ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Εντάσεις και διακοπή της συνεδρίασης της Δ.Ε. Καρδίτσας για το έργο ανάπλασης του Παυσίλυπου
Διαμαρτυρόμενοι πολίτες διέκοψαν τη συνεδρίαση

Πολίτες, μέλη του Συλλόγου Γυναικών, του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων, του Δικτύου Αλληλεγγύης και αγώνα, Φίλων του Παυσίλυπου, και άλλων κοινωνικών φορέων, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία ενάντια στην σχεδιαζόμενο έργο της ανάπλασης του Παυσίλυπου και της πλατείας Πλαστήρα, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Καρδίτσας.

Στη σημερινή συνεδρίαση μεταξύ των θεμάτων ήταν και η έγκριση του πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού για να ανακηρυχθεί προσωρινός ανάδοχος του συγκεκριμένου έργου (έγκριση του πρακτικού ΙΙΙ της επιτροπής διαγωνισμού της μοναδικής ενδιαφερόμενης εταιρείας (HELLASOD AE), ύψους 7,99 εκατομμύρια ευρώ με ΦΠΑ με το έργο να είναι αρχικού προϋπολογισμού 8 εκατομμυρίων ευρώ, από το ταμείο Ανάκαμψης). Θέμα, το οποίο προτάθηκε να συζητηθεί πρώτο στην ημερήσια διάταξη λόγω της παρουσίας των διαμαρτυρόμενων πολιτών, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Σβερώνη να κάνει τη σχετική εισήγηση.
Με πανό και συνθήματα όπως “Το Παυσίλυπο ανήκει στο λαό και όχι στο κεφάλαιο το επενδυτικό“, “Παυσίλυπο χώρος κοινωνικός και όχι χώρος επενδυτικός“, οι συμμετέχοντες διαμαρτυρόμενοι πολίτες και φορείς επενέβησαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, με τον προεδρεύοντα της δημοτικής επιτροπής κ. Θεολόγη να μιλά για διακοπή της συνεδρίασης. Μετά από τρεις διακοπές αποφασίστηκε λόγω ανωτέρας βίας η τελική διακοπή της συνεδρίασης και η συνέχισή της μέσω τηλεδιάσκεψης στις 5 το απόγευμα.
Όπως ειπώθηκε, η μοναδική εταιρεία που κατέθεσε φάκελο για το έργο προσφέρει έκπτωση περί το 0,1% επί των 6,5 εκατ. ευρώ +ΦΠΑ, με επικεφαλής συνδυασμών να αναφέρονται στις 3 πρώτες άγονες δημοπρασίες του έργου, να σχολιάζουν αρνητικά το τόσο μικρό ποσοστό της έκπτωσης, αλλά και το γεγονός ότι δεν υπήρξε μια μόνο προσφορά, όπως ισχυρίστηκαν .

Διαμαρτυρόμενοι συμμετέχοντες ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι το έργο δεν εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, όπως ελεύθερους χώρους, ασφαλή σχολεία, χώρους άθλησης αλλά εξυπηρετεί συμφέροντα, ότι το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ουσιαστικά μια δανειακή σύμβαση που θα κληθεί να πληρώσει ο λαός, ενώ εκπρόσωπος δασολόγων ανέφερε ότι το έργο θα καταστρέψει τα δέντρα του Παυσίλυπου, αφού οι εκσκαφές θα επηρεάσουν τις ρίζες τους και σταδιακά θα ξεραθούν, ενώ επεσήμανε ότι θα έπρεπε να υπάρχει διαχειριστική μελέτη για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν.
Να σημειωθεί ότι πολίτες με τα πανό ανέβηκαν στο γραφείο του δημάρχου Καρδίτσας κ. Τσιάκου και διαμαρτυρήθηκαν για το έργο.
ertnews.gr
- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 05.02.2026 | 08:29
Σε καθεστώς ενίσχυσης με τη μορφή επιχορήγησης οι πληγέντες από τον «Ντάνιελ» στο Ν. Καρδίτσας - ΒΟΛΟΣ | 05.02.2026 | 08:02
Συναντήσεις Χρ. Τριαντόπουλου με νέους Διοικητές Ελληνικής Αστυνομίας και Πυροσβεστικού Σώματος σε Λάρισα και Βόλο - ΤΡΙΚΑΛΑ | 05.02.2026 | 07:55
Βιολάντα: Μελέτες χωρίς αυτοψία - Τι ισχυρίζεται ο μηχανικός για το υπόγειο «φάντασμα» - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 05.02.2026 | 07:49
Η ανακοίνωση του Κώστα Τέλιου για την αποχή της περιφερειας από εκδηλώσεις κοπής πίτας - ΛΑΡΙΣΑ | 05.02.2026 | 07:37
Τέσσερις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 05.02.2026 | 07:33
Όσο καθυστερούν τα έργα ορεινής υδρονομίας τόσο θα πλημμυρίζει η Θεσσαλία (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 05.02.2026 | 07:03
Καταιγιδες αναμένονται στα ορεινά της Δυτικής Θεσσαλίας (χάρτης) - ΔΙΕΘΝΗ | 05.02.2026 | 06:59
Άφησαν επιστολή οι γονείς στην Αυστραλία που σκότωσαν τα αυτιστικά παιδιά τους και αυτοκτόνησαν
- ΛΑΡΙΣΑ | 04.02.2026 | 10:13
Επτά Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 04.02.2026 | 13:25
Πότε πέφτει το χρήμα για τα de minimis τριφυλλιών λόγω ευλογιάς - ΛΑΡΙΣΑ | 04.02.2026 | 18:47
Πανελλαδική Μπλόκων στη Νίκαια: Παρασκευή και 13 συλλαλητήριο και με κάθοδο τρακτερ στην Αθήνα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 04.02.2026 | 19:47
Ψηλά σε πανελλαδική δημόσκόπηση οι δήμαρχοι Σακκάς Τρικκαίων και Μπέος Βόλου- τι θέση καταλαμβάνουν Μαμάκος και Τσιάκος - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 04.02.2026 | 19:51
Δεύτερη θέση για Δημήτρη Κουρέτα στους περιφερειάρχες σε πανελλαδική δημοσκόπηση - ΕΛΛΑΔΑ | 04.02.2026 | 09:38
Τραγωδία στη Ρουμανία: Σήμερα αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα ο τρίτος τραυματίας οπαδός του ΠΑΟΚ - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 04.02.2026 | 18:57
Έκτακτο δελτίο Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας : Επιδείνωση του καιρού από σήμερα βράδυ με ισχυρές βροχές, καταιγίδες - ΕΛΛΑΔΑ | 04.02.2026 | 13:33
Καιρός: Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ - Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι




































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed