ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Προσδοκίες για βενζίνη κάτω των δύο ευρώ – Τι επιφυλάσσει ο Αύγουστος
Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το Fuel Pass

Οι υψηλές τιμές στη βενζίνη έχουν επιφέρει αλλαγές στις καταναλωτικές συνήθειες, με πιο σημαντική τον περιορισμό των μετακινήσεων και των χιλιομετρικών αποστάσεων, αλλά και την εξυπηρέτηση περισσότερων επιβατών ανά όχημα.
Η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης κινείται στα 2,238 ευρώ το λίτρο πανελλαδικά και είναι ελαφρώς μειωμένη σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα (ήταν στα 2,315), ενώ σταθερά κοντά στα 2 ευρώ κινείται το diesel κίνησης (στα 1,979 από 1,987 την περασμένη εβδομάδα).
Οι τιμές στην απλή αμόλυβδη έχουν καταγράψει μικρή αποκλιμάκωση, της τάξεως των 15-20 λεπτών το λίτρο, αλλά παραμένουν άνω των 2,2 ευρώ και, όπως προβλέπουν εκπρόσωποι της ελληνικής αγοράς, θα εξακολουθήσουν να κινούνται κοντά στα 2 ευρώ μέσα στο επόμενο διάστημα.
Η πτώση της τιμής κάτω από το «ψυχολογικό» όριο αναμένεται να αναθερμάνει την αγορά, τουλάχιστον γι’ αυτό το τρίμηνο, οπότε και θα τεθεί σε εφαρμογή το Fuel Pass 2.
Οι υψηλές τιμές έχουν επιφέρει αλλαγές στις καταναλωτικές συνήθειες, με πιο σημαντική τον περιορισμό των μετακινήσεων και των χιλιομετρικών αποστάσεων, αλλά και την εξυπηρέτηση περισσότερων επιβατών ανά όχημα.
Ο Αύγουστος, αν οι βασικές συνισταμένες διαμόρφωσης των τιμών παραμείνουν σταθερές, αναμένεται ότι θα είναι λίγο πιο «φθηνός», καθώς θα «τρέχει» η επιδότηση ενώ, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, η κυβέρνηση επεξεργάζεται τροποποίηση και επέκταση των μέτρων και μετά το τρίμηνο, αν αυτό κριθεί απαραίτητο.
Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το Fuel Pass
Την ερχόμενη εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα του Fuel Pass 2 για την επιδότηση καυσίμων που θα αφορά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.
Τα ποσά θα κυμαίνονται από 45 έως και 100 ευρώ και δικαιούχοι είναι όσοι έχουν ετήσιο ατομικό εισόδημα έως 30.000 ευρώ, συν 3.000 για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού, με ανώτατο όριο τις 45.000 ευρώ.
Πότε θα δούμε τα χρήματα στους λογαριασμούς μας
Oι δικαιούχοι θα δουν τα χρήματα στον τραπεζικό τους λογαριασμό από τις αρχές Αυγούστου. Τα 180 λίτρα καυσίμου το τρίμηνο αντιστοιχούν, κατά μέσο όρο, σε περίπου 600 χιλιόμετρα μηνιαίως, με σκοπό την κάλυψη των απαραίτητων μετακινήσεων.
O δεύτερος κύκλος του επιδόματος βενζίνης θα αφορά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο.
H πληρωμή θα γίνει άμεσα μετά την αίτηση, το πολύ μέσα σε τρεις εργάσιμες ημέρες. Από το το Fuel Pass 2 θα επωφεληθούν συνολικά 3,1 εκατ. δικαιούχοι από τα 3,5 εκατομμύρια ιδιοκτητών οχημάτων.
Η διαδικασία
Το φυσικό πρόσωπο θα πρέπει να δηλώσει στη σχετική πλατφόρμα στο gov.gr που θα ανοίξει στο τέλος Ιουλίου το όχημα για το οποίο λαμβάνει την ενίσχυση και επί του οποίου πρέπει να έχει κάποιο ποσοστό συνιδιοκτησίας ή συμβόλαιο μακροχρόνιας μίσθωσης. Κάθε όχημα μπορεί να δηλωθεί από μόνο ένα φυσικό πρόσωπο και κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα.
Απαραίτητη προϋπόθεση το όχημα να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται τέλη κυκλοφορίας.
- ΒΟΛΟΣ | 18.05.2026 | 23:25
Βολιώτης συμμετείχε σε εγκληματική ομάδα που διέπραττε απάτες στην Αθήνα με το πρόσχημα της διαρροής ρεύματος - ΒΟΛΟΣ | 18.05.2026 | 23:24
Βόλος: Πήγε για γενέθλια, οδήγησε μεθυσμένος και έπεσε σε σταθμευμένο ΙΧ - «Απέφυγα μία γάτα», είπε - ΕΛΛΑΔΑ | 18.05.2026 | 23:00
Βορίζια: Ξυλοκοπούσαν αγρότες για να παίρνουν «χρυσές» επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ - ΕΛΛΑΔΑ | 18.05.2026 | 22:55 | video
Τροχαίο στην Ρόδο: «Δεν έτρεχε, πέρασε με πράσινο», λέει η αδελφή του 44χρονου οδηγού - ΛΑΡΙΣΑ | 18.05.2026 | 20:35
Στο επίκεντρο εκδήλωσης το μέλλον της αγροτικής παραγωγής στη Θεσσαλία (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 18.05.2026 | 18:11
Τακούδης: Βροχές αύριο στη Θεσσαλία και από Παρασκευή μέχρι Δευτερα- μικρή πιθανότητα για χαλάζι (video) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 18.05.2026 | 17:52
16 προτάσεις από τους Δήμους του Ν. Καρδίτσας εντάχθηκαν πρόγραμμα βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας - ΛΑΡΙΣΑ | 18.05.2026 | 17:44
Κυκλοφορία πατινιών και στάθμευση συζήτησε στο Δημαρχείο Λάρισας ο βουλευτής της Νίκης Γ. Ρούντας
- ΛΑΡΙΣΑ | 18.05.2026 | 09:35
Απελπισία στα σταροχώραφα της Λάρισας: Aγριοβρώμη σε ποοστό 80% διαπίστωσε ο Ηλίας Ελευθεροχωρινός - ΕΛΛΑΔΑ | 18.05.2026 | 09:48
Καιρός: Έρχεται τριήμερο με χαλάζι και καταιγίδες – Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 18.05.2026 | 08:17
Δύο Λαρισαίοι, τέσσερις Βολιώτες και τέσσερις Τρικαλινοί εκλέχτηκαν στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 18.05.2026 | 18:11
Τακούδης: Βροχές αύριο στη Θεσσαλία και από Παρασκευή μέχρι Δευτερα- μικρή πιθανότητα για χαλάζι (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 18.05.2026 | 20:35
Στο επίκεντρο εκδήλωσης το μέλλον της αγροτικής παραγωγής στη Θεσσαλία (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) - ΕΛΛΑΔΑ | 18.05.2026 | 09:52
Ενδοσχολικές εξετάσεις: Πρεμιέρα σήμερα για τους μαθητές του Λυκείου – Πότε ολοκληρώνονται και πότε αρχίζουν οι Πανελλήνιες - ΔΙΕΘΝΗ | 18.05.2026 | 12:21
Καιρός: Δυσάρεστα τα νέα στοιχεία για το super El Niño - Πώς θα επηρεαστεί η Ελλάδα το καλοκαίρι - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 18.05.2026 | 14:24
ΥΠΑΑΤ: 194 εκατ. ευρώ, για 365 έργα αγροτικής οδοποιίας, σε 123 δήμους-δείτε τον προσωρινό πίνακα αποτελεσμάτων





































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed