής Χρήστος Τριαντόπουλος, τόνισε ότι σήμερα είναι μια μέρα που ολοκληρώθηκε μια προσπάθεια που είχε αναλάβει το Αρχηγείο και η ΔΙΠΥ Ν. Μαγνησίας, ώστε να έχει σύγχρονες υποδομές για την εξυπηρέτηση των πολιτών και την υλοποίηση του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος.
Ο υφυπουργός τόνισε ότι το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος έχει αναβαθμιστεί σημαντικά και συνεχίζεται στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας, τόσο με την υλοποίηση του προγράμματος «Αιγίς», όσο και με τη νέα φιλοσοφία που έχει εδραιωθεί από τον υπουργό Βασίλη Κικίλια.
Ο κ. Τριαντόπουλος τόνισε ότι οι νέες υποδομές θα συνεισφέρουν σημαντικά, με τη στενότατη συνεργασία του υπουργείου και του Αρχηγείου με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς προχωρούν οι διαδικασίες για την ανέγερση νέου κτιρίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, με προϋπολογισμό κοντά στα 6 εκ. € από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Ο υφυπουργός ανέφερε ότι αναβαθμίζονται πέρα από το στελεχιακό δυναμικό, τα μέσα και οι υποδομές στη Μαγνησία, ώστε η προσφορά και το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος, στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας για την καθημερινότητα του πολίτη, να είναι σημαντικότατες και σε καλύτερο επίπεδο για όλους.

Το επιχειρησιακό κέντρο σχεδιασμού και αποφάσεων
Ο απερχόμενος διοικητής της ΔΙΠΥ Ν. Μαγνησίας, αρχιπύραρχος Ευάγγελος Λιακόπουλος τόνισε οι νέες εγκαταστάσεις είναι το επιχειρησιακό κέντρο σχεδιασμού και λήψης αποφάσεων, με γνώμονα την ασφάλεια, την προστασία της ζωής και περιουσίας των πολιτών και του κράτους, του φυσικού περιβάλλοντος και ιδίως του δασικού πλούτου της χώρας μας, από κινδύνους φυσικών, τεχνολογικών καταστροφών και λοιπών απειλών.

Σύμφωνα με τον διοικητή, οι εγκαταστάσεις θα καλύψουν τις αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες και θα αποτελέσουν περιβάλλον ποιότητας για την καθημερινότητα των πυροσβεστών.
Όπως είπε, η Διοίκηση των Π.Υ. Μαγνησίας έχει υπό την εποπτεία της όλες τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του Νομού και υπάγεται στην Περιφερειακή Διοίκηση Θεσσαλίας. Ο ρόλος της είναι σημαντικός, τόσο στον επιχειρησιακό σχεδιασμό και την υλοποίησή του στο πεδίο, όσο και στις διοικητικές υπηρεσίες που παρέχει.
Τα γραφεία περιλαμβάνουν το Τμήμα Πυρασφάλειας, που είναι αρμόδιο για θέματα ενεργητικής και παθητικής πυροπροστασίας, εκπαίδευσης, ελέγχων και για εκπόνηση σχεδίων φυσικών καταστροφών για όλο τον νομό, το Γραφείο Προμηθειών και Δαπανών, που είναι αρμόδιο για τη σύνταξη του προϋπολογισμού και διεκπεραίωση του για όλες τις υπηρεσίες του Νομού, τη Γραμματεία, την αίθουσα συσκέψεων με σύγχρονο εξοπλισμό για τηλεδιασκέψεις, παρουσιάσεις και την εποπτεία όλων των συμβάντων, το Γραφείο Διαχείρισης Υλικού, το Αρχείο της Υπηρεσίας και η αίθουσα ανάπαυσης του προσωπικού.
Σύμφωνα με τον διοικητή, με τη στήριξη της φυσικής και της πολιτικής ηγεσίας, η υπηρεσία εξοπλίστηκε με έπιπλα και σύγχρονο εξοπλισμό, με υλικά που διατέθηκαν από το Αρχηγείο με τη διαδικασία εγκρίσεως προϋπολογισμών, ενώ αρωγός ήταν και η τοπική ιδιωτική πρωτοβουλία που συνέδραμε καταλυτικά στον εξοπλισμό του κτιρίου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι βουλευτές της Ν.Δ. Χρ. Μπουκώρος, του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλος, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Άννα Μαρία Παπαδημητρίου, ο επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος του Πυροσβεστικού Σώματος, αρχιστράτηγος Θεόδ. Κοσμίδης, ο πρώην και ο νυν διοικητές της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε απονομή πλακετών σε τοπικές επιχειρήσεις που στηρίζουν την Πυροσβεστική, ενώ το προσωπικό της υπηρεσίας απένειμε πλακέτα στον διοικητή της ΔΙ.Π.Υ., αρχιύπραρχο Ευάγ. Λιακόπουλο, ο οποίος μετατίθεται στην Σάμο, για να αναλάβει την εκεί ΔΙ.Π.Υ.


- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 19.05.2026 | 18:08
Ελευθεροχωρινός: Πρέπει να γίνει φέτος το φθινόπωρο καύση των σιτοκαλαμιών για να καταπολεμηθεί η αγριοβρώμη (video) - ΕΛΛΑΔΑ | 19.05.2026 | 16:33
Τραγωδία στο Νοσοκομείο Βέροιας: Άνδρας πήδηξε από τον 4ο όροφο της Καρδιολογικής - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 19.05.2026 | 16:21
Άρση της ασυλίας του Νίκου Παππά αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταγγελία εξύβρισης - ΛΑΡΙΣΑ | 19.05.2026 | 14:13
Λάρισα: Σύλληψη δύο ατόμων για κατοχή κοκαΐνης (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 19.05.2026 | 14:09
Ταυτοποιήθηκε και ο δεύτερος δράστης κλοπής μοτοσικλέτας και καταστήματος στη Λάρισα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 19.05.2026 | 14:05
Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης – χρηματοδότησης στην περιφέρεια Θεσσαλίας για αλιευτικά σκάφη - ΛΑΡΙΣΑ | 19.05.2026 | 13:57
Έντονα προβληματισμένοι οι αγρότες Λάρισας μετά τη συνάντηση με την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ-έτοιμοι για κινητοποιήσεις - ΛΑΡΙΣΑ | 19.05.2026 | 13:39
Αποτροπιασμός για τους νέους βανδαλισμούς στο 3ο Γυμνάσιο Λάρισας -επιτακτική ανάγκη να μπουν κάμερες (ΦΩΤΟ)
- ΛΑΡΙΣΑ | 18.05.2026 | 09:35
Απελπισία στα σταροχώραφα της Λάρισας: Aγριοβρώμη σε ποοστό 80% διαπίστωσε ο Ηλίας Ελευθεροχωρινός - ΛΑΡΙΣΑ | 19.05.2026 | 07:55
Τροχαίο με ανατροπή φορτηγού στην Αμπελιά Φαρσάλων - ΕΛΛΑΔΑ | 18.05.2026 | 09:48
Καιρός: Έρχεται τριήμερο με χαλάζι και καταιγίδες – Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 18.05.2026 | 18:11
Τακούδης: Βροχές αύριο στη Θεσσαλία και από Παρασκευή μέχρι Δευτερα- μικρή πιθανότητα για χαλάζι (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 18.05.2026 | 08:17
Δύο Λαρισαίοι, τέσσερις Βολιώτες και τέσσερις Τρικαλινοί εκλέχτηκαν στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ - ΛΑΡΙΣΑ | 18.05.2026 | 20:35
Στο επίκεντρο εκδήλωσης το μέλλον της αγροτικής παραγωγής στη Θεσσαλία (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) - ΔΙΕΘΝΗ | 18.05.2026 | 12:21
Καιρός: Δυσάρεστα τα νέα στοιχεία για το super El Niño - Πώς θα επηρεαστεί η Ελλάδα το καλοκαίρι - ΕΛΛΑΔΑ | 18.05.2026 | 09:52
Ενδοσχολικές εξετάσεις: Πρεμιέρα σήμερα για τους μαθητές του Λυκείου – Πότε ολοκληρώνονται και πότε αρχίζουν οι Πανελλήνιες







































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed