ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Υγειονομική βόμβα τα άρρωστα ζώα – Διαμαρτυρία κτηνοτρόφων στο δημαρχείο Βόλου
Διαμαρτυρία στο δημαρχείο του Βόλου για την κατάσταση που επικρατεί λόγω της ευλογιάς στη Μαγνησία

Διαμαρτυρία στο δημαρχείο του Βόλου για την κατάσταση που επικρατεί λόγω της ευλογιάς στη Μαγνησία πραγματοποιήσαν νωρίτερα κτηνοτρόφοι της περιοχής.
Mετά το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί για τη διαδικασία θανάτωσης μεγάλου κοπαδιού στην περιοχή του Σωρού, οι κτηνοτρόφοι βγήκαν στους δρόμους.
Ο δήμος Βόλου αργά χθες το μεσημέρι «άναψε» κόκκινο στο αίτημα της Περιφέρειας Θεσσαλίας να παραχωρήσει χώρο στα όριά του για να γίνει υγειονομική ταφή ζώων. Σε επιστολή που απέστειλε στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας ο ίδιος ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος καλεί, εμμέσως πλην σαφώς, την περιφερειακή αρχή να αναζητήσει άλλη λύση, όπως καύση των ζώων.
Την ίδια ώρα οι πληροφορίες αναφέρουν πως η ιδιωτική εταιρεία στη Λάρισα, με την οποία η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει συνεργασία, αρνείται επίσης να αναλάβει το έργο της καύσης, όπως αντίστοιχα έκανε με τα νεκρά ψάρια. Καλά πληροφορημένες πηγές λένε πως επικαλέστηκε ότι ο αριθμός των ζώων είναι μεγάλος και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει, διότι υπάρχουν και άλλες υποχρεώσεις που πρέπει να φέρει εις πέρας.
Και ενώ έχει σημάνει κόκκινος συναγερμός, διότι το θέμα της θανάτωσης των ζώων επείγει, στη μονάδα του κ. Τερζάκη καθημερινά πεθαίνουν αιγοπρόβατα στα οποία μεταδόθηκε η νόσος. Ο γνωστός κτηνοτρόφος ενημέρωσε πως μέχρι στιγμής έχουν πεθάνει περίπου 20 ζώα, αιγοπρόβατα και νεογέννητα κατσίκια.
Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρώην πρόεδρος του συλλόγου αιγοπροβατοτρόφων Αισωνίας Χαρούλα Διβάνη ανέφερε ότι τα άρρωστα ζώα, αλλά και όσα έχουν καταλήξει αποτελούν υγειονομική βόμβα και για τα υπόλοιπα κοπάδια.
“Πρέπει να βρεθεί μία λύση. Δεν γίνεται να αρνούνται όλοι να λάβουν την ευθύνη είτε για την καύση είτε για την υγειονομική ταφή τους” αναφέρει χαρακτηριστικά και εκτιμά ότι μέχρι το μεσημέρι μετά την παρέμβαση της εισαγγελίας θα βρεθεί χώρος από τον δήμο Βόλου για την υγειονομική ταφή.






taxydromos.gr
- ΛΑΡΙΣΑ | 26.04.2026 | 13:21
Τελετή λήξης για το «Μαζί μια αγκαλιά στη Λάρισα »με το 3ο φεστιβάλ For Women Artivism Festival (ΦΩΤΟ+video) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 26.04.2026 | 12:39
Για μια κοινωνία που συνεχίζει την αυτοκαταστροφική της πορεία μιλά ο Ζήσης Αργυρόπουλος με αφορμή το Τσέρνομπιλ - ΛΑΡΙΣΑ | 26.04.2026 | 11:50
Η Λάρισα σήμερα απλώνει μια τεράστια αγκαλιά στον 4ο Αγώνα Δρόμου Run For Autism Larissa 2026 (ΦΩΤΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 26.04.2026 | 11:20
Διπλασιασμό των κονδυλίων για τις συνδεδεμένες και πρόσθετη στήριξη σε δυναμικά προϊόντα, σχεδιάζει το υπουργείο - ΛΑΡΙΣΑ | 26.04.2026 | 11:14
Οκτώ Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 26.04.2026 | 11:10
Δοθηκε η εκκίνηση για τον 8ο Kissavos Marathon Race των 40 χιλιομέτρων (ΦΩΤΟ) - ΕΛΛΑΔΑ | 26.04.2026 | 11:03
«Κλειδώνει» ο καιρός της Πρωτομαγιάς: Οι λεπτομέρειες που διαφοροποιούνται - Η πρόγνωση Κολυδά - ΒΟΛΟΣ | 26.04.2026 | 11:01
Εργασίες για τη διάνοιξη της οδού Αγησάνδρου στις Αλυκές – Από τη Δευτέρα ξεκινά η πλήρης αποκατάσταση
- ΛΑΡΙΣΑ | 25.04.2026 | 15:22
Πανικός στη Λάρισα: Αυτοκίνητο τυλίχτηκε στις φλόγες εν κινήσει και κάηκε ολοσχερώς - ΛΑΡΙΣΑ | 25.04.2026 | 14:22
Λάρισα: Οι «ήρωες των 5 λεπτών» του ΕΚΑΒ σώζουν ζωές καθημερινά (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 25.04.2026 | 21:11
Τροχαίο με ανατροπή ΙΧ στα Χίλια Δέντρα στην Καρδίτσα (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 25.04.2026 | 18:08
Έφυγε ξαφνικά απο τη ζωή ο 43χρονος Λαρισαίος πολιτικός μηχανικός Χρήστος Δούνας - ΛΑΡΙΣΑ | 25.04.2026 | 10:35
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 25.04.2026 | 23:34
Κυπελλούχος Ελλάδας μετά από 39 χρόνια ο ΟΦΗ, 3-2 στην παράταση τον ΠΑΟΚ στον τελικό του Πανθεσσαλικού - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 25.04.2026 | 12:20
Πόσο εκτεθειμένοι είμαστε 40 χρόνια μετά από τις επιπτώσεις του Τσέρνομπιλ στη Θεσσαλία - ΒΟΛΟΣ | 25.04.2026 | 17:10
«Ασπρόμαυρη» η παραλία του Βόλου: Συνθήματα και πυρσοί από φίλους του ΠΑΟΚ και του ΟΦΗ (videos)









































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed