ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Βόλος: Τις «έγδυσε» πουλώντας κάλτσες – Δεν έπεισε το… χόμπι της 45χρονης με τα ελαιοπερίβολα
Σήκωσε από το σπίτι ηλικιωμένων γυναικών χρυσαφικά μεγάλης αξίας και 10.000 ευρώ σε μετρητά

«Εχω πέσει από τα σύννεφα. Αυτή η ιστορία με έχει αρρωστήσει. Είναι σίγουρο ότι με μπερδεύει με κάποια άλλη», έλεγε ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, 45χροννη που καταδικάστηκε εκ νέου για κλοπή αντικειμένων μεγάλης αξίας. Η 45χρονη, που όπως δήλωσε, έχει ακίνητη περιουσία και ασχολείται με τα ελαιοπερίβολά της, αλλά πουλά κάλτσες από… χόμπι είχε καταδικαστεί και πρωτόδικα για τη συγκεκριμένη υπόθεση.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις αρχές Μαρτίου 2023, η 45χρονη είχε πάει στο σπίτι στον Βόλο δύο ηλικιωμένων γυναικών, που είναι αδερφές για να τους πουλήσει κάλτσες. Μπήκε στο σπίτι κι ενώ οι ηλικιωμένες ήταν απασχολημένες με το εμπόρευμα, εκείνη κατάφερε να τρυπώσει στην κρεβατοκάμαρα, όπου εντόπισε και αφαίρεσε μία τσάντα με χρυσά κοσμήματα αξίας 2.500 ευρώ αλλά και το κομπόδεμα των δύο γυναικών, ύψους 10.000 ευρώ.
Στη συνέχεια έφυγε από το σπίτι. Όταν οι ηλικιωμένες διαπίστωσαν ότι έλειπαν χρυσαφικά και τα χρήματά τους ειδοποίησαν τις αρχές. Την επόμενη ημέρα η ίδια γυναίκα είχε εντοπιστεί να πουλάει κάλτσες σε επιχείρηση στο κέντρο του Βόλου, στη συμβολή των οδών Γαζή και Κ. Καρτάλη και συνελήφθη από αστυνομικούς σε κοντινή απόσταση στην Αλεξάνδρας με Ιωλκού.
Κατά την απολογία της η 45χρονη υποστήριξε ότι δεν ήταν εκείνη η δράστιδα των κλοπών. Όπως ανέφερε δεν έχει ανάγκη τα χρήματα, καθώς διαθέτει ακίνητη περιουσία αλλά και ελαιοπερίβολα από τα οποία η οικογένειά της βγάζει και εμπορεύεται λάδι και δήλωσε ότι πουλάει κάλτσες από… χόμπι για να συνεισφέρει στα μικροέξοδα της οικογένειας.
Υπέρ της κατέθεσαν εκ νέου ένας γείτονας, νύφη, συνυφάδα και γιος. Απαντες υποστήριξαν ότι την ώρα του συμβάντος στο σπίτι των δύο ηλικιωμένων γυναικών, η 45χρονη ήταν στην αυλή του σπιτιού της και έψηνε ψάρια για τα εγγόνια της που ήταν επίσης παρόντα.
Μάλιστα ο γιος ανέφερε ότι πιάνει δουλειά στις 2:30 το μεσημέρι κι ότι μέχρι εκείνη την ώρα η μητέρα του ήταν στο σπίτι.
Από την πλευρά τους οι δύο παθούσες εμφανίστηκαν σίγουρες για τη γυναίκα που πήγε να τους πουλήσει κάλτσες και στην ουσία τις… «έγδυσε». Όπως ανέφεραν, τα χρήματα ήταν το κομπόδεμά τους για να πληρώσουν εφορία και συμβολαιογράφο στο πλαίσιο αποδοχής κληρονομιάς.
Η υπόθεση εξετάστηκε από το Τριμελές μετά από έφεση που έκανε η 45χρονη, η οποία πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή. Το δικαστήριο έκρινε εκ νέου ένοχη την κατηγορούμενη και διατήρησε την ποινή. Της επέβαλλε 12μηνη ποινή φυλάκισης με αναστολή, χρηματικό πρόστιμο 2.000 ευρώ ενώ της καταλόγισε δικαστικά έξοδα 600 ευρώ.
ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ-taxydromos.gr
- ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 25.02.2026 | 15:19
Με τρεις αθλητές στην τελική φάση ο ΑΣ Ταεκβοντό Λάρισας - ΛΑΡΙΣΑ | 25.02.2026 | 15:16
Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη (ΦΩΤΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 25.02.2026 | 14:15
Συνδεδεμένες πριν το Πάσχα -στα 74 ευρώ το στρέμμα το βαμβάκι, στα 11,5 ευρώ το σκληρό σιτάρι - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 25.02.2026 | 14:07
Χαμηλά ο δείκτης αισιοδοξίας στον κάμπο ενόψει των εαρινών σπορών - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | 25.02.2026 | 13:33
«Μνήμες Αποκριάς από στόμα σε στόμα»… Εργαστήρι στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας - ΛΑΡΙΣΑ | 25.02.2026 | 13:28
Μια νέα γεώτρηση ενισχύει τις δυνατότητες άρδευσης στην Ελασσόνα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 25.02.2026 | 13:22
Η Πειραιώς στηρίζει το πρόγραμμα του ΥΠΑΑΤ για τα θερμοκήπια - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 25.02.2026 | 12:54
Ανοδικά το βαμβάκι μετά το πάρε-δώσε με τους δασμούς Τραμπ, 44 λεπτά το σύσπορο ενόψει προπωλήσεων
- ΛΑΡΙΣΑ | 24.02.2026 | 09:13
Έξι Λαρισαίοι έφυγαν από την ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 24.02.2026 | 13:58
Λάρισα; Βόσκαγαν τα πρόβατα εκτός στάνης και συνελήφθησαν - ΛΑΡΙΣΑ | 24.02.2026 | 18:42
Λάρισα-Μεσάγκαλα: Καταστροφές στο παραλιακό μέτωπο από την κακοκαιρία- Μελέτη προστασίας της ακτής ζητά ο δήμος - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 24.02.2026 | 12:43
Οι συνεχείς βροχές κιτρίνισαν τα στάρια στον κάμπο-σε απόγνωση οι παραγωγοί (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 24.02.2026 | 11:55
Αιχμές Κωνσταντοπούλου από τη Λάρισα για επιχείρηση καταστροφής στοιχείων- στα δικαστήρια και η Μαρία Καρυστιανού - ΛΑΡΙΣΑ | 25.02.2026 | 10:01
Οκτώ Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 24.02.2026 | 11:15
Επανακάμπτει σε αποθέματα η Λίμνη Σμοκόβου, υπολείπεται όμως από τα μέγιστα -δορυφορική εικόνα - ΛΑΡΙΣΑ | 24.02.2026 | 15:26
Πιο πράσινη η Λάρισα – Ξεκίνησαν κλαδέματα και νέες φυτεύσεις στο κέντρο της πόλης (ΦΩΤΟ)





































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed