ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ
Βρετανία: Νέες παραιτήσεις από την κυβέρνηση – Ο Τζόνσον στο «χείλος του γκρεμού»
Η υπόθεση Πίντσερ πιθανότατα σπρώχνει στην άβυσσο τον Μπόρις Τζόνσον

Το μέλος των Συντηρητικών και υφυπουργός Παιδείας της Βρετανίας Γουίλ Κουίνς ανακοίνωσε την παραίτησή του, καθώς συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τον τρόπο που ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον διαχειρίστηκε ένα ακόμη σκάνδαλο στους κόλπους της κυβέρνησής του.
Ο Κουίνς επεσήμανε ότι παραιτείται μετά την «ανακριβή» ενημέρωση που είχε για τον διορισμό από τον Τζόνσον ενός πολιτικού εναντίον του οποίου είχαν γίνει καταγγελίες για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά.
«Σας ευχαριστώ που με συναντήσατε χθες το βράδυ και για την ειλικρινή σας συγγνώμη σχετικά με την ενημέρωση που έλαβα από τον αριθμό 10 (σ.σ της Ντάουνινγκ Στριτ) ενόψει της ενημέρωσης του Τύπου τη Δευτέρα, η οποία τώρα γνωρίζουμε ότι ήταν ανακριβής», ανέφερε στην επιστολή του παραίτησης που έδωσε στον Βρετανό πρωθυπουργό και η οποία αναρτήθηκε στο Twitter.
«Με μεγάλη λύπη και απογοήτευση νιώθω ότι δεν έχω άλλη επιλογή από το να παραιτηθώ από τη θέση του υφυπουργού αρμόδιου για τα Παιδιά και τις Οικογένειες, καθώς δέχθηκα και επανέλαβα τις διαβεβαιώσεις αυτές καλή τη πίστει», πρόσθεσε.
Ο Ρόμπιν Γουόκερ, υφυπουργός Παιδείας της βρετανικής κυβέρνησης, παραιτήθηκε από τη θέση του, στην πιο πρόσφατη από μια σειρά παραιτήσεων, καθώς συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τον τρόπο που ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον διαχειρίστηκε ένα ακόμη σκάνδαλο στους κόλπους της κυβέρνησής του.
«Τα πρόσφατα γεγονότα μου κατέστησαν σαφές ότι το μεγάλο κόμμα μας (…) έχει παρεκτραπεί από τις βασικές του αποστολές για να επικεντρωθεί σε ζητήματα που αφορούν την ηγεσία», ανέφερε ο Γουόκερ στην επιστολή παραίτησής του που αναρτήθηκε στο Twitter.
Βρετανία: Ηχηρές παραιτήσεις δύο κορυφαίων υπουργών
Λίγο νωρίτερα η Λόρα Τροτ, βουλευτής του κόμματος του Τζόνσον, παραιτήθηκε από τη θέση της στο υπουργείο Μεταφορών. «Η εμπιστοσύνη στην πολιτική είναι και πρέπει πάντα να είναι υψίστης σημασίας, αλλά δυστυχώς τους τελευταίους μήνες αυτή έχει χαθεί», ανέφερε σε ανάρτησή της στο Facebook.
Στο μεταξύ ο νέος υπουργός Οικονομικών Ναντίμ Ζαχάουι δήλωσε σήμερα ότι την απόφαση για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών θα λάβει ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον. Όταν ρωτήθηκε, αν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο Ζαχάουι απάντησε στο LBC: «Ο πρωθυπουργός θα λάβει αυτή την απόφαση».
«Game over» για Τζόνσον;
Αντιμέτωπος με μία ακόμη κρίση -τη μεγαλύτερη της θητείας του, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του βρετανικού Τύπου- βρίσκεται ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, έπειτα από τις παραιτήσεις του υπουργού Οικονομικών Ρίσι Σούνακ και του υπουργού Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ.
«Game over», συμπεραίνει ο τίτλος του κύριου άρθρου της εφημερίδας The Times, η σύνταξη της οποίας κρίνει ότι το «λάθος» του κ. Τζόνσον ήταν πως παρέμεινε «γαντζωμένος» στην εξουσία, διότι έτσι «έχασε την εμπιστοσύνη του κόμματός του και της χώρας».
«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση» ο επικεφαλής των Συντηρητικών, «που δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την υποστήριξη 148 βουλευτών στην ψήφο εμπιστοσύνης τον περασμένο μήνα, να ανακτήσει το κύρος του και να ηγηθεί αποτελεσματικά, πράγμα που χρειάζεται η χώρα σε περίοδο οξείας εθνικής κρίσης», συνεχίζει το κείμενο των Τάιμς.
«Κάθε μέρα που παραμένει (στην εξουσία), βαθαίνει την αίσθηση του χάους. Για το καλό της χώρας, πρέπει να φύγει», καταλήγει.
Το σκάνδαλο Πίντσερ
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της εσωκομματικής δυσαρέσκειας ακούει στο όνομα Πίντσερ (αυτός που τσιμπάει). Έπειτα από μια ελάχιστα πειστική σειρά διαψεύσεων, διαφορετικών εκδοχών και κωμικοτραγικών δικαιολογιών, ο Βρετανός πρωθυπουργός ζήτησε χθες συγγνώμη για το γεγονός ότι διόρισε τον βουλευτή Κρις Πίντσερ σε θέση ευθύνης στην κοινοβουλευτική ομάδα, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος τον είχε χαρακτηρίσει «Πίντσερ όνομα και πράγμα» – ήταν δηλαδή σε πλήρη γνώση του γεγονότος ότι το εν λόγω στέλεχος συνήθιζε να απλώνει το χέρι του σε άνδρες συναδέλφους και μη, ιδίως όταν βρισκόταν σε κατάσταση μέθης.
Πέρα από την τελευταία καταγγελία, που αφορά την επίθεση εναντίον δύο ανδρών στο εσωτερικό μιας λέσχης του Συντηρητικού Κόμματος, ο Πίντσερ είχε υποχρεωθεί σε παραίτηση από το προηγούμενο αξίωμά του στην κοινοβουλευτική ομάδα για αντίστοιχο λόγο το 2019 και είχε αντιμετωπίσει καταγγελίες για το 2017.
Ο τρόπος με τον οποίο ο Τζόνσον προσπάθησε να χειριστεί το θέμα θύμισε σε πολλούς βουλευτές τα πρόσφατα ψέματά του σε σχέση με τα πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ. Η υπόθεση αυτή τον έφερε στο χείλος της απώλειας της πρωθυπουργίας, ενώ η υπόθεση Πίντσερ πιθανότατα τον σπρώχνει στην άβυσσο.
- ΛΑΡΙΣΑ | 12.01.2026 | 14:27
Ανατροπή: Το «σκληρό μπλόκο» της Νίκαιας δεν πάει στον διάλογο με Μητσοτάκη -Μαρινάκης: Δεν λειτουργούμε με τελεσίγραφα - ΛΑΡΙΣΑ | 12.01.2026 | 12:54
Δήμος Λαρισαίων: Ξεκινούν νέες εργασίες σε Παλαιστίνης και Ηπείρου – Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τμήματα των οδών - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 12.01.2026 | 12:04
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας παρουσιάζει τα αποστάγματά της - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 12.01.2026 | 11:56
Βουτιά του υδράργυρου και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά του Ν. Καρδίτσας (ΦΩTO) - ΒΟΛΟΣ | 12.01.2026 | 11:40
Metlen: Εξαγόρασε την NK Trailers – Εκτο εργοστάσιο στον Βόλο - ΛΑΡΙΣΑ | 12.01.2026 | 11:09
Παγωμένη η... αγορά στην πρεμιέρα των εκπτώσεων στη Λάρισα (ΦΩΤΟ) - ΔΙΕΘΝΗ | 12.01.2026 | 10:52
Ιράν: Ο λαός στους δρόμους, πάνω από 540 νεκροί - Εν ψυχρώ δολοφονίες από το καθεστώς - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 12.01.2026 | 10:41
Ζητούν 25 εκπροσώπους μπλόκων αντί 20 στο ραντεβού με Μητσοτάκη οι αγροτοσυνδικαλιστές, στον «αέρα» η συνάντηση
- ΛΑΡΙΣΑ | 11.01.2026 | 11:46
Θλίψη: 55χρονος Λαρισαίος έφυγε από την ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 11.01.2026 | 11:06
Τραγωδία στη Λάρισα: Πέθανε 55χρονος ενώ διασκέδαζε σε νυχτερινό κέντρο - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 11.01.2026 | 14:03
Στις 13:00 η συνάντηση των αγροτών με τον Μητσοτάκη την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου -ποιοι θα πάνε από τα μπλόκα της Θεσσαλίας - ΛΑΡΙΣΑ | 11.01.2026 | 09:53
Τέσσερις Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 11.01.2026 | 17:57
Ντελίριο στην Καρδίτσα, στην κορυφή της super league 2 η Αναγέννηση - ΕΛΛΑΔΑ | 11.01.2026 | 12:12
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Έντονο κύμα ψύχους από το απόγευμα, οι περιοχές που θα χιονίσει - ΛΑΡΙΣΑ | 12.01.2026 | 10:08
Πέντε Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 11.01.2026 | 10:25
Ποιοι είναι οι άνθρωποι πίσω από τα τρακτέρ: Μειώνονται σε αριθμό, «γκριζάρουν» σε ηλικία οι Έλληνες αγρότες

































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed