ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Έρχεται «μπάλα κρύου αέρα» με βροχές και σποραδικές καταιγίδες -σε ετοιμότητα η περιφέρεια
Αλλάζει σταδιακά το σκηνικό του καιρού από σήμερα -βροχερός ο Νοέμβρης για τη Θεσσαλία

Αλλάζει σταδιακά το σκηνικό του καιρού από σήμερα (11/11), με τους μετεωρολόγους να διαπιστώνουν ότι το Omega Blocking, που κρατούσε μακριά τις βροχές, αρχίζει να υποχωρεί, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για το... φθινόπωρο.
Ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Θεσσαλίας Ηλίας Λεοντάρης ανέφερε πως οι υπηρεσίες βρίσκονται σε ετοιμότητα ιδιαίτερα για την περιοχή της Δυτικής Θεσσαλίας όπου αναμένονται ύψη βροχής αρκετά υψηλά από σήμερα το μεσημέρι μέχρι και την Τετάρτη. Ο Λαρισαίος μετεωρολόγος Φάνης Τακούδης ανέφερε ότι αθροιστικά στην Καρδίτσα το ύψος της βροχής θα φτάσει μέχρι 40 έως 50 χιλιοστά, ιδίως από ένα δεύτερο νοτιοδυτικό κύμα που αναμένεται από Παρασκευή, καθώς την Πέμπτη θα έχουμε μια ανάπαυλα στα φαινόμενα
Ο κ. Τακούδης μάλιστα εκτιμά ότι όλος ο Νοέμβρης από εδώ και στο εξής θα είναι αρκετά βροχερός και θα δώσει τις πολυπόθητες για τη γεωργία βροχές
Ωστόσο, όπως δείχνουν τα τελευταία μετεωρολογικά δεδομένα, η πολυομβρία θα συμβεί σε μεμονωμένες περιοχές και δυστυχώς όχι στην Αττική, η οποία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ανομβρίας, κάτι που ανησυχεί τους ειδικούς. Εάν βρέξει, τα φαινόμενα δεν θα είναι αξιόλογα, συμφωνούν στις προγνώσεις τους οι μετεωρολόγοι.
Τι «βλέπουν» οι μετεωρολόγοι για τον καιρό
Αναλυτικότερα, στην πρόγνωσή του στο προσωπικό του κανάλι στο youtube ο Σάκης Αρναούτογλου τονίζει ότι από σήμερα, Δευτέρα (11/11), στα δυτικά της χώρας και κυρίως στο Ιόνιο θα σημειωθούν έντονες βροχοπτώσεις, ενώ κάποια φαινόμενα θα εκδηλωθούν στη βόρεια Πελοπόννησο, στη Στερεά Ελλάδα, ίσως και στην Αττική και στην κεντρική Μακεδονία.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Σάκης Αρναούτογλου, η μπάλα κρύου αέρα θα περάσει από τη Βόρεια Ελλάδα, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία στα ορεινά να πέσει κατακόρυφα, ενώ στα κεντρικά αναμένεται τσουχτερό κρύο.
Ο καιρός αναμένεται να «μαλακώσει» όσον αφορά το κρύο από την Τρίτη και κυρίως την Τετάρτη, ωστόσο εκείνο το διήμερο αναμένονται βροχές με έξαρση των φαινομένων κυρίως στη Δυτική Ελλάδα.
Την ίδια ώρα, ο μετεωρολόγος του Aplha και του Weather2Go.gr Γιώργος Τσατραφύλλιας αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook: «Συνέχεια ανομβρίας για κάποιες περιοχές…! Όπως έχουμε αναφέρει, αυτή την εβδομάδα από τη Δευτέρα μέχρι την Πέμπτη θα εκδηλωθούν επιτέλους κάποιες βροχές οι οποίες κυρίως στη δυτική Ελλάδα θα είναι αξιόλογες. Ωστόσο, σε κάποιες περιοχές φαίνεται ότι θα διατηρηθεί ο εφιάλτης της ανομβρίας (ή δεν θα εκδηλωθούν αξιόλογες βροχές).
Αυτές είναι: Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Εύβοια, Αττική, Θεσσαλονίκη, Βοιωτία, ανατολική και Β/Α Πελοπόννησος, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, κεντρική και ανατολική Κρήτη».
Δείτε την ανάρτηση της Weather Analysis Greece:
«Ρίχνοντας μία λεπτομερή ματιά, φαίνεται πως μεταξύ Τρίτης- Πέμπτης θα αναπτυχθεί ένας μάλλον στάσιμος πυρήνας καταιγίδων στο τρίγωνο Ζάκυνθο- Κεφαλλονιάς Αχαΐας. Δυστυχώς η κατάσταση δείχνει πολύ ανησυχητική, πιθανόν αυτό το τρίγωνο να βρεθεί αντιμέτωπο με σοβαρά προβλήματα εξ αιτίας της νεροποντής. Έχετε το αυτό υπόψιν όσοι με διαβάζετε από αυτά τα τμήματα, θα επανέλθω με νεότερα. Αυτός ο πυρήνας θα " απλώνεται " προς τα νοτιότερα της Θεσσαλίας- βορειότερα της Στερεάς, όπου και εδώ θα ρίξει καλό νερο»
Κυρίως στο Ιόνιο οι βροχές – Λίγα χιόνια στα μεγάλα υψόμετρα
Καλά νέα για τους λάτρες των βροχών φέρνει ο μετεωρολόγος, Θοδωρής Κολυδάς, ο οποίος σε πρόσφατη ανάρτησή του κάνει λόγο για «πρόσκαιρη αλλαγή του καιρού», με βροχές οι οποίες όμως θα επηρεάσουν κυρίως τα νησιά του Ιονίου και τα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα, με λίγα χιόνια σε πολύ μεγάλα υψόμετρα το επόμενο διήμερο.
Λίγα θα είναι τα καιρικά φαινόμενα και στην ανατολική Ελλάδα, ενώ η θερμοκρασία θα επανέλθει σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα την Τρίτη.
Δείτε την ανάρτησή του:
Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2024
— Theodoros Kolydas (@KolydasT) November 10, 2024
✅Αλλάζει πρόσκαιρα ο καιρός στη χώρα μας και έρχονται βροχές , οι οποίες όμως θα επηρεάσουν κυρίως τα νησιά του Ιονίου και τα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα με λίγα χιόνια σε πολύ μεγάλα υψόμετρα το επόμενο διήμερο .
✅Τα… pic.twitter.com/y4ltattd0l
Γιώργος Τσατραφύλλιας: «Συνέχεια ανομβρίας για κάποιες περιοχές»
Σε σημερινή του ανάρτηση ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, καταγράφει όλες τις περιοχές που δεν θα δεχθούν βροχές τις επόμενες ημέρες, μιλώντας για έναν «εφιάλτη ανομβρίας».
Χαρακτηριστικά, αναφέρει:
«Συνέχεια ανομβρίας για κάποιες περιοχές..."
Καλημέρα!
• Όπως έχουμε αναφέρει αυτή την εβδομάδα από τη Δευτέρα μέχρι την Πέμπτη θα εκδηλωθούν επιτέλους κάποιες βροχές οι οποίες κυρίως στη δυτική Ελλάδα θα είναι αξιόλογες.Ωστόσο σε κάποιες περιοχές φαίνεται ότι θα διατηρηθεί ο εφιάλτης της ανομβρίας (ή δεν θα εκδηλωθούν αξιόλογες βροχές).
• Αυτές είναι: Ανατολική Μακεδόνια, Θράκη, Εύβοια, Αττική, Θεσσαλονίκη, Βοιωτία, ανατολική και Β/Α Πελοπόννησος, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, βόρειο και ανατολικό Αιγαίο,κεντρική και ανατολική Κρήτη».
Στα 100 χλμ/ώρα χθες η μέγιστη ριπή του ανέμου
Στα 100 χλμ/ώρα έφτασαν οι ριπές του ανέμου στην Παξιμάδα Καρύστου στις 01:20 περίπου της Κυριακής 10/11. Η τιμή αυτή είναι η μεγαλύτερη που καταγράφηκε από τους σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έως το μεσημέρι της Κυριακής 10/11. Δεδομένου ότι αναμένεται μικρή σταδιακή εξασθένηση των ανέμων, η μέγιστη ριπή της Παξιμάδας Καρύστου δεν αναμένεται να ξεπεραστεί κατά τη διάρκεια του υπολοίπου της ημέρας. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου που κατέγραψαν τις ισχυρότερες ριπές ανέμου έως το μεσημέρι της Κυριακής 11//10.
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 12.01.2026 | 23:40
Κυβερνητικές πηγές για αγρότες: Μικρή μειοψηφία τινάζει στον αέρα τον διάλογο -Αν κλιμακώσουν, τον λόγο έχουν οι Αρχές - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 12.01.2026 | 21:43
Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 12.01.2026 | 21:21
Ραγδαίες εξελίξεις στο μπλόκο Νίκαιας: Δεν πάνε αύριο Μαξίμου, ζητούν νέα συνάντηση και κλιμακώνουν τον αγώνα (ΦΩΤΟ+video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 12.01.2026 | 20:38
Όχι των αγροτών των μπλόκων Νίκαιας, Καρδίτσας σε συνάντηση με τον Μητσοτάκη απειλούν να κατέβουν με τρακτερ στην Αθήνα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 12.01.2026 | 20:27
«Ναυάγησε» η συνάντηση των αγροτών με τον πρωθυπουργό – Καταγγέλλουν την κυβέρνηση για απόπειρα διάσπασης - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 12.01.2026 | 20:16
Αντιπαράθεση Κουρέτα Αγοραστού για την αέρια ρύπανση στο περιφερειακό συμβούλιο (ΦΩΤΟ+video) - ΕΛΛΑΔΑ | 12.01.2026 | 19:58
Πού χρειάζονται αλυσίδες σε Ευρυτανία και Φθιώτιδα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 12.01.2026 | 18:52
Στον “αέρα” η συνάντηση Μητσοτάκη με τους αγρότες – Τι καταγγέλλoυν Μαρούδας, Τζέλλας (video)
- ΛΑΡΙΣΑ | 12.01.2026 | 10:08
Πέντε Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 12.01.2026 | 14:27
Ανατροπή: Το «σκληρό μπλόκο» της Νίκαιας δεν πάει στον διάλογο με Μητσοτάκη -Μαρινάκης: Δεν λειτουργούμε με τελεσίγραφα - ΛΑΡΙΣΑ | 12.01.2026 | 18:41
Σοβαρό τροχαίο στη Λάρισα: Αυτοκίνητο παρέσυρε ανήλικο κορίτσι - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο - ΛΑΡΙΣΑ | 12.01.2026 | 11:09
Παγωμένη η... αγορά στην πρεμιέρα των εκπτώσεων στη Λάρισα (ΦΩΤΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 12.01.2026 | 10:41
Ζητούν 25 εκπροσώπους μπλόκων αντί 20 στο ραντεβού με Μητσοτάκη οι αγροτοσυνδικαλιστές, στον «αέρα» η συνάντηση - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 12.01.2026 | 21:21
Ραγδαίες εξελίξεις στο μπλόκο Νίκαιας: Δεν πάνε αύριο Μαξίμου, ζητούν νέα συνάντηση και κλιμακώνουν τον αγώνα (ΦΩΤΟ+video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 12.01.2026 | 20:38
Όχι των αγροτών των μπλόκων Νίκαιας, Καρδίτσας σε συνάντηση με τον Μητσοτάκη απειλούν να κατέβουν με τρακτερ στην Αθήνα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 12.01.2026 | 18:52
Στον “αέρα” η συνάντηση Μητσοτάκη με τους αγρότες – Τι καταγγέλλoυν Μαρούδας, Τζέλλας (video)
































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed