ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Προ των πυλών νέα επικίνδυνη κακοκαιρία την Τετάρτη: Θα χτυπήσει και Θεσσαλία, Σποράδες
SOS από Μαρουσάκη: «Με επικίνδυνη κακοκαιρία θα φύγει ο Νοέμβριος»

Ο Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Κώστας Λαγουβάδος προειδοποιεί για επικίνδυνα φαινόμενα, τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν πλημμύρες σε διάφορες περιοχές
Συναγερμός έχει σημάνει στους μετεωρολόγους για το νέο κύμα κακοκαιρίας το οποίο αναμένεται την Τετάρτη και θα επηρεάσει με μεγάλα ύψη βροχής ένα μεγάλο τμήμα της χώρας αλλά και την Κρήτη.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο μετεωρολόγος, Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Κώστας Λαγουβάδος προειδοποιεί για επικίνδυνα φαινόμενα, τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν πλημμύρες σε διάφορες περιοχές της χώρας και καλεί τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να ενημερώνονται για την πρόγνωση του καιρού.
«Η μέρα που θέλει προσοχή είναι η Τετάρτη, γιατί, παρ’ ότι θα ανέβει η θερμοκρασία λόγω της στροφής των ανέμων, φαίνεται να υπάρχει μια σημαντική κακοκαιρία η οποία θα μας επηρεάσει, ένα δεύτερο βαρομετρικό χαμηλό μετά το σημερινό, το οποίο θα είναι αρκετά βαθύ. Θα κατευθυνθεί από την Ιταλία προς ο Ιόνιο και θα φέρει βροχές και καταιγίδες σε πολύ μεγάλο μέρος της χώρας, με σχετικά μεγάλα ύψη βροχής σε αρκετές περιοχές» τόνισε ο κ. Λαγουβάρδος.
Πρόσθεσε ότι θα δούμε τις λεπτομέρειες και αύριο για το πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία, αλλά είναι μια μέρα αρκετά επικίνδυνη.
Όπως εξήγησε θα μπορούσε να προκαλέσει πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Πελοποννήσου, στην Αττική, σε περιοχές του Ανατολικού Αιγαίου και στην Κρήτη.

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία
Αναφερόμενος στο σημερινό βαρομετρικό χαμηλό, ο κ. Λαγουβάρδος επεσήμανε ότι η ανατολική Κρήτη, αλλά και οι περιοχές των Δωδεκανήσων, θα έχουν έντονα φαινόμενα.
«Αναμένονται καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και στις παράκτιες περιοχές του νησιού, αλλά θα έχουμε βροχή και στα δυτικά και στο εσωτερικό των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων. Εκτιμώ ότι σε κάποιες περιοχές θα έχουμε βροχές που θα ξεπεράσουν συνολικά τα 30 – 40 χιλιοστά, δεν θα έχουμε κάτι απειλητικό δηλαδή, αλλά χρειάζεται προσοχή».
Αύριο Τρίτη θα έχουμε λιγότερα φαινόμενα, στην Κρήτη θα έχουμε κάποιους τοπικούς όμβρους. Θα πέσει η θερμοκρασία στους 15 – 16 βαθμούς και, όπως εκτίμησε ο κ. Λαγουβάρδος, η τρέχουσα κακοκαιρία είναι πιθανόν να φέρει κι άλλα χιόνια στον Ψηλορείτη και στα Λευκά Όρη.

SOS από Μαρουσάκη
Για την επικείμενη κακοκαιρία μίλησε και μετεωρολόγος Κλάρχος Μαρουσάκης, ο οποίος προειδοποίησε με ανάρτησή του ότι θα υπάρξουν έντονα καιρικά φαινόμενα και στην Αττική.
«Με επικίνδυνη κακοκαιρία θα φύγει ο Νοέμβριος»
Με την «παρέλαση» των βαρομετρικών χαμηλών στην περιοχή μας να συνεχίζεται, θα κυλήσει και η εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε. Αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης η επικράτηση ενός ιδιαίτερα άστατου καιρού που θα έχει από βροχές και πολύ ισχυρούς ανέμους, μέχρι και χιόνια στα βουνά μας θυμίζοντάς μας ότι μπαίνουμε πλέον στην τελική ευθεία για τα Χριστούγεννα.
Ισχυρή κακοκαιρία μεσοβδόμαδα
Βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά τμήματα της Ευρώπης, αναμένεται να κινηθεί ανατολικά και καθώς θα περάσει πάνω από τη Μεσόγειο, θα βαθύνει αρκετά κι έτσι αρκετά οργανωμένο θα «χτυπήσει» τη χώρα μας το διάστημα Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή πρωί και από τα νοτιοδυτικά προς τα βορειοανατολικά.
Η παραπάνω εξέλιξη θα προκαλέσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές, ενώ τα φαινόμενα αυτά θα συνοδεύονται και από πολύ ισχυρούς – θυελλώδεις ανέμους.
Τα πιο έντονα φαινόμενα (βροχές – καταιγίδες – χαλάζι – ισχυρούς κεραυνούς) αναμένονται στα νησιά του κεντρικού και νότιου Ιονίου, στη Πελοπόννησο με έμφαση τα δυτικά και περισσότερο τα ανατολικά και νότια παράλια, στη Στερεά με έμφαση το κεντρικό και περισσότερο το ανατολικό τμήμα της συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες, τη Θεσσαλία – Σποράδες, στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία – Θράκη καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Την Παρασκευή σταδιακά η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί για να οδηγηθούμε σε ένα Σαββατοκύριακο με γενικά ήπιο καιρό ο οποίος θα οδηγήσει τον υδράργυρο και σε άνοδο.
Ακολουθεί χάρτης με την εξέλιξη – πορεία βροχοπτώσεων όπου στο κάτω μέρος αυτού υπάρχει χρωματική κλίμακα που δείχνει τον όγκο νερού σε τόνους ανά στρέμμα σε χρονικό διάστημα τρίωρου».
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 24.01.2026 | 20:26
Δαναλάτος: Καταστροφική η Mercosur για τα θεσσαλικά αγροτικά προϊόντα- η Ιταλία πήρε γενναία ανταλλάγματα (video) - ΒΟΛΟΣ | 24.01.2026 | 20:04
Νέα υπόθεση κλοπής με τη μέθοδο του «εναγκαλισμού» εξιχνιάστηκε στον Βόλο - ΛΑΡΙΣΑ | 24.01.2026 | 19:57
Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Τεμπών - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 24.01.2026 | 19:36
Α. Συρίγος: Σκληρές αλήθειες από Αμερικανό υπουργό στο Νταβός για το τέλος της Ευρώπης (video) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 24.01.2026 | 19:08
Άριστη η κατάσταση του ορεινού οδικού δικτύου στη λίμνη Πλαστήρα μετά τις χιονοπτώσεις -όμορφες εικόνες - ΕΛΛΑΔΑ | 24.01.2026 | 18:58
Περιπέτεια για την Σία Κοσιώνη: Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ με πνευμονία -Η κατάσταση της υγείας της - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 24.01.2026 | 18:43
Κυρανάκης για σιδηρόδρομο: Τα εργοτάξια στη Θεσσαλία βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη - ΛΑΡΙΣΑ | 24.01.2026 | 18:39
Κέλλας: Θεσμική τομή η νέα ΚΥΑ για τους βοσκότοπους
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 24.01.2026 | 14:43
Τακούδης: Νέες ασθενέστερες χιονοπτώσεις από Δευτερα στα δυτικά και νότια ορεινά της Θεσσαλίας - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 24.01.2026 | 15:20
Για αρχές Μαρτίου οι πληρωμές τσεκ μετά τις διορθώσεις ΟΣΔΕ 2025, μένουν ακόμη αδιάθετα περίπου 112 εκατ. ευρώ - ΕΛΛΑΔΑ | 24.01.2026 | 09:59
45χρονη μεθυσμένη οδηγός έπεσε με το αυτοκίνητό της σε χαντάκι – Της είχε αφαιρεθεί το δίπλωμα από το 2022 - ΤΡΙΚΑΛΑ | 24.01.2026 | 09:46
Τρικαλινό κτηνοτρόφο έπιασε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για απάτες… αλλά πληρώνεται κανονικά από ΟΠΕΚΕΠΕ - ΕΛΛΑΔΑ | 24.01.2026 | 15:11
Τα άλογα, οι λύκοι και οι πέντε κάτοικοι του χειμώνα στο Περιβόλι Γρεβενών - ΕΛΛΑΔΑ | 24.01.2026 | 18:58
Περιπέτεια για την Σία Κοσιώνη: Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ με πνευμονία -Η κατάσταση της υγείας της - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 24.01.2026 | 18:34
Αγοραστός: Η Θεσσαλία δεν χρειάζεται αφηγήματα, χρειάζεται έργα - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 24.01.2026 | 20:26
Δαναλάτος: Καταστροφική η Mercosur για τα θεσσαλικά αγροτικά προϊόντα- η Ιταλία πήρε γενναία ανταλλάγματα (video)



































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed
