ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
«Ήταν διευθυντής παλιάς κοπής» - Συγκινούν οι συνάδερφοι του αδικοχαμένου Διευθυντή Κυκλοφορίας του ΟΣΕ
Οι συνάδερφοι του αδικοχαμένου διευθυντή αναφέρουν πως το τελευταίο διάστημα ο ίδιος δεν ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση

Συγκινούν με τα λόγια τους οι συνάδερφοι του Διευθυντή Κυκλοφορίας του ΟΣΕ που έχασε τη ζωή του στο χθεσινό τροχαίο στο Λαγονήσι.
Κάνουν λόγο για ένα καλό παιδί, χαμηλών τόνων και έναν διευθυντή «παλιάς κοπής».
Ένας άνθρωπος που είχε αφιερώσει τη ζωή του στην κυκλοφορία των τρένων. Ο Κωνσταντίνος Χρυσάγης ήταν εκείνος που βρήκε τραγικό θάνατο με τη μοτοσικλέτα του στο Λαγονήσι το μεσημέρι της Κυριακής.
Το προφίλ του
Ο 66χρονος ήταν επί δέκα χρόνια διευθυντής κυκλοφορίας στον ΟΣΕ. Μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, ήταν το πρόσωπο κλειδί για την επανεκκίνηση των σιδηροδρόμων.
«Η ψυχική κατάσταση ενός ανθρώπου αν είσαι τώρα διευθυντής και έχει συμβεί ένα τόσο τραγικό συμβάν, δεν είσαι σε καλή ψυχολογική κατάσταση», λέει ο Χρήστος Ρετσινάς, πρώην διευθυντής ασφαλείας ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Το τελευταίο διάστημα πάλευε με κάθε τρόπο να ξεκινήσουν και πάλι τα δρομολόγια των τρένων. Μετέφερε σε στελέχη λίγες ώρες πριν από το τραγικό δυστύχημα πως είχε ανακαλύψει σύστημα επικοινωνίας που έπιανε και μέσα στις σήραγγες. Ήταν πολύ κοντά στη λύση που έψαχνε ως διευθυντής κυκλοφορίας.
«Πήρε τη μηχανή να ξεσκάσει»
Ο 66χρονος κατευθυνόταν με μηχανή μεγάλου κυβισμού από τη Βάρκιζα προς το Σούνιο. Χτύπησε στο πίσω μέρος του λευκού βαν που περνούσε από το αντίθετο ρεύμα και αμέσως μετά συγκρούστηκε μετωπικά με διερχόμενο όχημα.
«Ήταν αρκετά προβληματισμένος, όπως όλοι μας βέβαια. Απλά ήταν ιδιαίτερα προβληματισμένος γιατί ήταν και η υπηρεσία του αυτή. Ήταν σπίτι και είχε πάρει τη μηχανή γιατί δεν μπορούσε άλλο, ήθελε κάπου να ξεδώσει, να βγει από το σπίτι έξω», λέει ο Παντελής Μπαριάνος, αντιπρόεδρος σωματείου εργαζομένων ΟΣΕ.
Ο Κωνσταντίνος Χρυσάγης έδειχνε τόσο στο οικογενειακό του περιβάλλον, όσο και στους στενούς συνεργάτες του ότι προσπαθούσε με κάθε τρόπο να βρει τη λύση για ασφαλέστερη διεξαγωγή κυκλοφορίας των τρένων.
«Δουλευταράς, εντιμότατος, δηλαδή ένας χρυσός άνθρωπος, όταν λέμε ένας χρυσός άνθρωπος, χρυσός άνθρωπος. Ποτέ δε θα τον έβλεπες είτε νευριασμένο, είτε στρεσαρισμένο, τίποτα, πάντα με το χαμόγελο στα χείλη».
Μπήκε στον ΟΣΕ το 1985 ως πολιτικός μηχανικός και την τελευταία δεκαετία ανέλαβε τη διεύθυνση της κυκλοφορίας.
Ο Κωνσταντίνος Χρυσάγης θεωρείτο από τα πιο έμπειρα στελέχη στον ΟΣΕ για αυτό και είχε αναλάβει τα προηγούμενα χρόνια τη διερεύνηση σοβαρών περιστατικών.
- ΛΑΡΙΣΑ | 22.05.2026 | 20:19
Διάλεξη επιφανών επιγραφολόγων για το ποιοι ήταν οι θεατές του αρχαίου θεάτρου Λάρισας - ΛΑΡΙΣΑ | 22.05.2026 | 20:17
Λάρισα: Εκδήλωση με θέμα «Νερό – Κλιματική Κρίση – Γεωπολιτική» - ΕΛΛΑΔΑ | 22.05.2026 | 20:13
Ποινικές διώξεις σε 7 μέλη της νέας συμμορίας της Κρήτης για τη διακίνηση ναρκωτικών - ΒΟΛΟΣ | 22.05.2026 | 19:52
Μαζική δηλητηρίαση ζώων στον Αλμυρό Μαγνησίας - ΔΙΕΘΝΗ | 22.05.2026 | 19:40
Διαρροές – εκπλήξεις: Χωρίς «γκρίζες ζώνες» και τον όρο «Γαλάζια Πατρίδα» το νομοθέτημα της Τουρκίας - ΔΙΕΘΝΗ | 22.05.2026 | 19:29
Καιρός: Το Ελ Νίνιο τρομάζει επιστήμονες- Το 2026 μπορεί να φέρει ένα από τα πιο καταστροφικά φαινόμενα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 22.05.2026 | 19:18
FAO: Προ των πυλών παγκόσμια κρίση ακρίβειας στα τρόφιμα – «Ο χρόνος τελειώνει» - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.05.2026 | 17:06
Κωστής Χατζηδάκης: Στο τραπέζι η μερική μεταφορά νερού από τον Αχελώο για τη σωτηρία της Θεσσαλίας
- ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 21.05.2026 | 14:11
Στο «κόκκινο» οι εξελίξεις στην ΑΕΛ Novibet: Οι νέοι ενδιαφερόμενοι και το «πράσινο φως» - ΛΑΡΙΣΑ | 21.05.2026 | 12:06
Ανάστατοι οι αγρότες της Λάρισας- το monitoring πετά εκτός επιδοτήσεων το 90% των οσπρίων (βίντεο) - ΛΑΡΙΣΑ | 21.05.2026 | 09:52
Θλίψη στην Ελασσόνα: Έφυγε από τη ζωή 51χρονος - ΛΑΡΙΣΑ | 21.05.2026 | 12:52
Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λάρισα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) - ΕΛΛΑΔΑ | 21.05.2026 | 13:41
Καιρός: Προειδοποίηση των Ιταλών μετεωρολόγων για την Ελλάδα - «Προσέξτε τις επόμενες ώρες» - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 21.05.2026 | 18:22
Σοκαριστική έρευνα: 529 άτομα ανά 100.000 κατοίκους στη Θεσσαλία με Πάρκινσον-αιτία νερό, υπέδαφος, φυτοφάρμακα (ΦΩΤΟ+video) - ΕΛΛΑΔΑ | 22.05.2026 | 11:50
Καιρός: «Τα χειρότερα έρχονται τις επόμενες ώρες» - Προειδοποίηση Μαρουσάκη για 6 περιοχές - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 21.05.2026 | 10:46
Καιρός: Χαλάζι, καταιγίδες και κεραυνοί - Πότε έρχεται νέο δύσκολο 48ώρο







































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed