ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Μεγαλοπρεπής ο εορτασμός του Ευαγγελισμού στην προσφυγική Ν. Ιωνία της Μαγνησίας
Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος

Μεγαλοπρεπής ο εορτασμός του Ευαγγελισμού στην προσφυγική Ν. Ιωνία της Μαγνησίας
Μεγαλοπρεπώς και ιεροπρεπώς εόρτασε την μεγίστη εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και την Εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου 1821 η Τοπική Εκκλησία της Δημητριάδος, με επίκεντρο του εορτασμού τον ιστορικό και προσφυγικό Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Ν. Ιωνίας.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττας Μακρή, της Αντιπεριφερειάρχου Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων κ. Δωροθέας Κολυνδρίνη, του Βουλευτού Μαγνησίας κ. Αθανασίου Λιούπη, εκπροσώπων των Στρατιωτικών Αρχών και μεγάλου πλήθους ευλαβούς λαού.

Μετά την απόδοση της Δ΄ Στάσης των Χαιρετισμών της Θεοτόκου, τελέστηκε η αρτοκλασία στο προαύλιο του Ναού, όπου ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον Θείο Λόγο. Ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι «στην εποχή που κυριαρχούσε το σκοτάδι της ειδωλολατρίας και ο άνθρωπος υπέφερε από τα αδιέξοδά του, η Παναγία ελεύθερα συγκατένευσε στο θέλημα του Θεού. Κι έτσι ξεκίνησε το χαρμόσυνο γεγονός της Ενανθρωπήσεως, ήχησε το άγγελμα της σωτηρίας των ανθρώπων, άνοιξε ο δρόμος για την αληθινή ελευθερία. Στρεφόμαστε, σήμερα προς την Παναγία μας, ως το πρότυπο της ζωής μας, καθώς μας δίδαξε τον δρόμο της πνευματικής ελευθερίας, που καλούμαστε να διανύσουμε».

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε και στην εθνική διάσταση της εορτής, «καθώς τιμούμε εκείνους που έχυσαν το αίμα τους για την Ελευθερία της πατρίδας μας … κράτησαν ζωντανή την ελπίδα για την ανάσταση της πατρίδας και ήρθε ο καιρός που ενώθηκαν και έφεραν εις πέρας τον μεγάλο αγώνα… Το μήνυμα της εορτής είναι μήνυμα χαράς και αγαλλίασης. Μπορεί να υπάρχουν τα προβλήματα, που πολλές φορές μας συντρίβουν, όμως έρχεται η μέρα όπου όλοι αναπνέουμε με χαρά και αναφωνούμε «ζει Κύριος ο Θεός». Αυτή την χαρά μας φέρνει το άγγελμα του Γαβριήλ». Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε, στην συνέχεια, ότι «ότι αν θέλουμε να κρατήσουμε την Παράδοση στην Πατρίδα μας και αν την θέλουμε ελεύθερη, ένας δρόμος υπάρχει, αυτός της ενότητας, που πρέπει να βαδίσουμε και αυτή την φορά. Όσες φορές διακυβεύτηκε η ενότητα και διχαστήκαμε, βιώσαμε τραγικά αποτελέσματα. Η ενοποιός μας δύναμη είναι η Ορθόδοξη πίστη μας, η σωφροσύνη εκείνων που έχουν τις ευθύνες, ο σεβασμός των αξιών μας μέσα στην Δημοκρατία μας, για να μπορούμε να πορευόμαστε εν ασφαλεία, σ’ έναν κόσμο που διακυβεύει την ενότητά του… Ν’ ανοίξουμε δρόμο αληθινής ενότητας και βαθειάς εμπιστοσύνης, αναλαμβάνοντας ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν».

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου, παρουσία του Βουλευτού κ. Κων/νου Μαραβέγια και πλήθους πιστών. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυξ Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους για την πάνδημη συμμετοχή στην Πανήγυρη, τους Ιερείς και τα στελέχη της ενορίας, για το επιτελούμενο έργο, ενώ ανήγγειλε την έλευση του Οικουμενικού Πατριάρχου στην Ευαγγελίστρια, τον ερχόμενο Ιούνιο, για να προσευχηθεί για τις ψυχές των αειμνήστων προσφύγων προγόνων μας.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, όπου τέλεσε την επίσημη Δοξολογία επί τη Εθνική Εορτή, παρουσία των πολιτικών, Στρατιωτικών, Λιμενικών, Αστυνομικών και Πυροσβεστικών Αρχών του τόπου μας. Στην συνέχεια, μετέβη στο Μνημείο των Ηρώων, στην παραλία του Βόλου, όπου τέλεσε Τρισάγιο για τους Αγωνιστές του ΄21 και παρακολούθησε την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση.


Εκ του Γραφείου Τύπο
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 01.01.2026 | 12:08
Αρκετά χιόνια ακόμη και τα πεδινά και κρύο προβλέπει για τον Ιανουάριο ο Φάνης Χατζηγρίβας - ΛΑΡΙΣΑ | 01.01.2026 | 11:21
Με λαμπρότητα και παρουσία των αρχών η πανηγυρική θεία λειτουργία για το νέο έτος στον Άγιο Αχίλλιο (ΦΩΤΟ) - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 01.01.2026 | 11:05
Σε ποια ζώδια θα μπει το 2026 με το δεξί: Οι τυχεροί του νέου έτους - ΛΑΡΙΣΑ | 01.01.2026 | 11:00
Τρεις Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΒΟΛΟΣ | 01.01.2026 | 10:58
Ο Βόλος υποδέχθηκε το 2026 με χιλιάδες πυροτεχνήματα – Δείτε βίντεο - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 01.01.2026 | 10:49
Πρωτοχρονιάτικος παγετός στον Ν. Καρδίτσας, -8,2 βαθμούς στην Πεζούλα! - ΛΑΡΙΣΑ | 01.01.2026 | 10:43
Έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους οι εργαζόμενοι βάρδιας του ΕΚΑΒ στη Λάρισα (ΦΩΤΟ) - ΔΙΕΘΝΗ | 01.01.2026 | 10:36
Ελβετία: Τουλάχιστον δέκα νεκροί από την έκρηξη σε μπαρ στο Κραν- Μοντανά
- ΛΑΡΙΣΑ | 31.12.2025 | 08:59
Πέντε Λαρισαίοι εφυγαν από τη ζωή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 31.12.2025 | 07:38
Παραμονή Πρωτοχρονιάς με πολικό ψύχος-εξπρές -Καρδίτσα ,Τρίκαλα με χιόνια - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 31.12.2025 | 10:47
Με πληρωμές σε αγροτικό πετρέλαιο και υπόλοιπα Μέτρου 23 ανά 15ήμερο μπαίνει το 2026 - ΛΑΡΙΣΑ | 31.12.2025 | 09:55
Χιονόνερο με αραιές νιφάδες στη Λάρισα- πολικές θερμοκρασίες- χιονίζει στα ορεινά - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 31.12.2025 | 20:12
Τακούδης: Στην κατάψυξη με μείον 4 βαθμούς αύριο και μεθαύριο η Λάρισα- χωρίς χιόνια τα πεδινά (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 31.12.2025 | 09:42
Τα γεγονότα που σημάδεψαν τη Λάρισα και τη Θεσσαλία το 2025 (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 01.01.2026 | 11:00
Τρεις Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 31.12.2025 | 14:14
ΟΠΕΚΕΠΕ τέλος από αύριο, ενσωματώνεται στην ΑΑΔΕ -Ποιες Διευθύνσεις δημιουργούνται










































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed