ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Δυτική Θεσσαλία: 10 Δήμοι ζητούν να παραμείνουν δύο οι Φορείς Διαχείρισης Απορριμμάτων στη Θεσσαλία
Τη θέση για 2 Φορείς Διαχείρισης υιοθετεί η Περιβαλλοντική Αναπτυξιακή Δυτικής Θεσσαλίας (ΠΑΔΥΘ Α.Ε.).

Τη θέση ότι στη Θεσσαλία θα πρέπει να παραμείνουν 2 Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) υιοθετεί και προωθεί η Περιβαλλοντική Αναπτυξιακή Δυτικής Θεσσαλίας (ΠΑΔΥΘ Α.Ε.).
Πρόκειται για την εταιρεία των 10 Δήμων της δυτικής Θεσσαλίας που ιδρύθηκε πριν από 28 χρόνια με πρώτο αντικείμενο τη ανακύκλωση και που επί 16 χρόνια διαχειρίζεται τον ΧΥΤΑ, τους ΣΜΑ και συνολικά τα απορρίμματα για πάνω από 250.000 πολίτες.
Η θέση για τους 2 ΦοΔΣΑ αναπτύχθηκε με επιχειρήματα από τον πρόεδρο της ΠΑΔΥΘ, Δήμαρχο Τρικκαίων και Πρόεδρο της ΠΕΔ Θεσσαλίας, Νίκο Σακκά στην πρόσφατη συνεδρίαση των μελών του ΔΣ, την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2024.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης ο κ. Σακκάς ανέπτυξε τα επιχειρήματα (χωροταξικά, οικονομικά, πρακτικά κ.α.), βάσει των οποίων θα πρέπει να παραμείνουν δύο ΦοΔΣΑ στη Θεσσαλία. Στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό της διαχείρισης αποβλήτων, τη βελτίωση του πλαισίου εξοικονόμησης ενέργειας, την ανάπτυξη των έργων ενέργειας και την αντιμετώπιση πολεοδομικών ζητημάτων» που κατέθεσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας προβλέπεται (άρθρο 6), η κατάργηση των ΦοΔΣΑ Λάρισας και Μαγνησίας («Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας» και «Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Μαγνησίας») και η άσκηση των αρμοδιοτήτων τους από την ΠΑΔΥΘ.
Η απόφαση των μελών του ΔΣ της ΠΑΔΥΘ ήταν ομόφωνη και, μετά τη συνεδρίαση, υπεγράφη κοινή επιστολή των 10 Δημάρχων της δυτικής Θεσσαλίας, για αποστολή προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη και τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ Μανώλη Γραφάκο.
Την επιστολή υπογράφουν οι Δήμαρχοι των 10 Δήμων που απαρτίζουν το ΔΣ της ΠΑΔΥΘ:
Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς, Δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος, Δήμαρχος Αργιθέας Ανδρέας Στεργίου, Θεοφάνης Στάθης Δήμαρχος Μουζακίου, Σπύρος Αγναντής Δήμαρχος Φαρκαδόνας, Κώστας Μαράβας Δήμαρχος Πύλης, Δημοσθένης Κατσής Δήμαρχος Σοφάδων, Σωκράτης Δασκαλόπουλος Δήμαρχος Παλαμά, Λευτέρης Αβραμόπουλος Δήμαρχος Μετεώρων, Παναγιώτης Νάνος Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα.
Στη συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Gisemi hub – κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της e-trikala AE διά ζώσης και διαδικτυακώς, συμμετείχαν επίσης, οι αντιδήμαρχοι Τρικκαίων Τάκης Παζαΐτης και Αποστόλης Παππάς, καθώς και ο διευθυντής της διαδημοτικής εταιρείας κ. Χρήστος Μπραζιτίκος.
- ΕΛΛΑΔΑ | 06.05.2026 | 00:32
Ο θάνατος του γιου τον στοίχειωνε : Το μοιραίο τροχαίο και η ενέδρα θανάτου που έστησε στον 21χρονο που θεωρούσε υπαίτιο - ΥΓΕΙΑ | 05.05.2026 | 22:34
Ποια δίαιτα θα σας βοηθήσει να χάσετε διπλάσιο βάρος χωρίς να τρώτε λιγότερο - ΛΑΡΙΣΑ | 05.05.2026 | 22:28
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Γεωργιάδου λόγω τεχνικών εργασιών της ΔΕΥΑΛ - ΕΛΛΑΔΑ | 05.05.2026 | 22:13
Πέθανε ο μαχητικός παπα-Τσάκαλος - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 05.05.2026 | 21:47
Απλήρωτα 930 εκ. από 1ο πυλώνα και 250 εκ. από 2ο πυλώνα, ενώ συνεχόμενα λάθη φέρνουν επιστροφές ενισχύσεων χωρίς ενημέρωση - ΕΛΛΑΔΑ | 05.05.2026 | 21:41
Πύραυλοι παντού αν μας επιτεθούν: Το νέο αμυντικό δόγμα της Ελλάδας - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 05.05.2026 | 21:34
Ανησυχία για νεκρά ψάρια στην Κάρλα - ΤΡΙΚΑΛΑ | 05.05.2026 | 20:55
Δείτε φωτογραφία: Τροχαίο με αγριογούρουνο έξω από τα Τρίκαλα
- ΛΑΡΙΣΑ | 05.05.2026 | 12:05
«Κίνησε το Κουμ παζάρ» στον Τύρναβο από σήμερα...(ΦΩΤΟ +video) - ΔΙΕΘΝΗ | 05.05.2026 | 09:47
Κηδεία με... πάρτι και χορεύτριες - Η τελευταία επιθυμία ενός 58χρονου - ΛΑΡΙΣΑ | 05.05.2026 | 10:22
Σε απόγνωση οι αγρότες στην περιοχή Τυρνάβου από το φουζίκοκο που ρίχνει τους καρπούς στις ροδακινιές (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 05.05.2026 | 12:41
Παίρνουν δείγμα για την ασθένεια στα δέντρα που αφανίζει σοδειές στον Τύρναβο για να τα στείλουν στο Μπενάκειο (ΦΩΤΟ+video) - ΕΛΛΑΔΑ | 05.05.2026 | 22:13
Πέθανε ο μαχητικός παπα-Τσάκαλος - ΛΑΡΙΣΑ | 05.05.2026 | 08:32
Οκτώ Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 05.05.2026 | 08:59
Σωρηδόν μηνύματα για επιστροφή ενισχύσεων 2023 από την ΑΑΔΕ, ακόμα και 2.500 ευρώ φτάνουν τα πρόστιμα - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 05.05.2026 | 11:32
Γέμισε ευχές και χαμόγελα το γραφείο της Ρένας Καραλαριώτου για την ονομαστική της εορτή (ΦΩΤΟ)





































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed