ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Μητσοτάκης σε αγρότες της πανελλαδικής: Αργεί ο Αχελώος,πρέπει να γίνουν τα άλλα έργα (ΦΩΤΟ)
Δεν δεσμεύτηκε για ενισχυση στο βαμβάκι αλλά ότι θα το εξετάσει

Σε δύο εβδομάδες θα καταβληθεί η ενίσχυση των 76 εκατομμυρίων ευρώ για το αγροτικό πετρέλαιο ανέφερε στους αγρότες της πανελλαδικής των μπλόκων ο πρωθυπουργός που τους συνάντησε σήμερα το πρωί στο ξενοδοχείο όπου διέμενε λίγο πριν αναχωρήσει για τα Τρίκαλα, όπου επισκέφτηκε στη Βασιλική το εργοτάξιο του βόρειου τμήματος του Ε-65.
Οι πρόεδροι της ΕΟΑΣ Καρδίτσας Κώστας Τζέλλας και της ΕΟΑΣ Λάρισας Ρίζος Μαρούδας δήλωσαν μετά τη συνάντηση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν φάνηκε θετικός στο θέμα της αναπλήρωσης του χαμένου εισοδήματος σε μία σειρά από προϊόντα όπως το βαμβάκι και τα αμύγδαλα που μένουν εκτός ενισχύσεων. Στη συνάντηση ήταν παρών και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς.

Ο κ. Τζέλλας ανέφερε πως ο πρωθυπουργός για το θέμα του βαμβακιού επέρριψε ευθύνες και στους αγρότες που δεν πούλησαν όταν η τιμή ήταν στο 1 ευρώ το κιλό, ωστόσο με παρέμβαση Γεωργαντά αναγνώρισε πως υπάρχει ένα ειδικό πρόβλημα για την Καρδίτσα λόγω του αυξημένου κόστους παραγωγής σε περιοχές ειδικά που δεν αρδεύουν από τον ΤΟΕΒ Ταυρωπού.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως πρέπει να προχωρήσουν όλα τα έργα άρδευσης μεσαία και μικρά φράγματα για να μειωθεί το κόστος παραγωγής στον κάμπο, καθώς για το έργο του Αχελώου θα παρέλθουν πολλά χρόνια αν ποτέ γίνει, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό ότι δεν αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης. Τέλος για το θέμα του αγροτικού ρεύματος ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι τιμές της ενέργειας πλέον οδηγούνται σε αποκλιμάκωση, ενώ στάθηκε και στην ευνοϊκή φορολογία για τους συνεταιρισμένους αγρότες.
Για βαμβάκι
Ανοιχτό άφησε ο Πρωθυπουργός το ενδεχόμενο να εξετάσει η κυβέρνηση το ζήτημα της τιμής στο βαμβάκι, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα το πρωί στη Λάρισα με αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής των Μπλόκων. Παράλληλα δεσμεύτηκε να εξετάσει νέα παρέμβαση στο αγροτικό πετρέλαιο.
Πιο συγκεκριμένα, τετραμελές κλιμάκιο της Πανελλαδικής στο οποίο συμμετείχαν οι Πρόεδροι των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας και Τρικάλων κ.κ. Κώστας Τζέλλας και Ρίζος Μαρούδας, συναντήθηκαν λίγο πριν τις 9 το πρωί στη Λάρισα με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος συνοδεύονταν από τον ΥπΑΑΤ κ. Γιώργο Γεωργαντά.

Τιμή βαμβάκι
Μιλώντας στο «Νέο Αγώνα» μετά τη συνάντηση, ο κ. Τζέλλας σημείωσε ότι αυτό που προέκυψε από τη συζήτηση είναι πως από την πλευρά της κυβέρνησης υπάρχει ανοιχτό το πεδίο να εξετάσουν το θέμα της τιμής του βάμβακος, όχι όμως με το χαρακτήρα της αναπλήρωσης τους εισοδήματος.
Να θυμίσουμε ότι το πρωί της Παρασκευής, αντιπροσωπεία της ΕΟΑΣΚ είχε συνάντηση με τον κ. Γεωργαντά στην Καρδίτσα.

Πετρέλαιο
Σε ότι αφορά το κόστος παραγωγής, ο κ. Τζέλλας μας μετέφερε ότι ο Πρωθυπουργός από την πλευρά του έδειξε θετική πρόθεση σε νέα παρέμβαση στο αγροτικό πετρέλαιο, είτε με αύξηση του κονδυλίου της επιστροφής του ΕΦΚ, είτε με τη θεσμοθέτηση αφορολόγητου αγροτικού πετρελαίου. «Δεν υπόσχεται τίποτα ξεκαθάρισε, θα δει τα δημοσιονομικά περιθώρια πρώτα» σημείωσε ο κ. Τζέλλας.
Αχελώος
Επίσης η αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής έθεσε και το θέμα του Αχελώου. Σύμφωνα με τον κ. Τζέλλα, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση προωθεί όλα τα έργα που μπορούν να γίνουν για το νερό. Ωστόσο σημείωνε ότι ο Αχελώος δεν μπορεί να γίνει στην παρούσα φάση, αλλά ίσως μετά από χρόνια.
«Ως Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και οργανωμένο αγροτικό κίνημα συνεχίζουμε να διεκδικούμε λύσεις. Δεν κάνουμε πίσω, παλεύουμε με κάθε τρόπο, στο δρόμο και με συναντήσεις, ασκώντας πίεση ώστε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας» ανέφερε.







- ΛΑΡΙΣΑ | 28.06.2026 | 10:12
Όταν στη Λάρισα ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 46 βαθμούς Κελσίου- ποιό ήταν το θερμότερο καλοκαίρι - ΛΑΡΙΣΑ | 28.06.2026 | 09:57
Έξι Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΤΡΙΚΑΛΑ | 28.06.2026 | 09:53
Τραγικό τροχαίο στα Τρίκαλα με έναν νεαρό νεκρό κι έναν σοβαρά τραυματία - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 28.06.2026 | 09:49
Δημ. Κουρέτας: «Ο πολιτισμός είναι η πιο σοβαρή επένδυση που μπορεί να κάνει μια κοινωνία» - ΒΟΛΟΣ | 28.06.2026 | 09:45
Ο Βόλος φιλοξενεί το μεγαλύτερο γεγονός εκπαιδευτικής ρομποτικής των Βαλκανίων - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 28.06.2026 | 09:38
Αγροτικές ενισχύσεις: Συνεχίζεται η προσπάθεια για πληρωμές μέσα στο ΣΚ έγιναν κάποιες πιστώσεις - ΛΑΡΙΣΑ | 28.06.2026 | 00:50
Δήμος Τεμπών: Απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας σε περιοχές NATURA, δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση - ΒΟΛΟΣ | 28.06.2026 | 00:44
Χρ. Τριαντόπουλος: Σημαντικά έργα και παρεμβάσεις για την καθημερινότητα και την ανάπτυξη στη Νέα Αγχίαλο
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 27.06.2026 | 13:26
Αναβολή για σήμερα ή τη Δευτερα της πίστωσης των αγροτικών ενισχύσεων -στα κάγκελα οι αγρότες που ξενύχτησαν - ΛΑΡΙΣΑ | 27.06.2026 | 11:59
Έξι Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 27.06.2026 | 09:59
Επίδομα παιδιού 150€: «Κλειδώνουν» οι ημερομηνίες για την έκτακτη ενίσχυση – Οι δύο φάσεις καταβολής - ΤΡΙΚΑΛΑ | 27.06.2026 | 14:51
Στο (επι)κέντρο του βλαχόφωνου ελληνισμού τα Τρίκαλα - Ξεκίνησε το 40ο επετειακό Αντάμωμα Βλάχων (ΦΩTO) - ΒΟΛΟΣ | 27.06.2026 | 13:35
Tιμητική διάκριση για το δήμο Ρήγα Φεραίου και τον δήμαρχο από την ΕΛ.ΑΣ! - ΛΑΡΙΣΑ | 27.06.2026 | 12:05
1ο Πειραματικό ΓΕΛ Λάρισας: Βαθμολογίες υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις – Δείτε αναλυτικά - ΔΙΕΘΝΗ | 27.06.2026 | 01:17
Βενεζουέλα: Θρήνος για τη σύζυγο γνωστού ποδοσφαιριστή -Πέθανε σώζοντας την κόρη τους από τον σεισμό - ΕΛΛΑΔΑ | 27.06.2026 | 14:15
«Πήγα τη γυναίκα μου να γεννήσει και δεν την έφερα ποτέ πίσω»: Ζητά απαντήσεις ο σύζυγος 35χρονης που πέθανε μετά τη γέννα






































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed