ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Θεοδωρικάκος από Λάρισα: 300 εκατ. ευρώ για το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Θεσσαλίας τα επόμενα δύο χρόνια (ΦΩΤΟ)
Επίσημος προσκεκλημένος σε επιχειρηματικό δείπνο του ΣΘΕΒ

“Η Θεσσαλία είναι στο κέντρο της αντίληψης μας για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας” δήλωσε στο πλαίσιο του επιχειρηματικού δείπνου του Συνδέσμου Θεσσαλικών Βιομηχανιών στη Λάρισα ο υπουργός Ανάπτυξης Τ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος προανήγγειλε την χορήγηση κονδυλίων ύψους 300 εκ. ευρώ για τη Θεσσαλία μέσω του αναπτυξιακού νόμου την επόμενη διετία.
Όπως εξήγησε ο υπουργός Ανάπτυξης, “την επόμενη χρονιά η Θεσσαλία μαζί με τις παραμεθόριες περιοχές θα είναι στο κέντρο μιας ξεχωριστής πρόσκλησης του αναπτυξιακού νόμου, σε ένα ξεχωριστό καθεστώς, με 300 εκ. ευρώ για τις επόμενες δύο χρονιές.

Στο πλαίσιο των πρώτων τριών κύκλων που είχαν βγει από το 2022 εγκρίναμε την ένταξη στον αναπτυξιακό 44 επενδυτικών σχεδίων που ενισχύονται με 50 εκ. ευρώ στην Θεσσαλία από το χώρο του τουρισμού και της μεταποίησης προκειμένου να στηριχθούν οι επιχειρήσεις. Οι πολίτες της Θεσσαλίας γνωρίζουν ότι είμαστε δίπλα τους να ανασυγκροτήσουμε την οικονομία της περιοχής, να μείνουν εδώ οι νέοι άνθρωποι, ώστε να έχει μια πιο δυναμική πορεία η Θεσσαλία”.

O Λαρισαίος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τρόφίμων Χρ. Κέλλας, σημείωσε σε δηλώσεις του ότι “η παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης στη Λάρισα δείχνει το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την ανάπτυξης της Θεσσαλίας, η οποία είναι βαριά πληγωμένη από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα της κλιματικής αλλαγής”. Το υπουργείο Ανάπτυξης “είναι εδώ για να στηρίξει το Θεσσαλικό επιχειρείν και εμείς από την πλευρά μας στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αγωνιζόμαστε για την ανάταξη της αγροτικής οικονομίας”, κατέληξε ο κ. Κέλλας.

Στο επιχειρηματικό δείπνο που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ), σε κεντρικό ξενοδοχείο στη Λάρισα, ήταν επίσημος προσκεκλημένος ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, ενώ έδωσαν ακόμη το παρών ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χρήστος Κέλλας και οι βουλευτές της ΝΔ Λάρισας Χρήστος Καπετάνος και Μάξιμος Χαρακόπουλος.
Η εκδήλωση παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον για τον επιχειρηματικό κόσμο της Θεσσαλίας, καθώς τη συγκεκριμένη περίοδο παρατηρείται έντονη επενδυτική κινητικότητα, με τον παραγωγικό μετασχηματισμό και την ενίσχυση των επενδύσεων και της βιομηχανίας για τη Θεσσαλία, να βρίσκονται στο επίκεντρο.
















- ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 11.08.2026 | 23:44
Πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος ο Τεντόγλου για 4η φορά στην καριέρα του - ΒΟΛΟΣ | 11.08.2026 | 23:07
Χρ. Τριαντόπουλος: Ξεκινά η διαβούλευση για την περιβαλλοντική αδειοδότηση μελέτης επέκτασης του Περιφερειακού Άξονα Βόλου - ΕΛΛΑΔΑ | 11.08.2026 | 22:28
Ιδιαίτερα επικίνδυνη θεωρείται η 46χρονη που προφυλακίστηκε για τον φονικό εμπρησμό στη Marfin, το σκεπτικό της απόφασης - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 11.08.2026 | 21:43
Ναυτικό ισοζύγιο Ελλάδας – Τουρκίας: Εμείς ποιότητα, η Άγκυρα ποσότητα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 11.08.2026 | 21:32
K. Αγοραστός; «Όταν η Ευρώπη αναγνώρισε τη Θεσσαλία: European Entrepreneurial Region 2019» - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 11.08.2026 | 21:22
Στο στόχαστρο διαρρηκτών κενά σπίτια λόγω διακοπών στην Καρδίτσα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 11.08.2026 | 21:11
Η ΔΑΟΚ Περιφέρειας Θεσσαλίας για την προστασία της καλλιέργειας καστανιάς - ΕΛΛΑΔΑ | 11.08.2026 | 21:03
Σοβαρό τροχαίο στο Ρέθυμνο: Πέντε τραυματίες, ανάμεσά τους ανήλικα παιδιά
- ΛΑΡΙΣΑ | 11.08.2026 | 14:12
Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός Λαρισαίος πνευμονολόγος Θανάσης Μητσιός. - ΛΑΡΙΣΑ | 11.08.2026 | 14:08
Βόλου: Αγανάκτηση κατοίκων Αγίου Γεωργίου και Τούμπας για την κατάργηση της διέλευσης (ΦΩΤΟ +video) - ΛΑΡΙΣΑ | 11.08.2026 | 08:20
Έξι Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΒΟΛΟΣ | 11.08.2026 | 20:31 | video
Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στο Πάου στο Πήλιο -Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, εστάλη 112 για ετοιμότητα (video) - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 11.08.2026 | 10:05
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει μέτρα 2 δισ. ευρώ στη ΔΕΘ: Οι κερδισμένοι - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 11.08.2026 | 08:56
Βουτιά του υδράργυρου το δεκαπενταύγουστο και μετά ο τελευταίος καύσωνας του καλοκαιριού - ΒΟΛΟΣ | 11.08.2026 | 08:50
Φρίκη σε ιδιωτικό καταφύγιο στα Μελισσάτικα καταγγέλλει φιλοζωικό σωματείο – Νεκρά και εξαθλιωμένα ζώα [σκληρές εικόνες] - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 11.08.2026 | 09:08
Οι πληρωμές που φέρνει ο Αύγουστος για τους αγρότες





































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed