ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Επίθεση Κασσελάκη από τον Βόλο στον Τσίπρα: «Αποτελεί παρελθόν» – Πυρά σε Ν.Δ. και αντιπολίτευση
Εγκαίνια στα γραφεία του κόμματος

Το πολιτικό του στίγμα, με αιχμές προς το παρελθόν αλλά και οριοθέτηση για τον ρόλο της αντιπολίτευσης, επιχείρησε να δώσει από τον Βόλο ο Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο των αποψινών εγκαινίων των γραφείων του κόμματος «Δημοκράτες – Προοδευτικό Κέντρο». Ο ίδιος δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον Αλέξη Τσίπρα «παρελθόν», ενώ έθεσε και τα δικά του κριτήρια για το τι συνιστά ουσιαστική αντιπολίτευση.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφορικά με το κυοφορούμενο κόμμα που σκοπεύει να ανακοινώσει ο πρώην πρωθυπουργός, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Τσίπρας ανήκει στο παρελθόν», αποφεύγοντας όμως να επεκταθεί περαιτέρω.
Παράλληλα, τοποθετήθηκε για τον ρόλο της αντιπολίτευσης, τονίζοντας αυτούσια: «Εάν αντιπολίτευση είναι να είσαι απέναντι με υποσχέσεις που ξέρεις ότι δεν θα τηρήσεις γιατί έχεις εξαρτήσεις, τότε είναι κοροϊδία. Εάν αντιπολίτευση είναι να μάχεσαι όλα εκείνα τα συμφέροντα που στηρίζουν την κυβέρνηση και που θα στηρίξουν αριστερόστροφες βολικές κυβερνήσεις, τότε ναι, είναι αντιπολίτευση».

Ο κ. Κασσελάκης στην επίσκεψή του στον Βόλο συνοδευόταν από τον σύζυγό του Τάιλερ Μακμπέθ και την ανεξάρτητη βουλευτή Ραλλία Χρηστίδου. Σήμερα το πρωί έκανε βόλτα στην αγορά του Βόλου, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με επαγγελματίες και πολίτες. Αύριο θα έχει επαφές με εκπροσώπους συλλόγων και στις 12 το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με τους δημοσιογράφους.
Το πολιτικό στίγμα του κόμματος

Στην ομιλία του, επιχείρησε να περιγράψει το ιδεολογικό πλαίσιο του «Προοδευτικού Κέντρου», σημειώνοντας ότι η ονομασία του αντανακλά τη δέσμευση στη δημοκρατία, τη θεσμική σοβαρότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη και τη μεταρρυθμιστική τόλμη. Όπως ανέφερε, στόχος είναι η δημιουργία ενός ισχυρού και αξιόπιστου πολιτικού πόλου που θα ενώσει τους πολίτες πέρα από διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον ρόλο των νέων γραφείων, επισημαίνοντας πως φιλοδοξούν να αποτελέσουν σημείο αναφοράς για την τοπική κοινωνία. «Στη Νέα Ιωνία τα γραφεία θα είναι μια πηγή εκπροσώπησης και αντιπροσώπευσης, για να ξέρει ο κόσμος ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι εδώ για να πάρουν, όπως είναι αυτή η μαφία του ΟΠΕΚΕΠΕ και όλης αυτής της διαπλοκής. Είναι εδώ για να προσφέρουν και να αναδείξουν ζητήματα που είναι ξεχασμένα από τους θεσμούς της εξουσίας», ανέφερε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πρώτη του επίσκεψη στον Βόλο ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τον Σεπτέμβριο του 2023, μετά την κακοκαιρία Daniel, υποστηρίζοντας ότι τότε διαπίστωσε σε βάθος τα φαινόμενα διαπλοκής και τα συμφέροντα που –όπως είπε– εμπαίζουν τους πολίτες, αφήνοντας αιχμές και για τη δημοτική αρχή.
Σε ό,τι αφορά το πολιτικό κλίμα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καλλιεργεί την τοξικότητα, σημειώνοντας πως «τοξικό κλίμα δημιουργεί η κυβέρνηση», ενώ υπογράμμισε την ανάγκη για πολιτική με ουσία και όχι επικοινωνιακούς συμβολισμούς.
Κλείνοντας, στάθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της ισονομίας και της κοινωνικής συνοχής, επισημαίνοντας ότι η φυγή των νέων στο εξωτερικό αποτελεί ένα από τα βασικά ζητήματα που του μεταφέρουν οι πολίτες σε κάθε του επίσκεψη στην περιοχή. «Δεν χρειαζόμαστε συμβολισμούς αλλά έργα», τόνισε, προσθέτοντας ότι η οργάνωση του κόμματος φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως «εργαστήριο δημοκρατίας», αφουγκραζόμενη τις ανάγκες της κοινωνίας.
ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ -taxydromos.gr
- ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 25.04.2026 | 23:34
Κυπελλούχος Ελλάδας μετά από 39 χρόνια ο ΟΦΗ, 3-2 στην παράταση τον ΠΑΟΚ στον τελικό του Πανθεσσαλικού - ΒΟΛΟΣ | 25.04.2026 | 23:25
Στην Αργαλαστή ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γ. Βρούτσης - ΕΛΛΑΔΑ | 25.04.2026 | 23:18
Η Ελλάδα η πρώτη χώρα που θα αποκτήσει τα νέα Canadair: Τα 7 CL-515 που αλλάζουν τα δεδομένα - ΕΛΛΑΔΑ | 25.04.2026 | 23:04
Θανατηφόρο τροχαίο στην Εύβοια: Η μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο 17χρονος ήταν κλεμμένη - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 25.04.2026 | 22:43
Ανακουφιστική φροντίδα με έμπνευση από τον Ιπποκράτη: Η Θεσσαλία στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας στην υγεία - ΕΛΛΑΔΑ | 25.04.2026 | 22:38
Πάτρα: Συνελήφθη πρώην αστυνομικός για κατοχή και εμπόριο ναρκωτικών – Χειροπέδες και στον γιο του - ΔΙΕΘΝΗ | 25.04.2026 | 22:34
Τραμπ: Δεν στέλνω αντιπροσωπεία στο Πακιστάν - Υπό κατάρρευση οι διαπραγματεύσεις - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 25.04.2026 | 22:17
Κουρέτας στο Φόρουμ των Δελφών: «Έμαθα να μου δίνουν ένα και εγώ να κάνω δέκα»
- ΛΑΡΙΣΑ | 24.04.2026 | 12:02
Σοκ στη Λάρισα: Μητέρα και κόρη βρέθηκαν νεκρές μέσα στο διαμέρισμά τους (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 25.04.2026 | 15:22
Πανικός στη Λάρισα: Αυτοκίνητο τυλίχτηκε στις φλόγες εν κινήσει και κάηκε ολοσχερώς - ΛΑΡΙΣΑ | 25.04.2026 | 14:22
Λάρισα: Οι «ήρωες των 5 λεπτών» του ΕΚΑΒ σώζουν ζωές καθημερινά (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 24.04.2026 | 08:27
Οκτώ Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 24.04.2026 | 18:10
Τέμπη: Φωτογραφία-ντοκουμέντο δείχνει «μεταβολή της κατάστασης των πειστηρίων» - ΛΑΡΙΣΑ | 25.04.2026 | 18:08
Έφυγε ξαφνικά απο τη ζωή ο 43χρονος Λαρισαίος πολιτικός μηχανικός Χρήστος Δούνας - ΛΑΡΙΣΑ | 24.04.2026 | 08:43
Έντονη χαλαζόπτωση έπληξε χθες το απόγευμα χωριό της Ελασσόνας - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 24.04.2026 | 11:09
Τσερνόμπιλ, 40 χρόνια μετά: H Καρδίτσα, η Νάουσα και η Αθήνα στις περιοχές που επηρεάστηκαν από το ραδιενεργό νέφος















































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed